Çelik zımbayı 250 liraya yaptırdım. Kullanmaya başladım. Ağır çekiçle kullanmak gerekiyor, çok temiz sonuç alıyorum.
İnternette farklı pantografçılar var. Ben bana yakın olan Yücel Pantograf'a (
http://www.yucelpantograf.com/) gittim. Sana yakın başka bir yer belki sana daha uygunda gelebilir.
Türk Patent Enstitüsüne başvurman çok kolay. Öncelikle TC kimlik no., kredi kartı ve çizim gerekli.
Çizim siyah beyaz olacak. Boyutu da ya 5 cm x 5cm ya da 7 cm x 7 cm olacak.
Kredi kartı ile başvuru ödemesini yapıyorsun. Markanın geçerli olacağı alanlara göre başvuru maliyetin artıyor. Örneğin hem silah, hem de mutfak malzemesi için markam geçerli olsun dersen 2 alan oluyor. Bundaki minimum maliyet 150 liraydı. Başvuru sırasında seçiminin sonucunun kaça patlayacağını da görebiliyorsun.
http://www.tpe.gov.tr sitesi altında ana sayfada sol alttaki "Marka" içinde başvuru var. TCK ile giris yaptıktan sonra İşlem olarak "Marka başvuru Formu"nu seçip girişiyorsun.
Bu işlemlerde benim anlamadığım işlemler olmuş olabilir ya da belki kendim bile başvuruyu yalan yanlış yapmış olabilirim o yüzden fazla iddialı olmayayım. İşlerin yolunda gittiğini görünce yaptıklarımı bir ara iyice ayrıntılı olarak anlatırım.