Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçak...

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: İlk Bıçak...
« Yanıtla #40 : 10 Ekim 2010, 13:51:16 »
berke bayağı bir şekillenmiş, ;)yavaş yavaş tadını çıkara çıkara yap,bittiği zaman resimleri isteriz ona göre.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #41 : 10 Ekim 2010, 19:00:07 »
Berke kardeşim, eline sağlık, bence iyi gidiyor. Ufak tefek çizikler, hatalar olur, normaldir. Daha önce yapmadın ki tüm adımları, bilemezsin tabii ki bir sonraki adımda eğeyi nasıl hareket ettirdiğinin nasıl zımpara işinde başa bela olduğunu ya da nasıl bir tutuşun bir sonraki adımda işini kolaylaştıracağını. Deneye deneye öğreneceksin.

Zımparayı 120 kuma kadar çıkar bana yollayıver. Ben eğer ısıl işlemde tehlike arzeden senin halledemediğin bir çizik olacağını düşünürsem icabına bakıveririm, dert etme. Şu anda önemli olan bu işin nasıl olduğunu öğrenmen. İlerde şimdi dert ettiğin şeylere gülüp geçeceksin...

Özelden adresi yolluyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #42 : 10 Ekim 2010, 21:16:06 »
Berke kardeşim, eline sağlık, bence iyi gidiyor. Ufak tefek çizikler, hatalar olur, normaldir. Daha önce yapmadın ki tüm adımları, bilemezsin tabii ki bir sonraki adımda eğeyi nasıl hareket ettirdiğinin nasıl zımpara işinde başa bela olduğunu ya da nasıl bir tutuşun bir sonraki adımda işini kolaylaştıracağını. Deneye deneye öğreneceksin.

Zımparayı 120 kuma kadar çıkar bana yollayıver. Ben eğer ısıl işlemde tehlike arzeden senin halledemediğin bir çizik olacağını düşünürsem icabına bakıveririm, dert etme. Şu anda önemli olan bu işin nasıl olduğunu öğrenmen. İlerde şimdi dert ettiğin şeylere gülüp geçeceksin...

Özelden adresi yolluyorum...
Tamam emre abi sağol....:)
Ha gayret berke  :2up

eline sağlık, acele etmeden sindire sindire yap işi.

Mehmet abi özlettin kendini :) Zaten pekte acele etme şansım yok sadece pazarlarım boş...
berke bayağı bir şekillenmiş, ;)yavaş yavaş tadını çıkara çıkara yap,bittiği zaman resimleri isteriz ona göre.
Teşekkür ederim. Bitince ilk iş resimleri buraya koymak...
Yaşa Berke, hiç bir olumsuzluğu dert etme. Bu senin ilk bıçağın ve unutma ki ileride bundan çok daha güzellerini yapacaksın ama hiç birinin değeri senin gözünde bundan daha fazla olmayacak ( ilk göz ağrısı derler ya). Çalışmalarını sevinçle ve merakla izliyoruz.
Sağol Sefa abi. Nedense bu sefer pek içime sinmedi. Pek zorlanmadım. Elime hazır geldi sayılır. Bidahakine sıfır çelik alıp profilide ben çıkarıcağımm...Sırada ufak bir çakı projem var ondada senin konundan yararlanıcağım ama altından kalkabilirmiyim bilemiyorum...

« Yanıtla #43 : 10 Ekim 2010, 21:33:03 »
Kalkarsın kalkarsın, mücadeleye devam...

Berke Boyacı

« Yanıtla #44 : 10 Ekim 2010, 22:37:43 »
Kalkabilsemde henüz gerekli techizatım yok. Bant zımpara,  şerit testere olmadan gerekli parçaları çıkarmak zor olmalı. En azından bir haftamı alır diğer türlü. Benimde hiç bir haftam olmuyor ki. Sadece pazar günleri. Buda yedi hafta eder...

