Arkadaş, cetvel gibi taşlama hattı, peh diyorum bir kez daha ellerine sağlık Bülent

Teşekkür ederim Sefa abi

Hakikaten senin taşlama hatları pek güzel çıkıyor. Demek makine yapınca geniş tablayı ilk başta akla yazmalı.
Teşekküreler Salim ustam,
Biraz fazla vakit alıyor ama çıkan sonuç tatmin edici oluyor,içime sinmeyen şeklide de bitirmek istemiyorum

Geniş tabla olmazsa olmazlardan,çok faydası var..
Makinanın tablasını daha da genişlettim o başlıktaki resimlerde yok sanırım ama kesinlikle geniş tabla şart, yapısal olarak ta makine geliştirmeye müsait olduğundan birde bileme aparatı uydurduk o makinaya artık bilemeyi de o makinada yapıyoruz gayet güzel ve düz hatlı bir bileme çıkıyor bir ara onunla ilgili resimleri de atarız aynı başlığa
Bu arada bende taşlama hatlarının canına okudum Bülent duymasın ama perdah yaptım da 
Daha öncede demiştim,tam mekanik ustadır Adem abi,ekliyor da ekliyor,
Makine ilk haline göre çok yol aldı,isviçre çakısı gibi oldu ne ararsan var modunda

Adem Bey, makinaya yakında bir de çekme kat çıkarsanız şaşırmayacağız valla 
Adem Bey, makinaya yakında bir de çekme kat çıkarsanız şaşırmayacağız valla 
Yaşa sefa ustam güzel fikir verdin zaten bülentten sebep bana düşmüyordu üst katta ben çalışırım iyi olur 
Sözde altlı üstlü oturuyoruz,ama bir haftadır aynı anda atölyede olamadık

1030 - 1050 derece su verme sıcaklığı gerçeten doğru mu?
Dokusal dönüşüm sıcaklığı bu mu?
Murat hocam merhaba,
ısıl işlem benim yaptığım bir işlem değil,atölyede bu tarz bir donanım malesef yok,bu sebebten dışarda yaptırıyorum..
çelik böhler k110(1.1279) genel olarakta AISI ismi olan D2 diye anılıyor.
Böhler ısıl işlem 1020-1040 derece demiş,
biz özellikle ısıl işem sonrası 0 altı işlem yaptırıyoruz,daha sonra istediğimiz sertliğe ulaşmak için 2 kere meneviş yaptırıp 60-61hrc civarı alıyorum,
2 tane tablo ekledim,siz daha detaylı incelersiniz,
http://www.osmanli-bohler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=79http://www.osmanli-bohler.com/upload/pdf/soguk/K110.pdf