Bıçak Sanatı - Forum

YENİ TAMGAM

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
YENİ TAMGAM
« : 21 Kasım 2013, 09:52:58 »
Bıçaklarımın üzerine yapacağım yeni tamgam inşallah beğenirsiniz...

Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: YENİ TAMGAM
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2013, 10:58:58 »
Oooo, güzel bir tercih. Kalp kalbe karşıymış.  :2up Ben de son aylarda benzer mantıkta bir marka-tamga tasarlayıp tescil etme işine girişmiştim. Sen de tamga ruhunda bir paylaşım yapınca mutlu oldum.

Ben de geçen ay Türk Patent Enstitüsüne tasarımımın marka başvurusunu yaptım. Senin konunun içinde fazlaca anlatmayayım. onu ayrı bir başlıkta ele alırım.

Bu tamgayı hangi usulle bıçağa uygulacaksın? Gravür aletiyle mi? Ben biraz bütçe sarsıcı da olsa 5 mm'lik bir halka içindeki tamga tasarımımı Hakkak Yücel'e gönderip markalama şeysi yaptırdım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2013, 11:31:24 »
Eylem abicim bende uzun zamandır arıyordum Kırım tatar türkü olduğum için uygun olacağını düşündüm ...

anlamı mavi göğe gerilmiş altın yay ve ok , elimdeki tatarca kitaplarda böyle bahsediliyor lakin internette tarak simgesi olarak da belirtmişler...

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2013, 11:35:29 »
Türk Patent Enstitüsüne bende başvuru yapsam nasıl bir yol izlemem gerekiyor...

şuan asit ile dağladım bende sizin dediğiniz gibi sıcak tamga yaptırmak düşüncesindeyim maliyeti ne kadar olur nasıl irtibata geçebiliriz...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2013, 11:41:36 »
Fazla bildik bir simge olması bunun sıkıntısı olabilir. Bir de bu bayrakta da vardı di m?i o da ilerde bunu değiştirmeni gerektirebilir.

Aslında tamga, sahip olunan mallara konulan bir şey olduğundan o damganın bir maldaki varlığı onu tamga kime aitse ona aitmiş gibi gösterir diye biliyorum. Örneğin, Kayı tamgasını taşıyan bir keçinin Kayı beyinin malı olacağını düşünebiliriz. Ben de bundan dolayı tamgamın eşsiz olmasının doğru olacağını düşündüm. Başka damgadan çok ciddi esinlendim ama özgün bir tamga oldu.

son mesajına yanıtı sonradan vereyim. yemeğe kaçıyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2013, 13:59:55 »
Çelik zımbayı 250 liraya yaptırdım. Kullanmaya başladım. Ağır çekiçle kullanmak gerekiyor, çok temiz sonuç alıyorum.

İnternette farklı pantografçılar var. Ben bana yakın olan Yücel Pantograf'a (http://www.yucelpantograf.com/) gittim. Sana yakın başka bir yer belki sana daha uygunda gelebilir.

Türk Patent Enstitüsüne başvurman çok kolay. Öncelikle TC kimlik no., kredi kartı ve çizim gerekli.

Çizim siyah beyaz olacak. Boyutu da ya 5 cm x 5cm ya da 7 cm x 7 cm olacak.

Kredi kartı ile başvuru ödemesini yapıyorsun. Markanın geçerli olacağı alanlara göre başvuru maliyetin artıyor. Örneğin hem silah, hem de mutfak malzemesi için markam geçerli olsun dersen 2 alan oluyor. Bundaki minimum maliyet 150 liraydı. Başvuru sırasında seçiminin sonucunun kaça patlayacağını da görebiliyorsun.

http://www.tpe.gov.tr sitesi altında ana sayfada sol alttaki "Marka" içinde başvuru var. TCK ile giris yaptıktan sonra İşlem olarak "Marka başvuru Formu"nu seçip girişiyorsun.

Bu işlemlerde benim anlamadığım işlemler olmuş olabilir ya da belki kendim bile başvuruyu yalan yanlış yapmış olabilirim o yüzden fazla iddialı olmayayım. İşlerin yolunda gittiğini görünce yaptıklarımı bir ara iyice ayrıntılı olarak anlatırım.

Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2013, 18:12:11 »
Sinan, simgeyi kendin Dremel vs ile oyup ardından sertleştirsen, örneğin civa çeliğine. Olmaz mı?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2013, 18:43:24 »
Sefa Hocam hakli bana da şöyle bir fikir geldi negatifini damgadan asit ile indirsen daha net bir damgan olacaktir sonra dremelle derinlestirirsin.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2013, 21:55:07 »
simge solingen wüstof a benzettim ben ama yinede sen bilirsin sinan usta

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2013, 21:57:29 »
Sayın Ersenanahtar:

Tarak tamganız hayırlı olsun.

Türk bayrağında ay yıldız neyse bu tarak tamga aynıdır.

Ay yıldız ortada olmasına rağmen, tarak tamga sol üst köşededir.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2013, 22:07:32 Gönderen: Murat AKIN »

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #10 : 22 Kasım 2013, 09:51:43 »
Çelik zımbayı 250 liraya yaptırdım. Kullanmaya başladım. Ağır çekiçle kullanmak gerekiyor, çok temiz sonuç alıyorum.

İnternette farklı pantografçılar var. Ben bana yakın olan Yücel Pantograf'a (http://www.yucelpantograf.com/) gittim. Sana yakın başka bir yer belki sana daha uygunda gelebilir.

Türk Patent Enstitüsüne başvurman çok kolay. Öncelikle TC kimlik no., kredi kartı ve çizim gerekli.

Çizim siyah beyaz olacak. Boyutu da ya 5 cm x 5cm ya da 7 cm x 7 cm olacak.

Kredi kartı ile başvuru ödemesini yapıyorsun. Markanın geçerli olacağı alanlara göre başvuru maliyetin artıyor. Örneğin hem silah, hem de mutfak malzemesi için markam geçerli olsun dersen 2 alan oluyor. Bundaki minimum maliyet 150 liraydı. Başvuru sırasında seçiminin sonucunun kaça patlayacağını da görebiliyorsun.

http://www.tpe.gov.tr sitesi altında ana sayfada sol alttaki "Marka" içinde başvuru var. TCK ile giris yaptıktan sonra İşlem olarak "Marka başvuru Formu"nu seçip girişiyorsun.

Bu işlemlerde benim anlamadığım işlemler olmuş olabilir ya da belki kendim bile başvuruyu yalan yanlış yapmış olabilirim o yüzden fazla iddialı olmayayım. İşlerin yolunda gittiğini görünce yaptıklarımı bir ara iyice ayrıntılı olarak anlatırım.

teşekkür ederim Eylem abicim araştırma yapacağım umarım olumlu sonuç alırım..

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2013, 09:52:28 »
Sinan, simgeyi kendin Dremel vs ile oyup ardından sertleştirsen, örneğin civa çeliğine. Olmaz mı?

olabilir Sefa ustam bi denemeler yapayım belki güzel bir şeyler çıkartabilirim...

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2013, 09:53:51 »
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim dostlarım bu tamgada sabit kalıcağım inşallah bi aksilik çıkmaz ise...