insan birşeyi kafaya takınca yapamayacağı iş yok yeterki olmadı diye pes etmesin,yıllar önce kurban zamanı annem bıçakları verdi git dedi bilettir,götürdüm bileme yapan yaşlı bir amcaya,adam dedi 1 saat asonra gel al, aldım almasına bıçakları eve götürdüm keşke biletmeseymişim dedim bıçaklar keseceğine sanki köreltilmiş gibi olmuş,o gün dedim ben bunları keser hale getireceğim diye,yağ taşı masat vs o amcadan daha iyi keser hale getirdim bıçakları, elimde makina vs yoktu, şimdi kendime bir taş motoru yaptım,tezgaha sabitledim taşın yan tarafınada 80 numara zımpara taktım onda hem bıçaklarımı yaptım hem biledim ,devirli olduğundan metalde ve ahşap sap kısmında pürüz bırakmıyor,220 numara zımpara ile inceden bir zımpara yapıp sonra 400 umara ile son rutuşu yapınca pürüzsüz oluyo tavsiye ederim ,ben hava çeliğinden yaptım bıçakları işlemesi biraz zahmetli çok sert delikleri lazerle deldirdim ,ama jilet gibi oldu körelmede olmuyor, tek kötü yanı elinizden yere düşürmeye kalkmayın kırılıyor,insanda birsürü uğraş verdim diyip üzülüyor sonra , sevgiyle kalın dostlar