Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçak...

Ynt: İlk Bıçak...
« Yanıtla #80 : 30 Ekim 2010, 00:48:13 »
Tiner  ??? tiner de nereden çıktı, aman tiner filan kullanma.

Berke Boyacı

« Yanıtla #81 : 30 Ekim 2010, 01:25:23 »
Geç saatte foruma yazı yazmıcam bidaha :) Tiner değil yahu şey. Vernik. Okulda bi kere teknoloji dersinde elimde bulaşmıştıda kıpkırmızı oldu heryerim.   

Bıçakçılık insana neler yaptırıyor yahu :) Yerden zımparayla pas kazıdım bu gün. Çelik tozları yağmurlarla harmanlanmış...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #82 : 30 Ekim 2010, 02:38:36 »
Delikler ve pinler kaçlık tam hatırlamıyorum Berkeciğim, yarın ölçer bildiririm, sen yine de bana hatırlat yarın özel mesajla, bazen başka şeylere kaptırıp unutuyorum.

Bu arada eline sağlık, gerçekten çok az bir işi kalmış  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #83 : 30 Ekim 2010, 12:08:29 »
Delikler ve pinler kaçlık tam hatırlamıyorum Berkeciğim, yarın ölçer bildiririm, sen yine de bana hatırlat yarın özel mesajla, bazen başka şeylere kaptırıp unutuyorum.

Bu arada eline sağlık, gerçekten çok az bir işi kalmış  :2up
Teşekkürler Emre abi.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #84 : 30 Ekim 2010, 20:06:03 »
Berke, normal pinler 7 milim, tüp ise 7,5 milim imiş....

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #85 : 31 Ekim 2010, 15:46:34 »
Berke, normal pinler 7 milim, tüp ise 7,5 milim imiş....
Teşekkürler Emre abi. Tüp için 7.5 bulamadım 8 yapayım dedim bol geldi :(. Diğerlerinide ne yapmam gerekiyor. Herhangi bir çakma durumu varmı?. Yani öylece deliklere soktum bekliyorum. Napıcağımı bilmiyorum çakmayı denedim ama örs tarzı birşey olmadığı için hiç bir ilerleme yok.

EDİT: Mengeneyi kırana kadar üzerinde çakmaya çalıştım biraz şişrdim mantar şeklinde ama tamamen yapamadım. Belkide çekiçten kaynaklanıyordur. Standart bildiğimiz çekiçle yaptım. Bu arada mengenenin içi bir enteresan... Dökme olduğu içinmidir yoksa tane büyümesi dediğimiz olaymıdır anlayamadım ama sitede paylaşılan resimlere göre aynı tane büyümesi gibiydi. Çin malı masa mengenesiydi 8 liraya almıştım :)

BEN NERDEN BULUCAM BU ÇEKİÇTEN : (((
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2010, 19:23:07 Gönderen: Berke Boyacı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #86 : 01 Kasım 2010, 14:08:45 »
Berkeciğim, bana sormuştun ben de çakmana gerek yok demiştim. Hala çakmaya çalışıyorsun ???

Dökme demir mengeneler öyle olur, maalesef birz para bayılmadan düzgün mengene biraz zor...

7.5 Hırdavatçılardan bulabilirsin 3-5 liraya. Eğer fazla delmişsen ahşabı söküp bir başka ahşapla tekrar yap derim...
Örse ihtiyacın yok...
Pinler yanal zorlamalara karşı tutar kabzayı, epoksi ise yukarı aşağı oynamamasını sağlar kabzanın. Bu tip bıçakta pinleri çakmasan da kabza sağlam olur...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #87 : 01 Kasım 2010, 14:45:42 »
O zaman kesicekmiyim ? Çünkü dışarıda aşağı yukarı 1 cm lik fazlalık olarak duruyorlar.

Bıçağın son hali. Kabza çok tombik :D Deliklerin etrafındaki kırıklar matkap sayesinde çakmamdan dolayı değil...

Kendimce ilk bıçağımı bitirdim sanırım... Kılıfı bile var :)  ( Sertleştirmek için aseton kullandım ama sertleşmedi. İçinemi dışınamı dökmemiz gerekiyor asetonu...

