Merhaba ustalarım ve arkadaşlar. Tekrar bir san mai çalışmamla karşınızdayım. Bu arkadaşta bir çok ilki yaşadım. İlk deri sap, ilk gizli sap, ilk balçak ( aslında 2. ilkini paylaşmaya fırsatım olmamıştı ) ve ilk kılıf denemem ( sonuç tatmin etmedi deri çok ince kaldı 2 mm ) , dikişleride beğenmedim

). Oratada modifiyeli O-1 kullandım ( 26 mm mil ) fakat döverken çok zorladı, acayip dirençli çıktı.Daha önce Özgürden aldığım O-1 de hiç zorlanmamıştım. Artık nasıl modladılarsa madırga işlemiyor. Yanlarda 2.5 mm lik planya çeliği, dıştada 12 mm lik makas kullandım. Sonuç ta ortaya tam istediğim gibi bir kontrast çıkmadı malesef. Bundan sonra 304 paslanmaz malzeme bulmadan san mai yapmama kararı aldım. Makinemi evde unuttuğum için başlangıç fotoları yok malesef. İp deliği olna balçak hem derilleri sıkıştıram görevi yapıyor hemde sap bilek ipi için. Aslında amacım gizli sapın ucunun perçin gibi şişirmekti fakat su vermediğim halde çelik şişirme işlemine negatif cevap verdi. O sebeple perçin başlarının şişikliği gitmesin diye fazla zımparalamadım o sebeple perçinler belli oluyor. Sonuç aşağıda olduğu gibi, değerli görüş ve lütfen önerilerinizi bekliyorum, selamlar.
Ölçüler :
Toplam uzunluk : 26 cm
Namlu uzunluğu : 13.5 cm
Kalınlık : 5 mm
Namlu genişliği : 3.5 cm
Sapta deri kullandım
Balçak : Pirinç
Daha fazla fotoğraf bloğumda:
http://soyturkdonmez.blogspot.com/