Ejder, maşet türü bıçaklar normalde 3 milim civarında et kalınlığına sahiptir genelde. Ancak benim tam taşlama (sırta kadar verdiğim eğim) nedeniyle ağız kısmında düz maşetlerden daha ince bir yapıya sahip. Aslında kullandığım çelik 4 milim kalınlıkta. Testte hemen kırılmadı, yarım saat boyunca odun kesti, muhteşem işliyordu, 300 derece civarında meneviş vermiş olsaydım daha yıllarca da bana mısın demeden kesmeye devam ederdi

Et kalınlığı daha fazla olsa da ağızda kırılma olacaktı, sonuçta çeliğin esneme kabiliyeti bu kadar büyük bir bıçak için çok düşüktü. Sadece kopan parcanın büyüklüğü daha az olabilirdi ama mutlaka bir noktada aşırı sertlikten kırılırdı...
Haklısın boyu çok uzun olduğundan darbe gücü ve buna bağlı olarak bıçağın ağzının gördüğü basınç küçük bıçaklarınkinden 10larca misli fazla. Bunun için bıçak büyüdükçe meneviş ısısı da yüksek tutulur...