Bıçak Sanatı - Forum

YENİ AÇILAN FACEBOOK SAYFAMIZ

YENİÇERİ

• *
  • 84
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
Ynt: YENİ AÇILAN FACEBOOK SAYFAMIZ
« Yanıtla #20 : 27 Aralık 2013, 00:32:57 »
Bir kişi daha var ancak admin olmak istemiyor kılıç kullanma tekniği hakkında bilgili oda ama onun tekniklerini video olarak yayınlayacağım.
İMKANIN SINIRLARINI GÖRMEK İÇİN,
İMKANSIZI DENEMEK GEREKİR.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 27 Aralık 2013, 05:38:12 »
Baştan eksi puan aldınız benden. Ekteki resim FB sayfanızın başlığı sanırım ve bunların hepsi Türk kılıcı şeklinde tanıtılmış. Hatalı. Bunların sadece 2-3 tanesine belki Türk kılıcı denilebilir. Ancak 2 numaradaki Sparta kılıçlarından. Scimitar denilen ise şimşir'in çok kaba bir stilizasyonu, bu tip şeyler fantazi oyunlarında filan var daha çok, bunun aslı daha ince ve hızlı bir kılıçtır...
Sondaki kılıç bence tartışmalıdır, evet Türk kılıcı olabilir ama hafif kıvrımı ve öne doğru fazla incelmesi ile Arap-pers orijini daha ağır basıyor gibi. Tipolojiyi incelemek gerekiyor.

Yani anlayacağın bilgiyi edinmek kolay değildir. Araştırma ve fikir yürütme gereklidir. Bazı durumlarda konu hakkında araştırmaların birbirine zıt bilgiler de verecektir. Bunların hangisinin doğru olduğunu anlayabilmek bile ciddi bir araştırma ve süzgeçten geçirmeye bakar.
Bilgi paylaşmak ise çok ama çok kolaydır. Söylersin gider... Ancak paylaştığın bilginin geçerli veya doğru olup olmadığı senin o bilgiyi edinmek için yaptığın araştırmaya bağlıdır. Sadece basit bir google araması veya ilk hoşuna giden resmi koskoca bilgi yığınından çekip potpori yapmak çok değerli bir iş değildir, genelde kimseye de bişey katmaz.
Burada yıllardır bıçak - kılıç yapan ustalarımız, yapmasa da yıllardır bu konularda araştırma yapan, okuyan meraklılar ve araştırmacılar, ciddi bir bilgi birikimi isteyen iyi kolleksiyonerler var. Forumda bunlar tüm bildiklerini paylaşsaydı herhalde forumun kapasitesi bikaç günde dolar, forumun disk kapasitesini bikaç katına çıkarmamız gerekirdi. Bilgiyi sakladıklarından değil, paylaşabilecekleri kadar daha olgunlaşmamış olduğundan paylaşmıyorlar kanımca. Yani mesela kendi adıma sadece bir kılıç yaptım, arkeoloji bölümünde bir miktar silah tipolojileri üzerine araştırmalar yaptım. Konu hakkında bir miktar okudum, araştırdım, müzeleri gezip yerinde silahları gördüm. Bu kadar bir birikim ile ben kılıçların nasıl yapıldığı, tipolojileri , kökenleri, kullanım teknikleri vs. konusunda hiçbir yerde çok kısıtlı bir kaç konuda dar bikaç tartışmada fikrimi söyleme dışında ciddi bir paylaşım yapmadım, çünkü sahip olduğum bilgi yeterli deği, detaylı ve kapsamlı bir şekilde konuya hakim değilim, bunun için çok daha fazla kafa yormam, değişik kılıçlar için de üretim denemelerine girişmem, belki çok daha fazlasının orjinalini görmem, hatta ellime almam gerekiyor ki konu hakkında özgün birkaç fikrim olabilsin. Şu kadarcık deneyimim ve bilgim ile biyerde kılıçlar konusunda atıp tutsam sadece komik olur. Hatta bazen boş bulunup dövme işleri için bir kaç lakırdıda bulunuyorum, bu konuda da yeterli deneyimim olmadığından paylaştığım bilgiler genelde hatalı ve komik oluyor, kendim bile gülüyorum daha sonra kendi yazdıklarıma.
Sizin FB sayfasını da bu dediklerim üzerine tekrar gözden geçirmeniz herkes için daha sağlıklı olabilir, dostça bir tavsiye olarak algılayınız lütfen bunu...
Sonuçta internet hatalı bilgilerle dolup taşıyor ve işe yarar gerçek bilgiyi bulmak bazen gerçekten çok zor olabiliyor bu değersiz bilgiler güruhundan dolayı. Bu açıdan paylaştığımız bilgileri ne kadar iyi tartıyorsak o kadar iyi...
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2013, 05:42:09 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 27 Aralık 2013, 10:39:30 »
Facebook ve benzerleri, değerli bilginin ilerde başvurulacak bir kaynak oluşturmak için paylaşılacağı bir ortam değil. Paylaşılanlar, zamanla yenilerin altında ezilir. Facebook bilgiye arayarak ulaşmaya uygun değildir. Facebook asıl olarak güncel çalışmalardan, etkinliklerden haberdar ederken işe yarar.

