Bıçak Sanatı - Forum

Karbon Fiber ve Polimer Malzemeden Bıçak olur mu?

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Epeydir merak ettiğim bir konu. Bu konuda fazla Türkçe kaynak yok. You tube da bir kaç video buldum. Bu malzemelerden tabanca, tüfek bile yapılabildiğine göre bıçaklarda ne gibi sonuç alabiliriz?

http://youtu.be/KSoEhDuZtOQ

http://youtu.be/WDlhsfhn_tM 

muratcantona

• *
  • 41
  • Meslek: Av Malzemeleri , Çakı Bıçak Satışı ve İthalatı
  • Yer: İstanbul / Eminönü
Ynt: Karbon Fiber ve Polimer Malzemeden Bıçak olur mu?
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2013, 22:56:19 »
Böker in bu carbonfiber ürünü elimizde 1 adet var ve açıkçası tavsiye etmem sanki 1 kullanımlık bir hakkı var gibi duruyor , yalnız gizliliği iyi baya hafif hissetirmiyorda varlığını

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2013, 23:57:25 »
Aslı karbon elyaf ile güçlendirilmiş polimerdir. Normalde yapı itibarı ile çok dayanıklı, hafif ve esnektir, mukavemeti yüksektir, alman araba üreticilerinin çoğu tampon altı darbe emicisi olarak kullandıklarında göre sağlam olduğunu da varsayabilirim. Fakat en önem arz eden husus üretim tekniğidir, iyi üretileni vezir, kötü üretileni rezil eder. Ayrıca pahalıdır. ;)

Yabancı sitelerde karbon fiber kabze malzemesi satılıyor plaka halinde. İsterseniz cüzi miktarlarda temin edip deneyebilirsiniz.

muratcantona

• *
  • 41
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2013, 12:22:26 »
Benim elimdeki urunde gozlemledigim bileylenen keskin olmasi gereken yuzeyde lif lerin disari cikmasindan kaynaklanan bir guc kaybi var . Beb bicakta pek saglikli bulmuyorum . Benim kendiminde denedigi karbon fiber plakadan yaptigim bi bicak vardi oda biraz zorlama sonucu kirildi , karbon fiberde onemli ola. Duz olmasi degil kivrimli ve kalin olmasiyla guc kazanir , arabamda daha once yaptigim bircok karbon yuzey calismasi gayet saglikli duruyor . Bu arada ihtiyaci olanda olursa elimde bi 2 mt kadarda kumas var  , sanilanin aksinede cok pahali bir malzeme degil bence gerekli makinalar maliyetli ozellikle vakumlama sistemleri bunlarda olmadan kullanilabiliyor .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2013, 16:51:13 »
Bundan bıçak sapı olur. Namlu ise tek başına karbon fiberden bence olmaz.  İlla metal kullanmadan bıçak yapacak olsam karbon fiber kullanmazdım. Sonuçta cam var, seramik var, çakmak taşı, obsidyen vs var...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

muratcantona

• *
  • 41
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2013, 16:58:14 »
Bundan bıçak sapı olur. Namlu ise tek başına karbon fiberden bence olmaz.  İlla metal kullanmadan bıçak yapacak olsam karbon fiber kullanmazdım. Sonuçta cam var, seramik var, çakmak taşı, obsidyen vs var...

http://www.boker.de/fahrtenmesser/boeker-plus/taktische-einsatzmesser/02BO279.html

model bu yapılan , Bökerin Distribütörüyüm , elimde 1 adet var ondada dediğim gibi deneme amaçlı getirdik memnun kalmadık açıkçası tek kullanımlık ömrü var uçağa bindiniz saldırıya uğradınız ozaman işte hayat kurtarabilir , tahminimce metal içeriği olmadığı için metal dedektöründen geçer gibi geliyor .

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2013, 17:20:26 »
uçağa bindiniz saldırıya uğradınız ozaman işte hayat kurtarabilir , tahminimce metal içeriği olmadığı için metal dedektöründen geçer gibi geliyor .

