Bıçak Sanatı - Forum

Dövme Kurban-Av Bıçağı

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Dövme Kurban-Av Bıçağı
« : 06 Ekim 2013, 21:05:28 »

Tekrar merhabalar ustalarım ve arkadaşlar. Bu arkadaşı kurban bıçağı niyetiyle dövdüm fakat çıkan sonuç avada gidecek bir bıçak oldu. Çelik 22 mm lik milden dövülme O-1. Sapta paduk ağacı kullandım. Pimler 4 mm lik alüminyum. Toplam uzunluk 31 cm, namlu 17.5 cm, sap 13.5 cm , kalınlık 4.5 mm en 4 cm. Paylaşması benden yorumlaması siz değerli dostlardan, selamlar  ;)

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Dövme Kurban-Av Bıçağı
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2013, 21:08:31 »
Ustam esaslı bir bıçak olmuş, av bıçağı deyince akan sular durur  :2up :2up :2up
Elinize sağlık :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2013, 21:09:46 »
   Devam :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2013, 21:13:59 »
Ustam esaslı bir bıçak olmuş, av bıçağı deyince akan sular durur  :2up :2up :2up
Elinize sağlık :)

Teşekkür ederim :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2013, 21:17:48 »
söylenecek laf kalmamış on numara olmuş elerine sağlık  :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #5 : 06 Ekim 2013, 21:32:08 »
söylenecek laf kalmamış on numara olmuş elerine sağlık  :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Sağolasın Özgür kardeşim :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #6 : 06 Ekim 2013, 21:39:14 »
tam bir av bıçağı olmuş, hem de çok güzel bir av bıçağı. eline sağlık soytürk usta :)

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #7 : 06 Ekim 2013, 21:44:14 »
soytürk kardesim ellerine emeklerine saglik hakikaten tam benim istedigim modelde
bir bicak olmus valla hakikaten eline saglik bu bicak avmi dinler her yerde kullanabilirsin
harika  :2up :2up :2up :2up :2up :2up

hüseyin özbay

• *
  • 29
  • Meslek: kamu
  • Yer: izmir
« Yanıtla #8 : 06 Ekim 2013, 21:46:59 »
elinize sağlık gayet güzel olmuş. ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2013, 22:08:35 »
Kardeşim ellerine sağlık harika olmuş. Performans sonuçlarını da bekliyoruz.  :2up :2up :2up 

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 06 Ekim 2013, 22:11:59 »
bu güzelden bende istirem ona göre  >:(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2013, 22:13:16 »
Ustam harika bir bıçak ortaya çıkmış. Her türlü kullanışlı bir bıçak. Elleriniz dert görmesin.
Okinawian

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #12 : 06 Ekim 2013, 22:33:49 »
Ustam eline sağlık çok temiz bi çalışma olmuş.O-1 civa çeliğine göre nasıldır dövmede kolaylık  olarak? Birde şu örsü göstermeyin artık lütfen, olan var olmayan var.  :(
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

« Yanıtla #13 : 06 Ekim 2013, 23:30:48 »
Soytürk, bence de muhteşem görünüyor  :2up bu bıçaklar artık tastamam oturdu sende, ellerin kolların dert görmesin  :2up

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 07 Ekim 2013, 00:14:37 »
Ellerine sağlık Soytürk, gerçekten çok hoş bir bıçak olmuş. Hem dövmenin özelliklerini taşıması, hem senin tarzını yansıtması hem de diğer taraftan daha önce yaptıklarına göre biraz daha ince bir şekil taşıması bence mükemmel bir uyum yaratmış. Sefa Hoca'ya katılmamak elde değil, dövme işi sende artık oturdu. Her seferinde daha da güzelini göreceğimize eminim.
PRIMUM NON NOCERE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2013, 00:32:56 »
Bende katiliyorum.asil bir imza taşiyan asil bir biçak eline sağlik Soytürk..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #16 : 07 Ekim 2013, 00:38:18 »
tam bir av bıçağı olmuş, hem de çok güzel bir av bıçağı. eline sağlık soytürk usta :)

Teşekkür ederim :)

soytürk kardesim ellerine emeklerine saglik hakikaten tam benim istedigim modelde
bir bicak olmus valla hakikaten eline saglik bu bicak avmi dinler her yerde kullanabilirsin
harika  :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Teşekkürler Yılmaz ustam :)

elinize sağlık gayet güzel olmuş. ::)

Teşekkür ederim .

Kardeşim ellerine sağlık harika olmuş. Performans sonuçlarını da bekliyoruz.  :2up :2up :2up 

Sağolasın Salim kardeşim, kısmetse satacağım bu arkadaşı yeni sahibi paylaşır İnşallah performans sonucunu ;)

bu güzelden bende istirem ona göre  >:(

Yav mübarek her yerin bıçak dolu ama senden kıymetli değil ya  :D

Ustam harika bir bıçak ortaya çıkmış. Her türlü kullanışlı bir bıçak. Elleriniz dert görmesin.

Teşekkür ederim .

Ustam eline sağlık çok temiz bi çalışma olmuş.O-1 civa çeliğine göre nasıldır dövmede kolaylık  olarak? Birde şu örsü göstermeyin artık lütfen, olan var olmayan var.  :(

Teşekkür ederim Sertaç kardeşim, valla bu arkadaşı dövdüğüm mil daha önce dövdüğüm civa çeliğine göre daha kalın olduğu için elbette ona göre daha zor, biliyorsun malzeme kalınlaştıkça dövmesi o kadar zor  8)
   Örs dedin mi biliyorsun akan sular duruyor, onun olmadığı bir bıçak fotosu düşünemiyorum bile ( hata onun olmadığı atölye atölye değil bence )  ;D İnşallah daha iyisi senin olur  :2up

Soytürk, bence de muhteşem görünüyor  :2up bu bıçaklar artık tastamam oturdu sende, ellerin kolların dert görmesin  :2up

Sefa ustam; değerli yorumların için çok teşekkür ediyorum umarım bu güzel yorumunu gerçekten haketmişizdir   :)

Ellerine sağlık Soytürk, gerçekten çok hoş bir bıçak olmuş. Hem dövmenin özelliklerini taşıması, hem senin tarzını yansıtması hem de diğer taraftan daha önce yaptıklarına göre biraz daha ince bir şekil taşıması bence mükemmel bir uyum yaratmış. Sefa Hoca'ya katılmamak elde değil, dövme işi sende artık oturdu. Her seferinde daha da güzelini göreceğimize eminim.

Teşekkür ediyorum Şafak abi, aslında ince bıçaktan pek haz etmiyorum fakat bu arkadaşta güzel durdu  :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #17 : 07 Ekim 2013, 00:40:53 »
Bende katiliyorum.asil bir imza taşiyan asil bir biçak eline sağlik Soytürk..

Teşekkür ediyorum Kaya ustam, valla şımartıyorsunuz beni  ;)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 07 Ekim 2013, 08:00:07 »
hocam ellerine sağlık harika olmuş, daha nicelerini yaparsınız inşallah. sertaca katılıyorum örs il eilgili foto istemiyoruz, sonra çok üzülüyoruz.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #19 : 07 Ekim 2013, 08:27:58 »
Soytük elerine emeğine sağlık kardeşim çok çok güzel olmuş tebrikler  :2up :2up :2up