Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıçak...

Ynt: İlk Bıçak...
« Yanıtla #20 : 06 Ekim 2010, 14:24:30 »
Ellerine sağlık, işe başlamış olmanı görmek dahi büyük takdiri hakediyor.
Başarılar diliyorum,
TT

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #21 : 06 Ekim 2010, 14:39:50 »
berke  çok güzel olmuş hiç bozma böyle devam sonunda çok güzel bir bıçak çıkacak..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Berke Boyacı

« Yanıtla #22 : 06 Ekim 2010, 15:28:29 »
TT ve Sinan abi çok teşekkür ederim. Durmak yok yola devam....

Bıçağın son halini koyuyorum :) sanki böyle daha yakışıklı. Bu arada elime eğe kaçırdım. Kaza geliyorum demiyor ama hafif bi sıyrık sadece benimkisi o kadar derin açılmadı...
Eski hali;

Ve yeni hali ;

Alttaki ovalliği biraz düzleştirdim, sırttaki çıkıntıyı aldım ve sırtı tamamen düzleştirmedim böyle daha çok hoşuma gitti. Önerilerinizi bekliyorum. 8)
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 15:39:28 Gönderen: Berke Boyacı »

« Yanıtla #23 : 06 Ekim 2010, 19:24:41 »
Berke neredeyse bitmiş bıçak, ha gayret.. Nasıl hoşuna gidiyorsa öyle devam et bence.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 06 Ekim 2010, 19:41:55 »
Güzel gidiyor Berke, hadi bakalım, zımpara zamanı gelmiş arkadaşın. Asıl şimdi göreceksin hanyayı konyayı  >:D Eğe izleri tamamen gidene kadar kollarını çalıştır bakalım  ;)
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 19:47:26 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #25 : 06 Ekim 2010, 19:55:23 »
Az kaldı sefa ustam.Bitecek.  Emre ustam yarın birde zımpara arıyacağım... 40 lıktan kaça kadar almam gerek tek tek yazarmısın adam bi kum eksik verir şimdi zımparalarken sorun çıkar falan. Birde bütçem kısıtlı sadece 40 lıktan bol alsam eğe çizikleri için diğer ufak kumlardan az alsam birşey olurmu..
Sizlerle birşey paylaşmak istiyorum bu anlattığımdan sonra artık kesinlikle enteresan olayları başıma çektiğimi anlarsınız :)(forumdaki diğer yazılarla beraber çeyreği etmez ama neyse)

Dershane çıkışı bir ayakkabıcıya gittim dede 72 yaşlarında falandır. Tam kitlemiş kapıyı dedim iyi akşamlar dede sende ham deri varmı? Sordu napcan diye. Dedim böyle böyle bıçak falan. Sonra cepten boynuz saplı bir çakı çıkardı kılıfının içinde. Böylemi istion dedi. He dayıcım dedim varmıdır sende dedim var var vercem ben sana dedi. Sen git bana bira al şurdaki bakkaldan ben sana vercem dedi. Neyse tamam dedim. Aldım geldim birayı ( adamın parasıyla). Ufacık bi parça çıkardı ben dedim dayı o yetmez o arkadaki büyüğü versen olmazmı. Dedi ne yapacaksın kasaturayamı. Efe silahımı var dedi sonra konu efelerden açılınca dedemin sesini kulaklarımda duydum.(Sen efe torunusun kimliğin heryerde geçerli) . Anlattım işte sökeli cafer efe falan diye adam coşa geldi :) Sarıldı öptü falan :) Meğer onunda babasımı akrabısımı ne sökeli cafer efeyle savaşmış.  Sarhoş öpücüğünü kullandı tabi :D Asite batırasım gelio yanaklarımı .... Neyse işte adam verdi deriyi elini öptürdü bidaha gel dedi tam gidiyorum yeni birşey söylüo bırakmadı adam beni bi saat neyse sonra selametle dedim çıktım... ( Adam feci çakırkeyifti...)Sonuç olarak Çok güzel bedava derim var :) ne derisi olduğunu çözemedim söylermisiniz ?

Bu dışı 3 veya 2,5 mm kalınlığı var galiba... sağlam görünüyor ya kuzu koç yada daha iri bi hayvan ama rengine bakılırsa pek kuzu koç gibi görünmüyor işlenmiş halinide gördüm amcada koyu kahverengi rengi...Boya yoktu

Buda içi renk biraz bozuk çıktı ama oda kahverengi ne açık ne koyu...

