Bıçak Sanatı - Forum

YENİ AÇILAN FACEBOOK SAYFAMIZ

YENİÇERİ

• *
  • 84
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
Ynt: YENİ AÇILAN FACEBOOK SAYFAMIZ
« Yanıtla #40 : 27 Aralık 2013, 19:21:36 »
Herşeyde haklısınız ancak normalde caps look açık kullandığım için arada oluyo onun için özür dilerim. Araştırcağım...
İMKANIN SINIRLARINI GÖRMEK İÇİN,
İMKANSIZI DENEMEK GEREKİR.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #41 : 27 Aralık 2013, 19:28:48 »
Emre üstad herhangi bir "felsefeye giriş" kitabı bile bir çok insanımızın ufkunu açacaktır ama biz okumayız. İlk ayet oku olduğu halde okumayız.

Bir de "bilgimiz mi var yoksa fikrimiz mi var" konusunu iyi düşünmek gerekir.

Sevgili Yeniçeri kardeşim bol bol okumanızı tavsiye ederim. İnternet hem çok saf bilgiyi hem de çok kirli bilgiyi ihtiva etmektedir. Bunu ancak iyi filtre edilmiş yerlerden okuyarak anlayabilirsiniz.

Saygılar.
Okinawian

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #42 : 27 Aralık 2013, 19:35:49 »
Daha çok okumak lazım kaynak önerirseniz sevinirim kaynağım sınırlı.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #43 : 27 Aralık 2013, 20:00:06 »
www.bicaksanati.com

O kadar çok bilgi var ki bazen saatlerimi harcıyorum. Yabancı dilinizi geliştirip yurt dışı forumları da okuyabilirsiniz.
Okinawian

YENİÇERİ

• *
  • 84
« Yanıtla #44 : 27 Aralık 2013, 20:02:17 »
 ;D Tamam

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #45 : 27 Aralık 2013, 20:14:05 »
www.bicaksanati.com

O kadar çok bilgi var ki bazen saatlerimi harcıyorum. Yabancı dilinizi geliştirip yurt dışı forumları da okuyabilirsiniz.
Bak bu güzel bir kaynak olmuş, ben de arkadaş sordu diye yarım saattir ücretsiz ebook filan araştırıyordum :)

Temel bilgiler konusunda süper bir kaynak C.Sagan'ın Kozmosudur. Küçük bir çocukken hepimizi televizyon karşısına çivilemişti bu yapıtı ile. Bir hayırsever de bunları youtube'a koymuş. Hem de altyazılar ile. Süper  :2up Herkese izlemesini öneririm. Ben herhalde 5'inci filan kez yine izlemeye başladım :)
http://www.youtube.com/playlist?list=PL3F0CD67535A49FBC
Bu arada altyazılar ilk başta otomatik açılmıyor, altyazı düğmesi var youtube videolarında, buna basmak ve alt yazıyı açmak gerekiyor...

- Bu arada 2. bölümün en başında Samurai'ler ile ilgili ilginç bir hikaye var ...
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2013, 20:16:05 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #46 : 27 Aralık 2013, 21:04:55 »
Carl Sagan kitapları da efsanedir. Tekrar başlayayım iyi gider.

Şimdi o işleri Brian Cox yapıyor. "Wonders of the solar system" ve "Wonders of the universe" efekleriyle ve örnekleriyle izlenmesini tavsiye ettiğim yapımlardır.

Andrew Marrs History of the World serisini de beğenerek izledim.

HD kalitede izleyince çok güzel gidiyor.

Okinawian

« Yanıtla #47 : 27 Aralık 2013, 21:19:58 »
Ben de en son "Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı " kitabını okumuştum, öneririm.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #48 : 27 Aralık 2013, 21:24:26 »
Ben de en son "Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı " kitabını okumuştum, öneririm.
Aynen ustam, benim de başucu kitaplarımdandır  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #49 : 27 Aralık 2013, 22:13:40 »
Emre ustam artık başlasada bir de bunu izlesek. :) http://www.youtube.com/watch?v=ydRAb9cwHnA

