Bıçak Sanatı - Forum

Kalfalik eserim (Asit indirme )

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
Ynt: Kalfalik eserim (Asit indirme )
« Yanıtla #20 : 12 Aralık 2013, 09:14:19 »
çok güzel olmuş  :)    bence kalıtelı urunler uzerıne yapılan başarılı çalışmaların ticari olarak geleceği parlak olur...

Tesekkurler Taner ustam ..Dogru diyorsun aslinda kaliteli malzeme uzerine yapilan calismalarin ticari gelecegi parlak olur ama ben o sektor e biraz uzak oldugum icin sormak zorunda hissettim kendimi belki bir bicak ustasi ile ortak isler yapilabilir diye dusunmustum bakalim kismet aramalarimiza elbet bir gun birilerinden cevap gelecektir insallah  ;)
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

adiyez

• 68
  • Osman HOCAOĞLU
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 12 Aralık 2013, 11:02:45 »
Deseni hazırladık diyeli çeliğede aktardık. Peki asitle uygulama nasıl ve ne kadar sürüyor acaba ondan kısa bahsedermisiniz.

Eger deseni bicagin uzerine aktarmissaniz (Tabi aktarma islemi ni ne ile yaptiginiz cok onemli asite dayanikli olmasi gereken bir murekkep(Yada boya) kullanmaniz gerekiyor ) yaklasik 4 saatlik bir asit banyosu(50/50 HCI/H2O) nun vermis oldugu derinlik beni tatmin etti ama siz daha uzun tutabilir siniz ne kadar derin olmasini istiyorsaniz .... Kalin saglicakla
Hakan bey, 3-4 gündür bu tarz birşeyi becermeye çalışıyorum ama olmuyor. Sizinkisi gerçekten kusursuz olmuş. (Ben elektrikle deniyordum.) Şİmdi sizin yöntemi denemek istiyorum. %50 HCL, tuzruhu olarak satılan %20 seyreltik çözelti mi? Yoksa Saf HCL mi.

Ben bu deseni ortaya cikarmak icin 2 senemi harcadim osman bey burda kullanilan asit aslinda seyreltilmis olmasi yada saf olmasi degil kullandiginiz boyanin bir kere asite dayanikli olmasi gerekiyor ben kendi murekkebi kendim yapiyorum . piyasada denedigim hic bir urun istedigim sonucu vermedi.Nasil bir teknik kullaniyorsunuz bilmiyorum ,ben saf HCI kullaniyorum kendim 50/50 seyreltiyorum ..Kolay gelsin ii calismalar

Hakan bey, tecrübe denilen şey deneyerek kazanılıyor, bunu en iyi şimdilerde anlıyorum. Bıçak yapımı üzerine olsun, desen üzerine olsun belki onlarca yüzlerce video izlememe rağmen, hiç bir denemem videolardaki kadar kolay olmuyor. Ben klasik lazer yazıcı çıktısı ve ütü ile deneme yapıyorum. en son elektroliz yöntemi değil de asit mi denesem diye araştırma yaparken sizin mesajınız tam üstüne denk gelmiş oldu. HCL ve Oksijenli su ile yapılan çalışmaları inceliyordum. Bu akşam bir deneme daha yapacağız artık. Saf HCL bulamam ama tuzruhu ile deneyeceğim.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #22 : 12 Aralık 2013, 11:23:34 »
Deseni hazırladık diyeli çeliğede aktardık. Peki asitle uygulama nasıl ve ne kadar sürüyor acaba ondan kısa bahsedermisiniz.

Eger deseni bicagin uzerine aktarmissaniz (Tabi aktarma islemi ni ne ile yaptiginiz cok onemli asite dayanikli olmasi gereken bir murekkep(Yada boya) kullanmaniz gerekiyor ) yaklasik 4 saatlik bir asit banyosu(50/50 HCI/H2O) nun vermis oldugu derinlik beni tatmin etti ama siz daha uzun tutabilir siniz ne kadar derin olmasini istiyorsaniz .... Kalin saglicakla
Hakan bey, 3-4 gündür bu tarz birşeyi becermeye çalışıyorum ama olmuyor. Sizinkisi gerçekten kusursuz olmuş. (Ben elektrikle deniyordum.) Şİmdi sizin yöntemi denemek istiyorum. %50 HCL, tuzruhu olarak satılan %20 seyreltik çözelti mi? Yoksa Saf HCL mi.