Yarında tornacı ismet abiye uğruyacağım 13 tane marangoz gezdim burda adım başı marangoz var. Hiç biri sert tahtalarla iş yapmıyormuş. İsmete bak dedi en sonuncusu gittim kapalıydı... 8)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #26 : 06 Ekim 2010, 20:07:39 »
 :)) Harika bir hikaye Berke, çok kanım ısındı ayakkabıcı amcaya  :2up Çok güzel bir anı sahibi yapmış seni...

Deri muhtemelen ayakkabılarda kullandıkları türdendir, ne olduğunu bilemem, elimde tutsam da bilemezdim zaten, derilerden hiç anlamıyorum  :D

Zımpara konusu: küçük bir bıçak anladığım kadarıyla senin uğraştığın. Yaklaşık 1-2 tabaka 40 kum 2 tabaka 80 kum, 2-3 tabaka da 120 kum al yeter. Geçenlerde konuştuğumuz şu kırmızı zımparalardan edinmeye bak, zıpmara kesmemeye başladığında tel fırçanla zımpara tanelerini temizle, uzun zaman iş görür. Bu arada bu kırmızı zımparalardan bir de sert bezden yapılmışları vardır, genelde rulo halindedir. Bunlara hiç bulaşmamaya çalış çünkü çok sert oluyor ve zımpara bloğunda düzgün durmayıp bıçağı düzleyeceğine yamultuyorlar. Kağıttan arkası olacak... Sefa ustanın önerdiği Sait marka ya da Smirdex markalar güzel. 1 lira civarındadır tanesi, yani 5-6 liralık zımpara işini görür...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #27 : 06 Ekim 2010, 20:15:24 »
işte bu çok teşekkür ederim emre abi : ))) 80 lik vardı zaten bilmediğim bir marka su zımparası iş görür herhalde 120 ye kadar yapıp delikleri delip sana yolluyoruz değilmi ? hatta mümkünse delik işini sana bıraksam kış yamur çamur kuramıyorum aleti emre abi. Paslanıcak gözüm gibi bakıyorum burda içerde :)
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 20:17:23 Gönderen: Berke Boyacı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #28 : 06 Ekim 2010, 20:19:57 »
işte bu çok teşekkür ederim emre abi :))) 80 lik vardı zaten bilmediğim bir marka su zımparası iş görür herhalde 120 ye kadar yapıp delikleri delip sana yolluyoruz değilmi ? hatta mümkünse delik işini sana bıraksam kış yamur çamur kuramıyorum aleti emre abi. Paslanıcak gözüm gibi bakıyorum burda içerde :)

Yok zaten sen bana uğrayıp matkap kullanımı konusunda benden ders almadan o aleti çalıştırma.

Delikleri ben delerim, sorun değil. Bana nasıl bir kabza istediğini söyle yeter. Hatta deliklere uygun pin malzemesi de ayarlarım, sertleşmiş bıçakla birlikte sana geri yollarım. Sen yeter ki eğe izlerini 40 kum ile bitirip 120 kuma kadar temiz ve düzgün bir yüzey elde et. Unutma, derin çizikler su verirken tehlike yaratır, oralardan çatlama yapabilir bıçak sertleşirken. Bundan dolayı 120 kuma kadar temizlik yapman gerek...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #29 : 06 Ekim 2010, 20:45:50 »
Aynen bıçağın iskeletindeki şekil gibi bir kabza istiyorum. Çünkü aklıma başka birşey gelmedi :) Yarın okul sonrası ilk iş zımpara. Sonrada ver elini kargo... Emre abi özelden gerekli bilgileri ve nasıl kargoya göndereceğimi söylermisin? veya kargodakiler yardımcı olurlarmı?
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 21:02:09 Gönderen: Berke Boyacı »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #30 : 07 Ekim 2010, 02:54:08 »
Aynen bıçağın iskeletindeki şekil gibi bir kabza istiyorum. Çünkü aklıma başka birşey gelmedi :) Yarın okul sonrası ilk iş zımpara. Sonrada ver elini kargo... Emre abi özelden gerekli bilgileri ve nasıl kargoya göndereceğimi söylermisin? veya kargodakiler yardımcı olurlarmı?

İskeleti mi? ne iskeleti  :D
Berkeciğim yani nerelerine pin koymayı tasarlıyorsun onu sormuştum...

Dur bakalım hemen bitmez o iş, sen bir bitir zımparalamayı hallederiz...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #31 : 07 Ekim 2010, 14:33:17 »
Bitiririm ben >:D:P İskelet siz nasıl diyor. Hmmm Taslak Kaba taslak profil ... İşte öyle diyor ben... Pinleri bir tane kabzanın ucuna bir tanede başına ölçüleri ne olsun pinlerin sence ??