Değerli bilginin ilerde başvurulacak bir kaynak oluşturmak için paylaşılacağı bir ortam olsa olsa forum, wiki ve blog olabilir.

Forum mantığının atası 90'lardaki "newsgroup"lar olarak gösterilebilir. Konuları bir ağaç yapısında kategorize edilen ve mail programları ile takip edilen newsgrouplar web'in gelişmesi ile yerini forumlara bıraktılar.

Bilgiyi birlikte oluşturmak için bir forum, oluşanları derlemek için wiki, bireysel olarak üretilen bilgi için blog, akademik bilgi için makale siteleri iş yapar. Buna karşılık facebook, googleplus, irc, mirc, messenger ile bu iş olmaz.

Benim önerim arkadaşların bıçaksanatı, cebehane ya da kendi açacakları bir forumda bilgilenmeleri ve bilgilerini paylaşmalarıdır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #23 : 27 Aralık 2013, 11:06:40 »
bence iki ay bu forumu takip edin sadece. sonra facebook üzerinden atmaya niyetlendiğiniz adımın ne kadar zamansız, yersiz, gereksiz ve hatalı olduğunu fark edeceksiniz. kendinize sadece 2 ay zaman verin.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #24 : 27 Aralık 2013, 15:24:14 »
Baştan eksi puan aldınız benden. Ekteki resim FB sayfanızın başlığı sanırım ve bunların hepsi Türk kılıcı şeklinde tanıtılmış. Hatalı. Bunların sadece 2-3 tanesine belki Türk kılıcı denilebilir. Ancak 2 numaradaki Sparta kılıçlarından. Scimitar denilen ise şimşir'in çok kaba bir stilizasyonu, bu tip şeyler fantazi oyunlarında filan var daha çok, bunun aslı daha ince ve hızlı bir kılıçtır...
Sondaki kılıç bence tartışmalıdır, evet Türk kılıcı olabilir ama hafif kıvrımı ve öne doğru fazla incelmesi ile Arap-pers orijini daha ağır basıyor gibi. Tipolojiyi incelemek gerekiyor.

