Uzun zamandır kenarda yatıyordu, yeni bıçaklara başlamadan bunu bitirme kararı almıştım, ancak bakır parçaların patinasyonu sandığımdan uzun zaman aldı, istediğim hale gelene kadar oldukça uzun zaman (10 gün kadar) beklediler...
Son hali ilginç oldu aslında, bu kadar çetrefilli bir kabza yapmamıştım hiç. Basit görünüyor ama tüm parçalar patinasyondan çıktığı gibi toplanması ve birdaha dokunmamam gerektiği için oldukça uğraştırdı. Taner sağolsun, kabza tam istediğim gibi sekizgen oldu...
Umarım siz de beğenirsiniz, garip bir bıçak oldu sonuçta. Peynir ve sebzede harikalar yaratıyor ancak

Çelik AEBL, 60 HRC civarında, kabza malzemeleri: Yeşil ve siyah karışık patine bakır ve ısı ile açık mavi menevişli AISI 304 paslanmaz malzeme...
Kalınlık: Namlu arkasında 2.5, uca doğru 1.8 mm.
Ağız çok geniş dış bükey, yaklaşık 19-20 derece... Sırt ve uç kenarlarda tufal dokunulmadan bırakıldı...