Bıçak Sanatı - Forum

CK 67 3,5mm Ortaklaşa Çelik Alımı

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
Ynt: CK 67 3,5mm Ortaklaşa Çelik Alımı
« Yanıtla #40 : 10 Ekim 2010, 20:14:42 »
Bende 4mm lik çelikten istiyorum böldürmeyi yapıcak arkadaş bana özelde mail adresini atsın. 30x5cm ebatın altına inmediği sürece ben profillerde sorun yaşamam. Herkesin ebattaki fikri aynımı? malzeme kaça kaç kesilicek kararlaştırıldımı?
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #41 : 10 Ekim 2010, 21:34:52 »
ıyı akşmlar beyler.  dun malzemecıde ıdım. lazer kesımı vs vs konustuk oda fıyatların yuksek olduğundan bahsettı.
tanıdık bır lazerkesımın tel verdı nasıpse göruseceğim. fıyat yuksek gelırse, kı gelececek spıralı alıp orada ben esıt parcalara ayırıcam.
yanı lama olmayacak. bunda bır sıkıntı varsa bıldırın lutfen .

emin bu arada senın ekstra kesım ısınıde konusacağım ama fıyatlar yuksek cıkabılır.  ;)
bu arada Sefa ustaya denemesı ıçın 3,5mm ck 67 yollamıstım hanı hamon çalıstığı parca o partı maldan da elınde var
bır tabaka ben kendıme ayırttım.
isteyen olursa onuda halletmeye calışacağım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #42 : 10 Ekim 2010, 23:10:45 »
Taner o malzemeyi herkese tavsiye ederim, çok fena sertleşiyor, meneviş yüksek tutulmasa kırılmaya yatkınlığı var, esnek bir malzeme.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 10 Ekim 2010, 23:58:09 »
Sefa usta aynı malzemeden bır tabaka kendıme alıcam .  3,5mm  ufak bıçaklar için yeterlı kalınlık..  denk gelmısken  alıp kenara koymak en ıyısı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #44 : 11 Ekim 2010, 00:05:59 »
ıyı akşmlar beyler.  dun malzemecıde ıdım. lazer kesımı vs vs konustuk oda fıyatların yuksek olduğundan bahsettı.
tanıdık bır lazerkesımın tel verdı nasıpse göruseceğim. fıyat yuksek gelırse, kı gelececek spıralı alıp orada ben esıt parcalara ayırıcam.

emin bu arada senın ekstra kesım ısınıde konusacağım ama fıyatlar yuksek cıkabılır.  ;)
bu arada Sefa ustaya denemesı ıçın 3,5mm ck 67 yollamıstım hanı hamon çalıstığı parca o partı maldan da elınde var
Bence lazer kesime para vermeye gerek yok lama değilde kare olsa diyelim 30x5cm 5tane lama yerine 30x30 kare olsa 5cm de fire verdim yine alıcı canavar motoruyla kesebilir istesiği gibi imkanı yoksa her sanayide kolaylıkla kestirebileceği yer bulur lazer kullanmadan.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

« Yanıtla #45 : 11 Ekim 2010, 00:06:49 »
Bence de, bir tabakası ( 2m kare) kaliteli bir halıfleksten ucuzdur eminim. Stoklayacak yer sorunu yoksa at kenara dursun, sende yağda bol nasılsa, hafifte yağlasan ömür boyu kalır ;).

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #46 : 11 Ekim 2010, 02:15:54 »
 ;) yağın göbeğindeyim ustam :D

« Yanıtla #47 : 11 Ekim 2010, 02:22:18 »
;) yağın göbeğindeyim ustam :D
Bilmezmiyim :D :D

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #48 : 11 Ekim 2010, 08:23:05 »

bana uyar fazladan cnc ye para vermektense o paraya bir spiral alırım ;D bütün parça bana uyar  ;)(bütün parça derken,payıma düşen )
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2010, 09:09:15 Gönderen: fatih Aydın »

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #49 : 11 Ekim 2010, 08:41:58 »
taner bey siz 4mm ck67 aldınız mı? yoksa ayırttınız mı? eğer aldıysanız plakayı 6 ya böldüğünüzde 60x40 gibi bir parça çıkıyor. sanırım herkese uyar. ben hemen almak isterim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #50 : 11 Ekim 2010, 10:11:38 »
24 santimlik kesim yapılacak en fazla, bence de mantıklı spiralle katılan kişi kadar parça kesmek. Sonra herkes istediği gibi böldürtebilir elindeki plaka parçasını...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #51 : 13 Ekim 2010, 16:38:03 »
beyler şu çelik konusunu bir netleştirsek diyorum. biraz sabırsız davranıyorum ama ilk bıçaklarımı yapmanın hayaliyle günleri geçirmek zor. bıçak yapımında kullanacağım malzemelerin çoğu hazır ama çeliğim yok malesef. bu da arabası olupta yakıtının olmaması gibi birşey. :'(