« Yanıtla #45 : 10 Ekim 2010, 23:11:39 »
Bir hafta ??? yeterse hemen başla.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #46 : 11 Ekim 2010, 00:51:41 »
Berke ben ilk bıçağımın profilini çürüterek ve sütun matkaptan başka hiçbir elektrikli alet kullanmadan hazırladım ve sıfır tecrübe ile.  :-[ perişan oldum. ayırabildiğim zaman azdı ama sadece profile ulaşmam ortalama 25-30 saatimi aldı. en önemli sebebi tecrübesizlik. şu anda çok ama çok daha çabuk ilerliyorum... o yüzden ilk denemek için bir hafta gerçekten iyimser bir bakış açısı olmuş:))
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #47 : 11 Ekim 2010, 01:38:45 »
Benim hala bir haftamı alıyor bir bıçak yapmak  :P

Kipmen Sanat web sitesi

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #48 : 11 Ekim 2010, 01:45:06 »
Berke eline sağlık çok iyi gidiyosun.

Dediğin gibi profili kendin çıkarmıyınca pekte içine sinmiyo.
Kendim yaptım hissini tam olarak yakalayamıyosun ama yine de bu bizim için çok büyük bi şans; hiç bişeyden haberi olmayan insanların eline saatlerce uğraştığı emeğini teslim edecekbilecek insanlar var bu forumda.

Çekilişte kazandığım ve Sefa abinin yolladığı profili bitireli yaklaşık 2 ay oldu. Gerçi beklemesinin asıl nedeni fırını bitirememem ve okuldu ama benim bahanem ısıl işleme tamamen kendi yaptığım bi bıçakta yetiştirmek istemem. İkinci bi bıçağa başladım ve emin ol ilk bıçakta yaptığın yanlışların neredyse hiç birisini ikincide yapmıyosun. Yeni yanlışlar keşfetmense sana bonus olarak ekleniyor. Eminim ki üçüncüde o hataları yapmayarak yenilerini keşfedicem. Büyük ihtimalle senin için de bu süreç aynen işliyecektir. Tahmin ediyorum ki burdaki üstatlar da aynı süreci hala yaşıyorlar ki sürekili olarak eserlerinde bir ilerleme kaydediyorlar.

« Yanıtla #49 : 11 Ekim 2010, 02:21:34 »
Ben de aynı, nasıl debeleniyorum kimi zaman bir bilseniz :( olabilecek her aksilik her işte oluyor, kaç aydır elimde sürünüyor elimdeki hançer, hala bakıp bakıp bir şeyler buluyorum ve bir gün sonra baktığımda bir başka hata karşımda ::) ama Akına katılıyorum, her yeni çıkan zorluk fazladan bir kazanç fırsatı, ve sizde kalıyor bir ömür. Bunların hepsi bir çelişkinin sonucu...

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #50 : 11 Ekim 2010, 08:45:44 »
"Birinciyi at, ikinciyi sat, üçüncüyü kullan." diye bir söz duymuştum. Ama sözü söyleyenin bizim kazıkçı atalarımızdan bir olduğunu sanıyorum ikinciyi sat dediğine göre ;)

Ne kadar okusan, tavsiye alsanda o işi yapmadıkça tam manasıyla anlamıyorsun.
Ustalık temkindir.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #51 : 11 Ekim 2010, 09:16:00 »
"Birinciyi at, ikinciyi sat, üçüncüyü kullan." diye bir söz duymuştum. Ama sözü söyleyenin bizim kazıkçı atalarımızdan bir olduğunu sanıyorum ikinciyi sat dediğine göre ;)

:D Birinciyi at ikinciyi sat,üçüncüyü kullan.nerden duydunuz bunu?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #52 : 11 Ekim 2010, 10:09:09 »
Ben duymadım, ama kişisel olarak benim ilk satılan bıçağım herhalde yirminci filandır. O da tam içime sinmemişti  ::)
Hala daha temel bazı tekniklerde katedeceğim uzun bir yol var...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #53 : 11 Ekim 2010, 10:15:04 »
Emre senin de şu mükemmeliyetçiliğine hayranım ;) saçları oşuna dökmemişsin, belli :P
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #54 : 11 Ekim 2010, 10:29:29 »
Yok Emin, saçları bilgisayar programcılığında döktüm, bıçak işini o kadar keyifle yapıyorum ki belki geri çıkıyor olabilirler  ;D  :P

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #55 : 11 Ekim 2010, 14:28:20 »
Bir hafta ??? yeterse hemen başla.
  Bende emre abinin üç eğe ile bıçak yapımı konusunda 4 saatte bıçak yaptığını gördükten sonra oturup ben niye zorlasam bir haftada yapıyorum diye üzülmüştüm :)
Berke eline sağlık çok iyi gidiyosun.