« Yanıtla #32 : 07 Ekim 2010, 19:53:51 »
Bir başa bir sona koyarsan, delik dengesiz olursa ortadan göbek yapmasın ???

Berke Boyacı

« Yanıtla #33 : 07 Ekim 2010, 21:14:55 »
Benim bu konuda bilgim yok Emre abinin kabzayla ilgili konusunu daha okumadım. Şöyle yapalım ben göndereyim burdan bir kaç tane resim sende söyle sefa ustam olurmu olmazmı ?

« Yanıtla #34 : 07 Ekim 2010, 22:02:33 »
Berkeciğim ben sadece dikkatini çekmek için söyledim yoksa olur neden olmasın, bıçağın delikleriyle sapın delikleri aynı olsun diyeydi yani. Yerleri her iki resimde de iyi görünüyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #35 : 07 Ekim 2010, 22:07:33 »
Berke, anlaşılmıştır, ip deliği birinci resimdeki gibi olsun pin yerleşimleri ise 2. resimdeki gibi, tamam ? Ben hallederim bana yolladığında, zımpara işi nasıl gidiyor ?  >:D

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #36 : 07 Ekim 2010, 23:10:04 »
Tamam emre abi söylediğin gibi. Zımpara işi pazara ve yarına bırakıldı çünkü eğe işinden dolayı ödevler birikti :) bu gün onlarla uraştım. Büyük ihtimalde yarında biraz uraşırım. Sonrada çıkar biraz aşındırıcı kağıt alır dinlendirici müziğimi açar ve işe başlarım :)
Berkeciğim ben sadece dikkatini çekmek için söyledim yoksa olur neden olmasın, bıçağın delikleriyle sapın delikleri aynı olsun diyeydi yani. Yerleri her iki resimde de iyi görünüyor.
Tamam sefa abi ben zaten birşey demedim. Teşekkürler :)
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2010, 16:16:07 Gönderen: Berke Boyacı »

Berke Boyacı

« Yanıtla #37 : 10 Ekim 2010, 12:00:09 »
Dün bir rüya gördüm abilerim. Benim ufak bir çakım var ama ısıl işlem görmemiş. Onu sapından ayırıp ısıl işlem yapıyorum :)  Ne çeliğini biliyorum nede kaç dereceye çıktığımı. Sadece ısıtıp, ısıtılmış yağa batırıyorum. Sonra çıkarıyorum soğuduktan sonra elimle esnetmeye çalışıyorum bir kürdandan daha kolay kırılıyor. Oturup ağlıyorum... :D
Evet. Zımpara işinede giriştim. İlk yüz 40kumla zımparalandı. Eğe çizikleri beni mahvetti.

İlk başta biraz uğraştıktan sonra şöyle birşey oldu. Üzerinde fotoğrafta görünmeyen çizikler var.

Eğe çiziklerini biraz biraz yok etmeye başlamıştım...

Tamam şimdi bıçağı parlatalım dedim ve oda ne. Bıçağı güneşe çıkardım çizik dolu...(ondan sonra hep güneşte yapmaya başladım)

Biraz kol yorduktan sonra sonuca ulaştığımı düşünüyorum. Yüzün dip kısmında yani kabzaya yakın kısımda yuvarlak eğenin oluşturduğu bir kaç eğe çiziği var nedense bütün eğe çizikleri gitti onlar gitmedi :'( Birde keskin ağızın kabzaya yakın kısmında bir kaç tane çizik var onlarda gitmedi. Ayrıca keskin ağızdada kalın kalın eğe izleri var bir problem olurmu ? Çünkü onlarıda götürtemedim.

Bir tane silindirik zımpara şart... Umarım resim kalabalığı problem olmaz Emre abi. Sorun olursa söyle silerim... 8)
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2010, 12:07:48 Gönderen: Berke Boyacı »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #38 : 10 Ekim 2010, 12:54:00 »
Ha gayret berke  :2up

eline sağlık, acele etmeden sindire sindire yap işi.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

« Yanıtla #39 : 10 Ekim 2010, 13:02:13 »
Yaşa Berke, hiç bir olumsuzluğu dert etme. Bu senin ilk bıçağın ve unutma ki ileride bundan çok daha güzellerini yapacaksın ama hiç birinin değeri senin gözünde bundan daha fazla olmayacak ( ilk göz ağrısı derler ya). Çalışmalarını sevinçle ve merakla izliyoruz.
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2010, 15:29:21 Gönderen: sefa çabuk »