Murat Bey;
Uçağa yasak olduğu halde neden bıçakla bindiniz?
Metal dedektöründen geçer gibi konular hukuken başınızı ağrıtabilir.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2013, 17:30:03 »
Uçakta saldırıya uğrama korkusu ve buna karşılık bir tedbir ihtiyacı bana çok afaki geliyor. Bu tür haller asıl tehditin artık biz olduğumuz haller olacaktır. Çok sağlıklı bir hal değil.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

muratcantona

• *
  • 41
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2013, 17:36:15 »
uçağa bindiniz saldırıya uğradınız ozaman işte hayat kurtarabilir , tahminimce metal içeriği olmadığı için metal dedektöründen geçer gibi geliyor .

Murat Bey;
Uçağa yasak olduğu halde neden bıçakla bindiniz?
Metal dedektöründen geçer gibi konular hukuken başınızı ağrıtabilir.

Ben bunu bir varsayım olarak yazdım buraya fark ettiyseniz . Kısacası bir işe yaramayacağını belirtmekti amacım ama yanlış anlaşılmış .

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2013, 17:41:43 »
Ben de varsayım olarak yazdım. :)
Okinawian

muratcantona

• *
  • 41
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2013, 18:43:08 »
Ben de varsayım olarak yazdım. :)

Tamam ozaman sorun yok :) Tabikide bir uçağa binilmez veya böle bir olay yaşanacağı söz konusu değil karşıyımda yasalar ne ön görüyorsa ona göre hareket ediyoruz . Bu üründe sonuçta emniyet tarafından uygunluk belgesi alınarak ithal edildi . 1 adet deneme amaçlı ve tavsiye etmediğimide yinede belirtiyorum zaten fiyatta yüksek :)

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 25 Aralık 2013, 13:54:15 »
insanlar sadece görüntüye önem veriyorlar halbuki sağlamlık ve kalite en önemli ölçü,fiberden bence bıçak yapılması sadece iş olsun torba dolsun misali olmuş,bu tip bir bıçak evlerde  yada dağda avcının işine yaramaz sadece art niyetli kişilerin kontrol noktalarından metal olmadığı için rahatça geçmesini sağlar, bizde kötü niyetli suikastçı olmadığımıza göre bu bıçağı almaya gerek yoktur dostlar,ne demişer yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı,ben yurt dışından çok büyük paralar ödenerek getirilen bu bıçakları alma taraftarı değilim,öyle kaliteli bıçaklar üretiliyorki artık ülkemizde,2 ay önce memlekete gittim taşköprü pazarında geziyorum devrekanili bir üretici var uzun zamandır orada satış yapar,yaptığı bıçakları o kadar kaliteli yapmışki keskinlikleri süper körelme sorunu yok sadece sap kısmında çok ince zımpara yapmamış,neden ince zımpara yapmadın dedim "bu bıçakları yaptığımda ince zımparam kalmamıştı" dedi,tosyada bıçak imalatçılarının bir sokağı var demirini elde dövüyorlar suyunu veriyorlar jilet gibi kesiyor ,bıçkı ,tahra, balta ,nacak, o biçim kaliteli el işçiliği, parasıda çok değil,20-30 tl arasında bıçaklar,baltalar 25-50 tl arasında ama garantili veriyorlar adamlar kendi damgalarını vurmuş,bozuldu gel al paranı ayrıca yol masrafların artı yemekde bizden garantisi var,denizli yatağandaki bıçakimalatçılarını, trabzon sürmenedeki , giresun daki mehmet genç bıçaklarını  bursadaki turgut aydemir bıçaklarını , sinopdaki özekes bıçakları el yapımı bıçak imalatçılarınıda burada anmadan geçmek olmaz . sevgiyle kalın dostlar
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2013, 18:00:36 »
Karbon fiberden bıçak falan olmaz.Ama çok güzel sap ve süper kılıf olur