Bıçak Sanatı - Forum

SkeamPunk

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
SkeamPunk
« : 04 Kasım 2013, 17:37:13 »
SteamPunk özentisi bir çalışma. Yüzme bıçağı (skinner) olarak düşünüldüğünden iki kelimeyi birleştirdim ben de.
Şimdi bitti sayılır. Nesrin'in harika bir kılıf çalışmasıyla süslendi benim bıçak.
Çeliği D2. Kabza g10. El kaymasın diye kabzada çalışma yapmak istedim. İlk başta baklava gibisinden küçük kazımalar düşünmüştüm ama yakışmayacaktı bıçağa. Bıçağa ip sargı olsa harika olacaktı, ben de ip sararmış gibi kabzayı oydum iğne eğe ile. Sonuçta hoşuma giden bir sonuç elde ettim. İlk kez bitmiş bir kabzaya eğe ile giriştiğimden korktum ama birkaç küfür, sövme olayı dışında bir de iğne eğenin parmağıma girmesi gibi küçük tatsızlık dışında sorunsuz gitti :) Kayış olarak taktığım paracord'un sonuna da turuncu bir düdük koyuverdim, kaybolmasın hem bıçak hem de sahibi diyerekten  ;)
Umarım beğenirsiniz.

Tüm Resimler aşağıdaki linkte:
http://kipmen.com/skeampunk
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2013, 17:57:34 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: SkeamPunk
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2013, 17:50:00 »
Elleriniz dert görmesin.
Okinawian

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2013, 17:58:34 »
Ustam her ikinizin'de Ellerine emeğine sağlık çok çok güzel olmuş  :2up :2up

« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2013, 18:03:24 »
Ustam ellerine sağlık, değişik ve hoş bir çalışma olmuş. Kılıf ayrı bir macera gibi görünüyor, Nesrin' i ayrıca tebrik ediyorum, bu kılıftaki desen epeyce kafa yapacak türden  ;)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2013, 18:06:39 »
çok güzel olmuş emre ustam. eşinizin de eline sağlık  :)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2013, 18:15:48 »
bıçakmı çok güzel olmuş ?yoksa kılıfmı ? derseniz yemin ederim tartısması bile olamaz bence  birbirini tamamlayan çok güzel ikili olmuş birini diyerınden sayet  ayırsanız  tüm büğüsünü kaybedecek gibi duruyor koleksıyonluk bir çalışma bence tebrik ederim böyle güzel çalışmalar insanın iştagını kabartıyor hemen bende bir tane yapmalıyım diyesi geliyor insanın içinden benimde burda bıçak yapmaya çalısmamımda sebeplerınden bir tanesi boyle çalısmalara hayran olmamdır tebrık ederım tekrardan el emegi göz nuru olmuş :2up

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2013, 18:22:16 »
tebrikler herzamanki gibi titiiz bir çalışma. Kılıfın kemere takılma yuksekliği bence mukemmel bir seçim. Bir sandalyeye yada arabaya bindiginizde saga sola takılmıyor keşke herkes yapsa :)

fies24

• *
  • 13
  • Meslek: bilgisayarcı
  • Yer: sultangazi
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2013, 19:02:02 »
harika bir çalışma gerçekten.Bir kendi yaptığım bıçağa bakıyorum birder böyle usta işi bıçaklara benimki bildiğin demir yığını sadece :))

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2013, 19:08:07 »
Bıçakta kılıfta harika  :2up Ellerinize sağlık.

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2013, 20:30:04 »
Emre ustam insan nasıl kıyıpta kullanır bunu? Ellerinize sağlık, bıçak da kılıf da harika olmuş  :2up :2up

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2013, 21:43:21 »
Çok güzel olmuş ustam her ikiside ellerinize sağlık

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2013, 21:44:19 »
İnanılmaz bir işçilik, çelik zaten malumumuz, kılıf sanat eseri, gözümün aradığı tek şey, içbükey yerine kambur olabilir miydi? Böyle sanırım daha güzel, elinize sanatınıza sağlık.
YUCELMORE

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2013, 22:11:46 »
Hocam çok güzel olmuş.bi sorum olacak bu bıçak yeşilmi yoksa resimdemi yeşil çıkmış yeşilse nasıl reglendirdin.