Dediğin gibi profili kendin çıkarmıyınca pekte içine sinmiyo.
Kendim yaptım hissini tam olarak yakalayamıyosun ama yine de bu bizim için çok büyük bi şans; hiç bişeyden haberi olmayan insanların eline saatlerce uğraştığı emeğini teslim edecekbilecek insanlar var bu forumda.

Çekilişte kazandığım ve Sefa abinin yolladığı profili bitireli yaklaşık 2 ay oldu. Gerçi beklemesinin asıl nedeni fırını bitirememem ve okuldu ama benim bahanem ısıl işleme tamamen kendi yaptığım bi bıçakta yetiştirmek istemem. İkinci bi bıçağa başladım ve emin ol ilk bıçakta yaptığın yanlışların neredyse hiç birisini ikincide yapmıyosun. Yeni yanlışlar keşfetmense sana bonus olarak ekleniyor. Eminim ki üçüncüde o hataları yapmayarak yenilerini keşfedicem. Büyük ihtimalle senin için de bu süreç aynen işliyecektir. Tahmin ediyorum ki burdaki üstatlar da aynı süreci hala yaşıyorlar ki sürekili olarak eserlerinde bir ilerleme kaydediyorlar.

Teşekkür ederim.
Ben de aynı, nasıl debeleniyorum kimi zaman bir bilseniz :( olabilecek her aksilik her işte oluyor, kaç aydır elimde sürünüyor elimdeki hançer, hala bakıp bakıp bir şeyler buluyorum ve bir gün sonra baktığımda bir başka hata karşımda ::) ama Akına katılıyorum, her yeni çıkan zorluk fazladan bir kazanç fırsatı, ve sizde kalıyor bir ömür. Bunların hepsi bir çelişkinin sonucu...
Sefa ustam şu fantastik hançerse bence birşeye ihtiyacı yok onun harika görünüyor...
Yok Emin, saçları bilgisayar programcılığında döktüm, bıçak işini o kadar keyifle yapıyorum ki belki geri çıkıyor olabilirler  ;D  :P
ilahi :) Ustam bu arada ben bir tarihi madeni para çıkardım topraktan ama annem sağolsunu Porçöze batırmış :( Sanırım tarihi değerini kaybetti.  Abdülmecit 1255 tarihlerinde basılmıs veya kullanılmıs bakır 5 para internette bulduğum resimleden yola çıkarak...

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #56 : 12 Ekim 2010, 00:53:18 »
tebrikler   berke . bende ilk  bıçağımı  bitirdim sayılır   ama   sertleştirme  işlemini   hep  erteliyorum    ocağım yok  her  gün  5 10 dakikalık  zımpara  işi  çıkarıyorum extradan :))  nerdeyse  çelik  tükenecek.

Berke Boyacı

« Yanıtla #57 : 12 Ekim 2010, 14:05:17 »
Teşekkürler...Aman hocam ocak dediğin nedir :) her gün zımparayla uğraşacağına ocakla uğraşsan çoktan bitmişti :)

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #58 : 13 Ekim 2010, 12:46:40 »
Fatih Bey;

o kadar çok ıvır zıvır okuyup dinleyince nereden duyduğumu yada okuduğumu bilemiyorum.

Halis Abi inşaallah bu hafta sonu su verme denemesi yapacağım başarılı olursam beraber yaparız. Su verme konusunda Mehmet Abi bizden hızlı hareket eder diye düşünüyordum ama inşaat işinden vakit ayıramıyor galiba.
Ustalık temkindir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #59 : 13 Ekim 2010, 13:12:02 »

Amatör ruhuyla üreten kişinin kendisini tatmin etmesi ortalama bir müşteriyi tatmin etmesinden daha zordur. Amatör üretici müşterilerden daha mükemmeliyetçidir. Yazılımcılıktan biliyorum.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben