Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri - AEBL - Bakır - Ceviz

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Nakiri - AEBL - Bakır - Ceviz
« : 03 Ekim 2010, 13:11:32 »
Uzun zamandır kenarda yatıyordu, yeni bıçaklara başlamadan bunu bitirme kararı almıştım, ancak bakır parçaların patinasyonu sandığımdan uzun zaman aldı, istediğim hale gelene kadar oldukça uzun zaman (10 gün kadar) beklediler...

Son hali ilginç oldu aslında, bu kadar çetrefilli bir kabza yapmamıştım hiç. Basit görünüyor ama tüm parçalar patinasyondan çıktığı gibi toplanması ve birdaha dokunmamam gerektiği için oldukça uğraştırdı. Taner sağolsun, kabza tam istediğim gibi sekizgen oldu...

Umarım siz de beğenirsiniz, garip bir bıçak oldu sonuçta. Peynir ve sebzede harikalar yaratıyor ancak :)

Çelik AEBL, 60 HRC civarında, kabza malzemeleri: Yeşil ve siyah karışık patine bakır ve ısı ile açık mavi menevişli AISI 304 paslanmaz malzeme...
Kalınlık: Namlu arkasında 2.5, uca doğru 1.8 mm.
Ağız çok geniş dış bükey, yaklaşık 19-20 derece... Sırt ve uç kenarlarda tufal dokunulmadan bırakıldı...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Ynt: Nakiri - AEBL - Bakır - Ceviz
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2010, 13:15:29 »
...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2010, 13:38:03 »
Çok güzel görünüyor Emre abi. Ellerine sağlık. Nakiri nin işlevi nedir, nerelerde kullanılır?

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2010, 13:39:46 »
Çok güzel bir bıçak olmuş ustam, ellerine sağlık  :2up Kabzanın metal parçalarına bayıldım, hem birbirleriyle hem de genel biçimle çok uyumlu çok yakışıklı olmuşlar. Tebrikler

« Yanıtla #4 : 03 Ekim 2010, 14:20:08 »
Ustam, oturaklı ve esaslı bir görüntüsü var. Ceviz ve patinasyon bakır birbirni tamamlamış doğrusu. Halinden belli "ben keserim" diyor. Patinasyonu sirke buharıyla mı yaptın? Çok beğendim ellerin dert görmesin :2up :2up

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2010, 15:58:09 »
Super  gozukuyor, patinasyon da o kadar zamana degmis - gerci biraz daha uzun bekleseymissin malzeme kendi kendine o hale gelebilirmis  :) - saka bir yana 20 derece agiz icin 60 hrc cok degil mi ?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2010, 16:00:44 »
Sağolunuz arkadaşlar.

Nakiri sebze doğramak için bir japon aleti. Aslında bu bıçak tam olarak orjinal nakiriler gibi olmadı, esinlendi diyebiliriz.

Patinasyon biraz ilginç oldu, çünkü istediğim rastlantısal dağılmış lekeler şeklindeydi, az çok başarılı oldu diyebiliriz. Önce bir hafta kadar ıslak toprak dolu poşetin içinde, güneşte beklediler, her gün karıştırıldı toprak.
Sonra ayıpdır söylemesi ... ürik asitte beklediler 1 gün kadar  :D
Sonra tuzla kaplandılar ve amonyaklı bir gaz odasında 4-5 saat kadar beklediler. Sonuçta masmavi idi bakırlar, biraz ovalayıp deterjanla yıkadım, mavinin çoğu dağıldı. Geriye derin yeşil ve kahve-siyah bölgeler bıraktı. Sonra balmumu ile kapladım parçaları, yerlerine yerleştirip epoksi ile yapıştırıldılar...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #7 : 03 Ekim 2010, 16:03:49 »
Super  gozukuyor, patinasyon da o kadar zamana degmis - gerci biraz daha uzun bekleseymissin malzeme kendi kendine o hale gelebilirmis  :) - saka bir yana 20 derece agiz icin 60 hrc cok degil mi ?
:D Haklısın :)
20 derece çok olabilir arazi bıçağında ama bu bıçağın yeni sahibini tanıyorum, bıçaklara gözü gibi bakıyor kendisi, mutfakta tüm bıçaklarını çengellere asıyor. Bu yüzden ona yaptığım mutfak bıçaklarının hepsi böyle asılabilir bıçaklar. Sağa sola çarpmayacakları, hep tahta üzerinde kesim yapacakları, çok dikkatli bakılacaklarını bildiğimden ona yaptığım bıçakların açıları oldukça dardır  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #8 : 03 Ekim 2010, 16:37:37 »
eline sağlık üstadım,,
diyecek bir şey yok mükemmell. :2up :2up :2up
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

yavuz selim

• 162
  • 1975
    • turkuaz metal
  • Meslek: sıcak demirci-süsleme demirciliği
  • Yer: 41.045586,29.065682
« Yanıtla #9 : 03 Ekim 2010, 18:19:25 »

Ustam, oturaklı ve esaslı bir görüntüsü var. Ceviz ve patinasyon bakır birbirni tamamlamış doğrusu. Halinden belli "ben keserim" diyor.  Çok beğendim ellerin dert görmesin :2up :2up
  +1 :2up

Eline sağlık emre ustam..
Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 03 Ekim 2010, 20:33:47 »
Eline sağlık Emre :)   bu arada silikon tabancasından mengene olurmu..?   oluyormuş :D  kaptık bır tüyo daha..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 04 Ekim 2010, 09:24:38 »
çok güzel olmuş ustam, eline sğlık :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #12 : 04 Ekim 2010, 12:16:52 »
emre eline sağlık, çok güzel olmuş...