Ben bu deseni ortaya cikarmak icin 2 senemi harcadim osman bey burda kullanilan asit aslinda seyreltilmis olmasi yada saf olmasi degil kullandiginiz boyanin bir kere asite dayanikli olmasi gerekiyor ben kendi murekkebi kendim yapiyorum . piyasada denedigim hic bir urun istedigim sonucu vermedi.Nasil bir teknik kullaniyorsunuz bilmiyorum ,ben saf HCI kullaniyorum kendim 50/50 seyreltiyorum ..Kolay gelsin ii calismalar

Hakan bey, tecrübe denilen şey deneyerek kazanılıyor, bunu en iyi şimdilerde anlıyorum. Bıçak yapımı üzerine olsun, desen üzerine olsun belki onlarca yüzlerce video izlememe rağmen, hiç bir denemem videolardaki kadar kolay olmuyor. Ben klasik lazer yazıcı çıktısı ve ütü ile deneme yapıyorum. en son elektroliz yöntemi değil de asit mi denesem diye araştırma yaparken sizin mesajınız tam üstüne denk gelmiş oldu. HCL ve Oksijenli su ile yapılan çalışmaları inceliyordum. Bu akşam bir deneme daha yapacağız artık. Saf HCL bulamam ama tuzruhu ile deneyeceğim.

Kolay gelsin insallah basarili olursun denemelerinde burada yasadigin sorunlari paylasirsan elimizden gelen yardimi yapmaya calisiiriz
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #23 : 12 Aralık 2013, 13:01:37 »
Lazer baskı yerine permanent kalemi veya oje kullansak basit desenler veya armalar yapılabilir. Fakat sizin bu yaptığınız gibi ayrıntılı bir desen için bu malzemelerin işe yarayacağını hiç sanmıyorum

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 12 Aralık 2013, 13:25:00 »
Ticari başarı sadece kalite ile olmayabiliyor. Kalitesiz olup da ticari başarı tutturmuş bir sürü örnek var önümüzde. Fiyat avantajı, pazarlama, imaj vs. bi sürü etken var ticari başarıda. Gerçek başarı ise yapılan işin gerçekten iyi olması ile ortaya çıkar. Özgün ve kaliteli üretim yapmanızın yanında doğru kitleye doğru imajla ulaşmalısınız.

Asit indirme işiniz gerçekten oldukça başarılı olmuş, ancak bu işin ticari geleceği var mı diyorsanız, bence "özgünlük" önemli bir detay bu tür bir işte. Teknik olarak mükemmele yakın bir sonuç almanıza rağmen tek belirleyici teknik değil, aynı zamanda içerik de bence. Kompozisyonda daha bir açıklık ve daha derinlik istiyor çiziminiz bence. Yırtıcı ve avı yerleşimleri sebebiyle, iki arkadaş bir piknik gezisine çıkmışlar gibi. Avda da hareket yok, avcıda da, bence bu çalışmada eksiğiniz bu, yoksa teknik anlamda gerçekten bir hata ben de göremiyorum, kalfalık değil ustalık çalışması olabilecek kusursuzlukta tatbik edilmiş..

Kipmen Sanat web sitesi

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #25 : 12 Aralık 2013, 14:47:47 »
Ticari başarı sadece kalite ile olmayabiliyor. Kalitesiz olup da ticari başarı tutturmuş bir sürü örnek var önümüzde. Fiyat avantajı, pazarlama, imaj vs. bi sürü etken var ticari başarıda. Gerçek başarı ise yapılan işin gerçekten iyi olması ile ortaya çıkar. Özgün ve kaliteli üretim yapmanızın yanında doğru kitleye doğru imajla ulaşmalısınız.

Asit indirme işiniz gerçekten oldukça başarılı olmuş, ancak bu işin ticari geleceği var mı diyorsanız, bence "özgünlük" önemli bir detay bu tür bir işte. Teknik olarak mükemmele yakın bir sonuç almanıza rağmen tek belirleyici teknik değil, aynı zamanda içerik de bence. Kompozisyonda daha bir açıklık ve daha derinlik istiyor çiziminiz bence. Yırtıcı ve avı yerleşimleri sebebiyle, iki arkadaş bir piknik gezisine çıkmışlar gibi. Avda da hareket yok, avcıda da, bence bu çalışmada eksiğiniz bu, yoksa teknik anlamda gerçekten bir hata ben de göremiyorum, kalfalık değil ustalık çalışması olabilecek kusursuzlukta tatbik edilmiş..