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2013, 23:03:41 »
Elinize sağlık.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2013, 03:08:59 »
Çok sağolun, keyifli bir çalışma oldu gerçekten.
Kabzayı yapışımı da fotolamıştım bir miktar, yakında onları da yüklerim.

Sorular cevaplar:
Hocam çok güzel olmuş.bi sorum olacak bu bıçak yeşilmi yoksa resimdemi yeşil çıkmış yeşilse nasıl reglendirdin.
:)) Yok yok, bahçe çok yeşil ondan  :)

Emre ustam insan nasıl kıyıpta kullanır bunu? Ellerinize sağlık, bıçak da kılıf da harika olmuş  :2up :2up
Kıyar kıyar, soru değildi ama cevap bu  ;D

harika bir çalışma gerçekten.Bir kendi yaptığım bıçağa bakıyorum birder böyle usta işi bıçaklara benimki bildiğin demir yığını sadece :))
Bu da soru değil ama; yaptığınız bıçağı asla küçümsemeyin. Benim zamanım var, her bıçağa günlerce haftalarca zaman harcıyorum. Kesinlikle zaman meselesi bu.

tebrikler herzamanki gibi titiiz bir çalışma. Kılıfın kemere takılma yuksekliği bence mukemmel bir seçim. Bir sandalyeye yada arabaya bindiginizde saga sola takılmıyor keşke herkes yapsa :)

Aslında yapan var, ama pek ülkemizde bu tarz yok, yurtdışında özellikle bu tarz kılıflar yaygın. Yatay dikey kullanım bu tarz bıçaklarda bence mutlak olması gereken bir özellik zaten. Yatay taşıyan ve buna alışanların dikey takmayı tamamen bırakacaklarını düşünüyorum, son derece mantıklı bir tasarım...

İnanılmaz bir işçilik, çelik zaten malumumuz, kılıf sanat eseri, gözümün aradığı tek şey, içbükey yerine kambur olabilir miydi? Böyle sanırım daha güzel, elinize sanatınıza sağlık.

Kambur da olur, güzel de olurdu, bir defakini de öyle yapalım o zaman :)

Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Bu tip frame-kabza çalışmaları seri halinde gelecek bu gidişle. Gizli kabzadan bir miktar daha zor belki ama özellikle biraz dolgun bir ağırlık vermek için ve aynı zamanda gizli kabza şeklinde balçak yapabilmek için en güzel yol. Artık iki pin ile kuyruğu tutturduğumdan da daha önzeki frame çalışmalarıma nispeten daha güven verici bir sağlamlığı var. Gerçi tek pin bile olsa tipik bir saplama kabzadan daha sağlam bir konstrüksiyon kanımca.

Kipmen Sanat web sitesi

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #15 : 05 Kasım 2013, 05:10:06 »
emre ustam süper olmuş .fotograflardaki ortamda çok güzel gözüküyor
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #16 : 05 Kasım 2013, 10:02:47 »
Maşallah harika olmuş.elinize sağlık.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2013, 12:58:11 »
Emre ustam elinize sağlık çok güzel ve titiz bir çalışma olmuş gene Frame kabza mantığı balçak yerleştirmesinde gerçekten çok iyi oluyor , elinize sağlık tekrardan.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2013, 17:59:08 »
Yatay dikey kullanım bu tarz bıçaklarda bence mutlak olması gereken bir özellik zaten. Yatay taşıyan ve buna alışanların dikey takmayı tamamen bırakacaklarını düşünüyorum, son derece mantıklı bir tasarım...

Dur şimdi jeton yeni düştü :) o kılıftaki ikinci bölüm yatay kullnım içinmiydi ??? pehhhh çok geride kalmışız

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #19 : 09 Kasım 2013, 10:28:39 »
üstadım ellerine sağlık özlemiştim senin bıçaklarını çok güzel bir çalışma söyyecek söz yok kılıf ise bambaşka tasarımı mükemmel...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...