« Yanıtla #50 : 27 Aralık 2013, 22:29:29 »
Murat nerden aklımıza düşürdün şimdi  :( , Nisanda başlayacakmş sanırım.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #51 : 27 Aralık 2013, 22:35:09 »
Emre ustam artık başlasada bir de bunu izlesek. :) http://www.youtube.com/watch?v=ydRAb9cwHnA

arkadas bu yaylilar aklimi basimdan aliyo tuylerimi urpertiyo

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #52 : 27 Aralık 2013, 22:37:22 »
Ben de yeni yılın ilk günlerinde başlayacak diye seviniyordum. Çokta beklettiler ustam. :(

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #53 : 27 Aralık 2013, 22:45:45 »
Ben dizilerden bayaa koptum bu aralar. Geçenlerde az biraz Vikingleri izleyebildim ama sonra yine ipin ucunnu kaçırdım. BBC Documentary'de TopGear'ın tekrarları var; ona sardırdım bu aralar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #54 : 27 Aralık 2013, 23:28:52 »
Sayın Yeniçeri merakımdan soruyorum neden inşallah yazarken İnşALLAH şeklinde yazıyorsunuz?

Emre ustam, sizi çok tanımasamda çok yakından takip ediyorum. Sadece yaptığınız eserler değil düşüncelerinizde benim için bir ışık niteliğinde. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #55 : 28 Aralık 2013, 02:26:45 »
Sayın Yeniçeri merakımdan soruyorum neden inşallah yazarken İnşALLAH şeklinde yazıyorsunuz?

Emre ustam, sizi çok tanımasamda çok yakından takip ediyorum. Sadece yaptığınız eserler değil düşüncelerinizde benim için bir ışık niteliğinde. :)
Sağolasın Sertaç, mahcup ettin beni  ^-^

Off, ben diziyi bıraktım arkadaşlar, tüm kitaplarını okudum 2 ile 3. sezon arasında, 3. sezon fena halde tatsız geldi o yüzden, kitapları muhteşem. Yalnız kabaca 4500-5000 sayfa okuma  :) Bi kaptırınca 10 günde bitiyor gerçi... Son kitabı bekliyorum, yazar daha yazmamış  :'( , yazmadan önce başına bişey gelmesin diye Amerikaya gidip adama korumalık filan yapabilirim o derece  :D

Carl Sagan kitapları da efsanedir. Tekrar başlayayım iyi gider.

Şimdi o işleri Brian Cox yapıyor. "Wonders of the solar system" ve "Wonders of the universe" efekleriyle ve örnekleriyle izlenmesini tavsiye ettiğim yapımlardır.

Andrew Marrs History of the World serisini de beğenerek izledim.

HD kalitede izleyince çok güzel gidiyor.

Brian Cox'un o güzel ingilizcesi de ayrı bir keyif, onun kozmosu anlatırken hissederek ve sevgi ile anlatması da ayrı bir keyif. Sürekli gülümsemesi de dünyaya bakış açısını gerçekten çok güzel yansıtıyor Harbiden..

Bu arada unutmuşuz, en sıkı kaynaklardan birisine değinmeyi: David Attenborough. Kendisi hem doğal bilimler hem de Sosyal Antropoloji okumuş. İki dalın özlerini çok güzel harmanlar yaptığı belgesellerde. Özellikle "Life of Mammals" ve "Life on Earth" tam anlamıyla bir efsanedir bana göre. Bir çok konuda doğal yaşam gözlemi konusunda ilklere imza atmıştır bu arada. Doğal yaşam alanında hiç gözlenememiş binlerce tür hayvanın yaşamına ışık tuttuğu gibi, türleşmenin köken anlamında dayandıkları mekanizmaya da son derece sade anlaşılır bir dil ile işık tutmuştur. Mutlak izlenilmesi gerekenler listemde ilk sıralardan birindedir.

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #56 : 28 Aralık 2013, 02:36:30 »
Ahan da başka bir güzellik. Uzun zamandır bi daha izlemek istiyordum. Hadii yine uyku yok bana  ::)
http://altyazili.org/into-the-universe-with-stephen-hawking/

Kipmen Sanat web sitesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #57 : 28 Aralık 2013, 08:54:28 »
Ahan da başka bir güzellik. Uzun zamandır bi daha izlemek istiyordum. Hadii yine uyku yok bana  ::)
http://altyazili.org/into-the-universe-with-stephen-hawking/

Ard arda ara vermeden izlemiştim.  :D
Okinawian