Alttaki resme bakıldığında üstteki gergi kasnağının sağda olduğu görülüyor. Bu zaten uyarısını yaptığımız konulardan biriydi. Burada bir problem var.

Bu resma bakılınca ise eğer ben bir şeyleri atlamadıysam tasarımınızda büyük bir yanlışlık var. Aslında eksik var demek daha doğru olacak. Gergi kasnağında şerit kaçıklığını ayarlayama işlevi göremiyorum. Gergi kasnağını yukarı ya da aşağı eğen bir ayar düzeneği olmadan şerit zımparayı kullanamazsınız.

Önerim, gergi kolunu yeniden yapmanızdır.
eylem hocam gergi kolu 40*30 profilden yapdım alttaki profil 50*50 profil olduğundan tekerler hizaya gelsin diye gergi koluna yaptırdığım mil 1 cm sağa doğru çıkıntılı orada profiller arası kot farkını almak istedim, şimdi oradaki hizaya bakacam olmadı sola doğru mili biraz daha traşlattırıp, tekeri sola kaydırırım.
diğer dediğin orada herhalgi bir ayar yapmadım, daha doğrusu sizin ve diğer arkadaşların yapmış olduğu bu sistemi tam kavrıyamadım, hareket vidası ile sistemi sağa sola hareket ettirip tekerden ayar yapmayı beceremedim, mili büyük yapar pul koyarak çözerim şeklinde düşünmüştüm, demek ki yanılmışım.
peki gergi kolunu yay ekliyerek yeniden yaparken bu hareketli sistemi nasıl yapacam, sizin projenize de o zaman bakmıştım gene anlıyamamıştım.