Sizinle Hemfikir oldugumuzu soylemem gerekiyor Tesekkurler emre bey onerileriniz ve yorumunuz icin bu imaj yalniz ca deneme maksatliydi sizin de soylediginiz gibi netlik ve derinlik icin ayrica bir calisma yapacagim o zaman yeniden goruslerinize ihtiyac  duyacagim kolay gelsin

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #26 : 12 Aralık 2013, 14:59:26 »
Lazer baskı yerine permanent kalemi veya oje kullansak basit desenler veya armalar yapılabilir. Fakat sizin bu yaptığınız gibi ayrıntılı bir desen için bu malzemelerin işe yarayacağını hiç sanmıyorum

Saydiginiz malzemeler cok uzun omurlu olmuyor malesef asite maruz kaldigi zaman ben cok denedim o tur malzemeleri ama malesef bir sonuc alamadim metal yuzeyi karartmanin disinda tabii

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #27 : 12 Aralık 2013, 17:35:31 »

Saydiginiz malzemeler cok uzun omurlu olmuyor malesef asite maruz kaldigi zaman ben cok denedim o tur malzemeleri ama malesef bir sonuc alamadim metal yuzeyi karartmanin disinda tabii

Deneyim sonucu elde edilmiş bilgi gibisi yok. Birde bu bilgi böyle forumlarda paylaşılınca bizim gibi acemiler bilgi bayramı ediyor :) cevaplar için teşekkürler

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #28 : 13 Aralık 2013, 11:19:19 »
üstat ellerine sağlık. öncelikle ben de belirteyim ki çalışma teknik açıdan bence de gayet başarılı. çizgilerin netliği çok iyi. fakat ben hayvanların özellikle yüz ifadelerine takıldım. yüzlerde gerçekçilik eksik. Emre'nin de dediği gibi geziye çıkmışlar gibi bir hal de var. bu noktada belki gölgelendirme teknikleri de denemeniz gerekebilir. yani net çizgilerin yanısıra, tonlar da devreye girebilirse sanırım daha gerçekçi görüntüler elde edersiniz. ve kompozisyon tabi... iyi bir kompozisyon olası hataları da en aza indirecektir. fakat tekrar ediyorum, gerçekten net çizgiler ve başarılı bir uygulama. ellerinize sağlık. :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 25 Aralık 2013, 14:35:13 »
insan birşeyi kafaya takınca yapamayacağı iş yok yeterki olmadı diye pes etmesin,yıllar önce kurban zamanı annem bıçakları verdi git dedi bilettir,götürdüm bileme yapan yaşlı bir amcaya,adam dedi 1 saat asonra gel al, aldım almasına bıçakları eve götürdüm keşke biletmeseymişim dedim bıçaklar keseceğine sanki köreltilmiş gibi olmuş,o gün dedim ben bunları keser hale getireceğim diye,yağ taşı masat vs o amcadan daha iyi  keser hale getirdim bıçakları, elimde makina vs yoktu, şimdi kendime bir taş motoru yaptım,tezgaha sabitledim taşın yan tarafınada 80 numara zımpara taktım onda hem bıçaklarımı yaptım hem biledim ,devirli olduğundan metalde ve ahşap sap kısmında pürüz bırakmıyor,220 numara zımpara ile inceden bir zımpara yapıp sonra 400 umara ile son rutuşu yapınca pürüzsüz oluyo tavsiye ederim ,ben hava çeliğinden yaptım bıçakları işlemesi biraz zahmetli çok sert delikleri lazerle deldirdim ,ama jilet gibi oldu körelmede olmuyor, tek kötü yanı elinizden yere düşürmeye kalkmayın kırılıyor,insanda birsürü uğraş verdim diyip üzülüyor sonra , sevgiyle kalın dostlar
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #30 : 24 Eylül 2014, 11:40:55 »
hepsi birbirinden güzel... özellikle Hayvan fiğürleri süper olmuş ...

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #31 : 24 Eylül 2014, 21:26:41 »
Çok farklı ve çok güzel bir çalışma olmuş buda hiç bilmediğim bir sanat ellerinize sağlık.  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #32 : 24 Eylül 2014, 23:52:48 »
evet bu çok güzel bir çalışma olmuş fakat forumda eski konuları hortlatmasak güzel olur ben foruma ilk girdiğimde bir kere konu hortlatmıştım tatlı bir uyarıyla bi daha hortlatmadım :D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #33 : 22 Şubat 2015, 13:47:03 »
evet bu çok güzel bir çalışma olmuş fakat forumda eski konuları hortlatmasak güzel olur ben foruma ilk girdiğimde bir kere konu hortlatmıştım tatlı bir uyarıyla bi daha hortlatmadım :D
bence bilgi barındıran paylaşımların tekrar gündeme gelmesi iyi olabilir bilmediğimiz konu her zaman yeni konudur :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #34 : 23 Şubat 2015, 00:32:03 »
hakan hocam gayet başarılı olmuş :2up cızgıler tam bir şekılde net hehangı bir yerde asıt buharı yada yanıgı yok bence istenilen şey elde edilmiştir  :)yapılan desenın şu aşamada hıc önemiyok çünkü desen daha sonraları istenildigibi geliştirilir bende 3-4 yıldır ufak ufak ugraşiyorum ama cızdıgım desenler hep aynı nezaman asıt konusunda tatmın oldum desen konusunda o zaman clışmalar yapacagım merakla takıpteyız :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31