Yani anlayacağın bilgiyi edinmek kolay değildir. Araştırma ve fikir yürütme gereklidir. Bazı durumlarda konu hakkında araştırmaların birbirine zıt bilgiler de verecektir. Bunların hangisinin doğru olduğunu anlayabilmek bile ciddi bir araştırma ve süzgeçten geçirmeye bakar.
Bilgi paylaşmak ise çok ama çok kolaydır. Söylersin gider... Ancak paylaştığın bilginin geçerli veya doğru olup olmadığı senin o bilgiyi edinmek için yaptığın araştırmaya bağlıdır. Sadece basit bir google araması veya ilk hoşuna giden resmi koskoca bilgi yığınından çekip potpori yapmak çok değerli bir iş değildir, genelde kimseye de bişey katmaz.
Burada yıllardır bıçak - kılıç yapan ustalarımız, yapmasa da yıllardır bu konularda araştırma yapan, okuyan meraklılar ve araştırmacılar, ciddi bir bilgi birikimi isteyen iyi kolleksiyonerler var. Forumda bunlar tüm bildiklerini paylaşsaydı herhalde forumun kapasitesi bikaç günde dolar, forumun disk kapasitesini bikaç katına çıkarmamız gerekirdi. Bilgiyi sakladıklarından değil, paylaşabilecekleri kadar daha olgunlaşmamış olduğundan paylaşmıyorlar kanımca. Yani mesela kendi adıma sadece bir kılıç yaptım, arkeoloji bölümünde bir miktar silah tipolojileri üzerine araştırmalar yaptım. Konu hakkında bir miktar okudum, araştırdım, müzeleri gezip yerinde silahları gördüm. Bu kadar bir birikim ile ben kılıçların nasıl yapıldığı, tipolojileri , kökenleri, kullanım teknikleri vs. konusunda hiçbir yerde çok kısıtlı bir kaç konuda dar bikaç tartışmada fikrimi söyleme dışında ciddi bir paylaşım yapmadım, çünkü sahip olduğum bilgi yeterli deği, detaylı ve kapsamlı bir şekilde konuya hakim değilim, bunun için çok daha fazla kafa yormam, değişik kılıçlar için de üretim denemelerine girişmem, belki çok daha fazlasının orjinalini görmem, hatta ellime almam gerekiyor ki konu hakkında özgün birkaç fikrim olabilsin. Şu kadarcık deneyimim ve bilgim ile biyerde kılıçlar konusunda atıp tutsam sadece komik olur. Hatta bazen boş bulunup dövme işleri için bir kaç lakırdıda bulunuyorum, bu konuda da yeterli deneyimim olmadığından paylaştığım bilgiler genelde hatalı ve komik oluyor, kendim bile gülüyorum daha sonra kendi yazdıklarıma.
Sizin FB sayfasını da bu dediklerim üzerine tekrar gözden geçirmeniz herkes için daha sağlıklı olabilir, dostça bir tavsiye olarak algılayınız lütfen bunu...
Sonuçta internet hatalı bilgilerle dolup taşıyor ve işe yarar gerçek bilgiyi bulmak bazen gerçekten çok zor olabiliyor bu değersiz bilgiler güruhundan dolayı. Bu açıdan paylaştığımız bilgileri ne kadar iyi tartıyorsak o kadar iyi...

ORALARDA TÜRKLERİNDİ O NEDENDEN TÜRK KILICI OLARAK GEÇER

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #25 : 27 Aralık 2013, 15:26:38 »
Facebook ve benzerleri, değerli bilginin ilerde başvurulacak bir kaynak oluşturmak için paylaşılacağı bir ortam değil. Paylaşılanlar, zamanla yenilerin altında ezilir. Facebook bilgiye arayarak ulaşmaya uygun değildir. Facebook asıl olarak güncel çalışmalardan, etkinliklerden haberdar ederken işe yarar.

Değerli bilginin ilerde başvurulacak bir kaynak oluşturmak için paylaşılacağı bir ortam olsa olsa forum, wiki ve blog olabilir.

Forum mantığının atası 90'lardaki "newsgroup"lar olarak gösterilebilir. Konuları bir ağaç yapısında kategorize edilen ve mail programları ile takip edilen newsgrouplar web'in gelişmesi ile yerini forumlara bıraktılar.

Bilgiyi birlikte oluşturmak için bir forum, oluşanları derlemek için wiki, bireysel olarak üretilen bilgi için blog, akademik bilgi için makale siteleri iş yapar. Buna karşılık facebook, googleplus, irc, mirc, messenger ile bu iş olmaz.

Benim önerim arkadaşların bıçaksanatı, cebehane ya da kendi açacakları bir forumda bilgilenmeleri ve bilgilerini paylaşmalarıdır.

Tamam öylede yapcağım ancak facebook sayfasındada paylaşımlar olcak istek çok istemeyende çok ancak istek olduğu için facebooktada paylaşım yapılacak.

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #26 : 27 Aralık 2013, 15:32:20 »
bence iki ay bu forumu takip edin sadece. sonra facebook üzerinden atmaya niyetlendiğiniz adımın ne kadar zamansız, yersiz, gereksiz ve hatalı olduğunu fark edeceksiniz. kendinize sadece 2 ay zaman verin.
2 Ay paylaşım yapmadan olmaz ancak iki ay diğer adminlere bırakıp foruma bakarım.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #27 : 27 Aralık 2013, 15:57:59 »
İnternetteki bilgi kirliliğinden bahseden arkadaşların ne kadar haklı olduğunun kanıtı gibi bir olay.... :-\

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 27 Aralık 2013, 16:15:12 »
...
 Ekteki resim FB sayfanızın başlığı sanırım ve bunların hepsi Türk kılıcı şeklinde tanıtılmış. Hatalı. Bunların sadece 2-3 tanesine belki Türk kılıcı denilebilir. Ancak 2 numaradaki Sparta kılıçlarından. Scimitar denilen ise şimşir'in çok kaba bir stilizasyonu
...

