Çok sağolun, keyifli bir çalışma oldu gerçekten.
Kabzayı yapışımı da fotolamıştım bir miktar, yakında onları da yüklerim.
Sorular cevaplar:
Hocam çok güzel olmuş.bi sorum olacak bu bıçak yeşilmi yoksa resimdemi yeşil çıkmış yeşilse nasıl reglendirdin.

Yok yok, bahçe çok yeşil ondan

Emre ustam insan nasıl kıyıpta kullanır bunu? Ellerinize sağlık, bıçak da kılıf da harika olmuş

Kıyar kıyar, soru değildi ama cevap bu

harika bir çalışma gerçekten.Bir kendi yaptığım bıçağa bakıyorum birder böyle usta işi bıçaklara benimki bildiğin demir yığını sadece 
Bu da soru değil ama; yaptığınız bıçağı asla küçümsemeyin. Benim zamanım var, her bıçağa günlerce haftalarca zaman harcıyorum. Kesinlikle zaman meselesi bu.
tebrikler herzamanki gibi titiiz bir çalışma. Kılıfın kemere takılma yuksekliği bence mukemmel bir seçim. Bir sandalyeye yada arabaya bindiginizde saga sola takılmıyor keşke herkes yapsa
Aslında yapan var, ama pek ülkemizde bu tarz yok, yurtdışında özellikle bu tarz kılıflar yaygın. Yatay dikey kullanım bu tarz bıçaklarda bence mutlak olması gereken bir özellik zaten. Yatay taşıyan ve buna alışanların dikey takmayı tamamen bırakacaklarını düşünüyorum, son derece mantıklı bir tasarım...
İnanılmaz bir işçilik, çelik zaten malumumuz, kılıf sanat eseri, gözümün aradığı tek şey, içbükey yerine kambur olabilir miydi? Böyle sanırım daha güzel, elinize sanatınıza sağlık.
Kambur da olur, güzel de olurdu, bir defakini de öyle yapalım o zaman

Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Bu tip frame-kabza çalışmaları seri halinde gelecek bu gidişle. Gizli kabzadan bir miktar daha zor belki ama özellikle biraz dolgun bir ağırlık vermek için ve aynı zamanda gizli kabza şeklinde balçak yapabilmek için en güzel yol. Artık iki pin ile kuyruğu tutturduğumdan da daha önzeki frame çalışmalarıma nispeten daha güven verici bir sağlamlığı var. Gerçi tek pin bile olsa tipik bir saplama kabzadan daha sağlam bir konstrüksiyon kanımca.