Öncelikle bütün ustalarımı selamlarım, sizin çalışmalarınızı gördükten sonra koyacağım resimlerde ki çalışmalar teneke olsa yeridir.

Daha önce defalarca elimde ki bıçakları yada metalleri revize etmişdim. Bu sefer ciddi ciddi vakit bulup kendim sıfırdan yapayım dedim.
İlk olarak kullandığım çelik, ıskartaya çıkarılmış 60cm çapında 4 mm kalınlığında elmas daire testere.
Kesip profilleri çıkarana kadar 3 tane diski yedi

Sonra içinden bunlar çıktı

Bütün kesim ve ön şekillendirme işlemlerini spiralle gerçekleştirdim, sonrasında taşlama motoru ile ana hatlarını yaptım,
her 3 bıçağın nalçak malzemesi prinç olup, plakadan kesip biçimlendirdim.
Daha sonra kompozisyonunu bir türlü bulamadığım ama çok sert olduğundan emin olduğum
çelik malzemeyi ne olur olmaz diye 4 saat 200 °C fırında menevişledim, az da olsa sertliğini azaltayım diye

Ortaya bunlar çıktı;
1. Bıçak
toplam boy : 25,5 cm
namlu : 14 cm
kalınlık : 3,5 mm
kabza : Abanoz - Yılan ağacı

2. Bıçak
toplam boy : 26,5 cm
namlu : 14,5 cm
kabza : Abanoz - Prinç

3. Bıçak
toplam boy : 26,5 cm
namlu : 37,5 cm
kabza : Yılan ağacı

Neticede ilk çalışma olarak 3 bıçağa birden başladım inanılmaz yordu beni ama sonuç çok hoşuma gitti

Bu acemi çalışmalarımda ilk çıkardığım derslerden birisi bir daha daire testereye bulaşmamak oldu kesip biçmek çok zor ama bıçak için mükemmel bir malzeme olduğunuda dile getirmek lazım inanılmaz keskin bir ağız tutuyor.
Kendimde bulduğum noktalardan biriside şu oldu kaba işçilikde iyiyim ama ince işçilikte gram yatkınlığım olmuyormuş

Ayrıca band zımpara düzeneği yüzyılın icadıymış desem yeri oldu bir yerde

Umarım forumumuzda sergilenmeye az da olsa değer birşeyler çıkarabilmişimdir, 2. çalışmamda sizlerden de destek isteyeceğim yapım aşamasında bana yol göstermeniz benim için çok önemli olacaktır.
Saygılarımla
Serkan KUŞÇU