Yapma yahu? Anadolu'da zamanında Hititler vardı. kılıç ve yatağan da Hitit kılıcı diye mi geçecek?  ::)

Facebook sayfanızdan bir alıntı:
Alıntı
300 SPARTALI FİLMİNDE KULLANILAN BİR KILIÇ VE BU BİR TÜRK KILICIDIR İSMİ TÜRKÇEDE AĞIR YALMANLI KILIÇTIR. 15. y.y.'DA TÜRKLER KULLANMIŞLARDIR. ANCAK FİLMDE SPARTALILARIN KILICI GİBİ GÖSTERİLİR YANLIŞ BİR BİLGİDİR. FİLMLERE İNANMAMAK LAZIM.

Kılıçlar konusundaki bilginiz parmak ısırtıyor.  :))

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #29 : 27 Aralık 2013, 16:27:35 »
Batuhan, internette her okuduğunu gerçek sanma! Bu masif kılıç denen şey bir Türk kılıcı değil.
Hangi kaynakta sparta kılıcının yada kopisin Türk kılıcı olduğu yazıyor?
Her kılıcın kullanıldığı belli devirler vardır ve her biri ayrı tipolojiye sahiptir, o topraklarda Türklerin hüküm sürdüğü hiç bir devirde bu kılıcın kullanıldığına dair bir bilgi yok.

Ayrıca resmini gösterdiğin kılıcın tarihi bir örneği falan varsa görmek isterim. Sparta kılıcı olarak geçen yada dediğin gibi 15 yy'da Türklerin kullandığı bu tip bir tarihi örnek. Zira bildiğim kadarıyla kopis eski ama bu resimdeki nesne sonradan film falan için türetilmiş !

Bilmeden kelâm etmemekle alakalı güzel bir açıklama yapmış Emre ama sanırım sen oradan bir ders çıkartamamışsın! >:(

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #30 : 27 Aralık 2013, 16:33:32 »
valla sevgili yeniçeri kardeşim, bişeylere meraklı olduğun her halinden belli, ama işi tam anlamıyla araştırıp düzenlemeler yapmadan böyle bir işe kalkışman hatalı bence, ben bu forumdaki arkadaşlardan çok şey öğrendim aralarına forumda katıldığımdan bu yana,burası demircilik, bıçakçılık, kılıçyapımı,bıçak yapımı, bunları meydana getirebileceğiniz makina yapımı,ocak yapımı,bıçağa su verme,deri- ahşap kılıf ve yapımı ve daha aklıma gelmeyen birçok konu,bu foruma katkı sağlayan büyük üstadlar ,sefa hocam,emre kipmen, özdemir,gökhan bakla, emin albayrak, turgut aydemir, mehmet genç ve adı aklıma gelmeyen tüm ustalarımız kendi bilgi birikimlerini paylaşmakta ve insanların bunlardan faydalanması içininsanların kullanımına sunmaktalar, burası her ne kadar insanlar toplanıp bir sınıfın içerisine toplanmasalarda bir üniversite olarak görüyorum deneyim üniversitesi,burada notdan sıfır almak yok,sevgi hoşgörü var, merak var, kötü alışkanlık yok sigara içmek yok paylaşım var , işi sana bilgi veriyorum ama bunun karşılığında bana para ver yada benim şu kitabımı al gibi konular yok burada parasal çıkar yok,bence ustaları bulmuşken onların engin bilgilerinden faydalanmaya çalışman lazım kardeşim,boşver facebok vs işleri bu güzel okulda meraklı bir öğrenci olmak bence yeterli,bu arada ustalarımı sevgiyle selamlıyorum ellerine,dillerine sağlık bizi bilgilendiriyorlar,allah razı olsun sevgiyle kalın arkadaşlar. birol aslan
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #31 : 27 Aralık 2013, 16:42:53 »
Arkadaşlar sizi sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum,gerçekten sizler benden sabırlı ve gayretlisiniz, Sevgili yeniçeri forumu biraz acele etmeden sindire sindire okumanızı tavsiye ediyorum,bıçak ve yapımı hakkında ve daha bir konuda tecrubeler bilgiler forumda mevcuttur.yalnız acele etmeyin aheste aheste okuyun okuyun okuyun.
selamlar
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2013, 16:53:53 Gönderen: fatihaydın »