« Son Düzenleme: 01 Kasım 2010, 15:23:22 Gönderen: Berke Boyacı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #88 : 01 Kasım 2010, 16:09:54 »
Eğele, tahtayla birlikte incelir, daha bol bol malzeme var ahşapta eğelenecek zaten...
Matkabı yavaş döndürürsen ahşapta o kırıklara neden olabilir. Çeliğin tersine ahşapta delik delerken hızı yüksek basıncı az tutmalısın bundan sonra. Eğeledikçe zaten o kırıkların çoğu gidecek...

Kılıfı sertleştirmek değil kalıplamak için ıslatırsın, kuruduktan sonra ekstra sertleşmez, sert olsun istemezsin zaten, sertleştirmek ilaaki istiyorsan kaynar su kullanman gerekir ya da 80 derece civarında fırınlamak. Ancak bunu yaparsan derinin dayanıklılığı azalır, sertleştirmeden bıçak bittikten sonra aseton veya düz su ile sadece hafif nemlendirip parmaklarınla bıçağın şeklini alacağı sekilde biraz bastırman ve kurutman yeterli. Sonra balmumu ihtiva eden vie ayakkabı cilasıyla parlatma yap, sudan korur, parlak, güzel görünür...

İlk bıçak için oldukça iyi gidiyorsun Berke, kutlarım  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #89 : 01 Kasım 2010, 16:34:06 »
Ben iki gündür bu tavsiyeleri bekliyorum işte :) Çok teşekkürler :) Yanlız eğelemekle zor biraz o çubuklar yani zamanım yokta o bakımdan. Ben kessem bir problem doğururmu ?

Bu arada konuyu başka yeremi taşısak... Bıçakçılık mesela...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #90 : 01 Kasım 2010, 16:38:03 »
Önce kesebilirsin, sonra her halukarda zamanın olduğunda kabzaya eğeyle şekil vermen, ele rahat oturur hale getirmen gerek... Bence taşımaya gerek yok, zaten bitti bitecek bıçak...

Kipmen Sanat web sitesi

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #91 : 01 Kasım 2010, 20:12:34 »
very nice .. süper  olmuş berke    hele  o kılıftaki doğallık  aylarca uğraşsam   bıçakla   o uyumu sağlayamam     vallahi  tebrikler     belki bir gün   bu  forum üyeleri   ortak bir sergi açarsa  inanki  senin  bıçak  o serginin  yıldızları arasında olacak .  ben  kılıfa  10 puan veriyorum    :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #92 : 01 Kasım 2010, 21:15:38 »
Çok iyi gidiyor. Bu iş maraton koşmak gibi ve sen de çok iyi götürdün.  :2up Sana bazı konularda bundan sonrası için desteğim olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #93 : 02 Kasım 2010, 08:11:09 »
güzel görünüyor, ama kabzanın daha oldukça işi var gibi berke,biraz eğelesen bencede daha güzel olur,hadi darısı bizim başımıza. ;D

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #94 : 02 Kasım 2010, 12:38:07 »
tebrik ediyorum Berk. :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #95 : 02 Kasım 2010, 14:55:10 »
Herkeze çok çok teşekkür ediyorum. Kırılan mengene japonla yapıştırılıp kabza tekrardan eğelenmeye başlacanak :).

@halis ESEN
Çok teşekkürler ama abarmayalım Halis abi  :-\

@deserteagle
Eylem abi çok çok teşekkür ederim. Daha sonra müsait olursan facebooktan veya özelden konuşalım...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #96 : 02 Kasım 2010, 15:27:31 »
Bu hafta yada ertesi hafta senle kemeraltında kahve içeriz.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #97 : 02 Kasım 2010, 15:32:17 »
İçeriz vallaha :) Haftaya pazar olurmu ?
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2010, 15:41:57 Gönderen: Berke Boyacı »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #98 : 02 Kasım 2010, 15:57:19 »
İzmir'e ancak hafta içi gelebiliyorum. Vidalamam gereken bir şeyler var orada...
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #99 : 02 Kasım 2010, 16:10:54 »
O zaman salı veya cuma günü saat 2 den sonra olurmu ...