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #52 : 15 Ekim 2010, 12:02:38 »
beyler şu çelik konusunu bir netleştirsek diyorum. biraz sabırsız davranıyorum ama ilk bıçaklarımı yapmanın hayaliyle günleri geçirmek zor. bıçak yapımında kullanacağım malzemelerin çoğu hazır ama çeliğim yok malesef. bu da arabası olupta yakıtının olmaması gibi birşey. :'(
Taner bey heralde müsait olamadı,olsaydı haberimiz olurdu,neyse bekliyeceğiz,zaten bu ara akşamları çalışmam zor çelik gelsede eve geç gittiğimden üzerinde çalışamam. :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #53 : 15 Ekim 2010, 13:59:22 »
merhabalar
ck 67 konusunda yardımcı olmak isterim.
4mm x600x2000 ck 67 plaka sac  163 tl kdv dahil
4,6mm x515x2000 ck67 sac  138 tl kdv dahil  lazer kesim hususunda çalıştığım yerin çalışmış olduğu bir lazer kesim hanesi var uygun fiyata yaparlar konuşurum.isterseniz giyotinde bedavadan çalıştığım yerde kestiririm.
amacım kar değil çelik arayışlarında problemden dolayı arkadaşlara yardım etmektir.çelik susuzdur.
ısıl işlemlede uğraşmak istemeyen arkadaşlar var ise toplu olarak yapılan 15 kg üzeri ısıl işlem için bir firma ile görüştüm.6 tl kg
az olan 15 kg altı malzemeler için ise 15 tl kg yanlız çarşamba günleri kazan acılıyormuş.

ck75 arayanlarada 4mmx450x2100 sac 173tl kdv dahil .

inşallah yardımcı olabilirirm.
(bu arada bana d2 lazım :) )
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #54 : 15 Ekim 2010, 14:19:33 »
özgürözdemir bey ck75 susuz mu?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #55 : 15 Ekim 2010, 14:35:20 »
ck 75 sulu celik onu susuz olarak piyasada yokmuş

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #56 : 16 Ekim 2010, 22:38:58 »
bugun ck 67 4mm yarım plaka aldım belki lazerde kestiririm
birde parça parça 1,2379 aldım bunları işleyim ıslı işleme gönderecem eğer becere bilirsem tanto yapmayı planlıyorum.hayırlısı bakalım .
saygılar

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #57 : 19 Ekim 2010, 15:32:22 »
Arkadaşlar hala çelik isteyen varmı?ben özgürözdemir beyle görüştüm.hafta sonu buluşup,bu işi halletmeye karar verdik,(bu arada cumartesi çalışacağım büyük ihtimalle şimdi haberim oldu) :(şimdi şöyle yapalım diyoruz,başka çelik isteyen arkadaş varsa kişi sayısına bölüp,kargo ile adreslere göndermek örneğin:4mm (600 *2000 ck 67) 40cm*60cm parçalar halinde gönderim.
eski konuya göre:
ben 1-fatih aydın
       2-murat güler
       3-tolga arıkan
       4-emin albayrak
       5-blackizmir
isteyenler arasında idi eğer unuttuğum varsa ve listeden vaz geçen varsa lütfen cevap yazarsa sevinirim.
işin para kısmını nasıl halledeceğiz birde o var içinizden istanbulda olan ve daha önceden tanıdığınız buluşmaya gelebilecek birindede toplanabilir,veya benim verdiğim bir hesaptada toplanabilir,
şimdi tekrardan özgürbeyle görüştüm,2 metre boyunda olan plakadan 5 cm lik 40 tane çıkar diyor o kendi firmalarına malzeme almaya giden arkadaşlarına aldıracak plakayı,işyerlerindeki gyotinde kesim yaptıracak,kesim için ücret talebinde bulunmuyor.
istanbuldan gelebilecek arkadaşlarla gidip orada malzemeleri paketler kargoya veririz.
cumartesi işimden dolayı gidemezsem içimizden cumartesi gelebilecek gönüllü kim varsa haber versin.gyotin hassas kesim yapıyormuş yamulma olmuyor dedi,isterseniz bir iki deneriz,olmuyorsa keseriz,oluyorsada 40*60 bütün gönderelim diyeceğim ama taşıması zor olur diyor.malzemenin fiyatıda 163 tl Katılımcı sayısına bölünecek.ilave masraf kargoya taşımak için araç gerekirse maliyete ekleriz,ayrıca başka masraf şu an için görünmüyor,alıcı sayısı netleşsin tam bir maliyet çıkartır,kişi başı şu kadar diye buradan veya özelden yazışırız,mesai arasında yazıyorum yazıyı hatalar varsa kusura bakmayın.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #58 : 19 Ekim 2010, 15:37:27 »
ben bu plakadan lazerle kesim yaptırabilirsem eğer alabilirim ancak. :(

var mı böyle bir imkanımız? ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #59 : 19 Ekim 2010, 16:14:20 »
ben bu plakadan lazerle kesim yaptırabilirsem eğer alabilirim ancak. :(

var mı böyle bir imkanımız? ::)
bu konuda bilgim yok,özgürözdemir bey cevabı verebilir belki, kendisi lazer kesimde işlerinin olduğunu yazmıştı konuya daha önce.bende cumartesi öğlenden sonra müsait olabilirim.