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #32 : 27 Aralık 2013, 17:54:11 »

http://renklisheyler.wordpress.com/2012/10/12/kilic-cesitleri-sword-types/ KAYNAĞIM

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #33 : 27 Aralık 2013, 17:56:53 »
valla sevgili yeniçeri kardeşim, bişeylere meraklı olduğun her halinden belli, ama işi tam anlamıyla araştırıp düzenlemeler yapmadan böyle bir işe kalkışman hatalı bence, ben bu forumdaki arkadaşlardan çok şey öğrendim aralarına forumda katıldığımdan bu yana,burası demircilik, bıçakçılık, kılıçyapımı,bıçak yapımı, bunları meydana getirebileceğiniz makina yapımı,ocak yapımı,bıçağa su verme,deri- ahşap kılıf ve yapımı ve daha aklıma gelmeyen birçok konu,bu foruma katkı sağlayan büyük üstadlar ,sefa hocam,emre kipmen, özdemir,gökhan bakla, emin albayrak, turgut aydemir, mehmet genç ve adı aklıma gelmeyen tüm ustalarımız kendi bilgi birikimlerini paylaşmakta ve insanların bunlardan faydalanması içininsanların kullanımına sunmaktalar, burası her ne kadar insanlar toplanıp bir sınıfın içerisine toplanmasalarda bir üniversite olarak görüyorum deneyim üniversitesi,burada notdan sıfır almak yok,sevgi hoşgörü var, merak var, kötü alışkanlık yok sigara içmek yok paylaşım var , işi sana bilgi veriyorum ama bunun karşılığında bana para ver yada benim şu kitabımı al gibi konular yok burada parasal çıkar yok,bence ustaları bulmuşken onların engin bilgilerinden faydalanmaya çalışman lazım kardeşim,boşver facebok vs işleri bu güzel okulda meraklı bir öğrenci olmak bence yeterli,bu arada ustalarımı sevgiyle selamlıyorum ellerine,dillerine sağlık bizi bilgilendiriyorlar,allah razı olsun sevgiyle kalın arkadaşlar. birol aslan

Galiba haklısınız.

« Yanıtla #34 : 27 Aralık 2013, 18:03:35 »
Kaynak burası http://renklisheyler.wordpress.com/2012/10/12/kilic-cesitleri-sword-types/ ise sonuç zaten aşağı yukarı belli sayılır, bunu anlamak için Japon kılıçlarına bakmak, ne denli doyurucu bilgi olduğunu zaten gözler önüne seriyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #35 : 27 Aralık 2013, 18:12:53 »
Yarım imam dinden, yarım doktor da candan edermiş. Heyecan ve çabanızı anlamaya çalışıyoruz ama bilgi verirken daha dikkatli olunmalı.

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #36 : 27 Aralık 2013, 18:18:49 »
Hepiniz çok haklısınız benim hatam  :(

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #37 : 27 Aralık 2013, 18:49:10 »
[/quote

sizi yurekten tebrik ediyorum bu gercekten cok iyi olumlu bi gelisme iste bu noktadan sonra  eminim cok guzel seyler ogrenip ogretebilirsiniz heycaninizi ve ogrenme isteginizi taktir ediyorum bence sizdeki bu azim ve istegi dogru bi zemine oturtursaniz cok iyi noktalara geliceksiniz

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #38 : 27 Aralık 2013, 19:01:46 »
[/quote

sizi yurekten tebrik ediyorum bu gercekten cok iyi olumlu bi gelisme iste bu noktadan sonra  eminim cok guzel seyler ogrenip ogretebilirsiniz heycaninizi ve ogrenme isteginizi taktir ediyorum bence sizdeki bu azim ve istegi dogru bi zemine oturtursaniz cok iyi noktalara geliceksiniz

İnşALLAH

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #39 : 27 Aralık 2013, 19:02:34 »

BEN DE TAM BUNDAN BAHSEDİYORDUM !!!!

Capslock ile bana bağırdığını görebiliyorum. Diğer yazılarında büyük harf kullanmamandan bunu kasıtlı yaptığını da görebiliyorum. Bunu gerçekten deneyimsizliğine ve gençliğine veriyorum, asla kızmadım gücenmedim. Yalnız benim yazdıklarını okumadığını veya anlayamadığını da görebiliyorum. Bir konuda bir fikir sahibi olmak için sadece tek kaynaktan beslenemezsin. Tek kaynaktan bilgi ile o bilgiyi savunanlara "fanatik" denir. Örneğin çok basitinden dünya 5000 yaşındadır, herşey bir anda yaratılmıştır, gibi bir bilgiyi savunabilirsin. Yada tersini, yani dünya 5.000.000.000 yıl önce güneş ile birlikte oluştu ve zamanla tüm yeryüzü şekilleri volkanik ve erozyon faaliyetleri ile oluştu şeklinde bir fikri de savunabilirsin. Ancak herhangibirini savunmak için iki tezin dışında başka alternatif teorileri de inceleyip düşünce süzgecinden geçirip, kanıtları ve olguları karşılaştırıp kendince özgün bir fikir geliştirmen gerekir. Ondan sonra her ikisinden birini veya bir başka teoriyi savunursun, insanlara kanıtlarını sunarsın, bilimsel zihniyetteysen başkalarının sana sunduğu kanıtları da değerlendirir ve kendi savunduğun fikri sürekli eleştiriye de tabii tutarsın. Eğer bir blogda gördüğün basit bir sayfa ile hemen onun gerçek olduğuna inanıyor ve bu kadar ateşli savunuyorsan mesela şu siteyi da okuyup hemen savunabilirsin demek ki: http://www.haber7.com/teknoloji/haber/972394-zemzem-suyu-kristallerinin-sirri-cozuldu . Bir bilginin etrafta dolaşması onun gerçek olduğunu ispatlamaz. Gerçek ispat gerçek analitik düşünce pratiği, gözlemler ve deneyler ile toplanan verinin özeleştirel sınanması ile yapılabilir ancak. Hegel, Sarte, Voltaire, Carl Sagan, Bertrand Russell'ın ve bilimum felsefi-bilimsel yapıtları okumanızı tavsiye ediyorum, gerçekten bu kitaplar size ilaç gibi gelecektir. Aslında ülke toplumunun büyük bir kesiminin okumasında hayır var gibi görünüyor.
Carl Sagan'dan bir alıntı ile bitireyim sözümü:
“The truth may be puzzling.
It may take some work to grapple with.
It may be counterintuitive.
It may contradict deeply held prejudices.
It may not be consonant with what we desperately want to be true.
... But our preferences do not determine what's true.”

Tercümesini de yapayım:
"
Gerçek kafa karıştırıcı olabilir.
Anlayabilmek için ciddi emek sarfetmek gerekebilir.
Doğal görünmeyebilir.
Önyargılarımıza derinden zıtlık içinde olabilir.
Tüm benliğimizle olmasını istediğimiz gerçek ile alakasız olabilir.
... Fakat bizim isteklerimiz/seçimlerimiz gerçeğin ne olduğunu belirlemez.
"

Dipnot:
Kılıçlar hakkında hiçbirşey söylemedim, çünkü sizin hangi kılıcın kökeninin ne olduğu konusunda araştırma yapmanızın daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Benim bazı fikirlerim var ancak bilgim de var. Sizdeki fikirler bilimsel gerçek/bilgi üzerine kurulmadığından bu sefer benim söylediklerimin mutlak doğru olacağını sanmanızdan ve bunları ateşlice savunmanızdan korkarım. Benim bilgilerim de mutlak değildir, sonuçta gerçek her zaman emek sarfederek ulaşılan bir ödül olmuştur.

Not 2: Tüm kalbinizle, tüm dünyadaki tüm kılıçların ve bilimum bi sürü şeyin Türk kökenli olduğu fikrinin gerçek olmasını istediğinizi seziyorum. Maalesef öyle değildir. Dünyadaki birçok bilgi, alet, düşünce, buluş vs. çok çok çeşitli millet ve ülkelere aittir, bunların arasında Türkler de vardır, ama Çin, Sümer, Pers, Antik Yunan, Roma, Antik Amerika uygarlıkları, Japonya, Mısır, Hindistan, Araplar ve daha bilimum uygarlıkların katkılarından sadece birisidir. Bu büyük ailede bir üye olmanın güzelliğini yaşamak ve anlamak yerine aile reisliği için kavga etmeyi son derece yıpratıcı buluyorum: Hem kendiniz hem de etrafınız için.

Son not: Tarih konusunda da ciddi bir okuma araştırma yapmalısınız fikrimce. Hellenistik dönem öncesi Kıta Yunanistan'ı ne zaman Türklerin olmuş, bu bilgiye nasıl ulaştınız merak ettim...

Kipmen Sanat web sitesi