sertac ellerine sağlık çok güzel görünüyor, benimki de çok hızlı gidiyordu hatda 3 günde bitirmiştim, çok acele edince sıkıntı çıktı baş parmağımı taşmaya kaptırdım, hemde 1 gün ara ile 2 kere. ne kadar da dikkat etsem güvenlik önlemi alsam da olmadı eğer eldiven giymemiş olsam parmağım kopacaktı. şimdi ara verdim biraz bekliyorum. kafamda ki düşüncelerin olgunlaşmasını.
benim karşılaştığım makinede ki en büyük sıkıntı 4 tekerin aynı hizaya gelip düz bir eksende hareket etmesi. bunu bir türlü beceremedim.
makinenin arkasına bağladığım mili sabitlemek için kare yataklı rulman kullandım, kaynak esnasında metalin çekmesi yüzünden 2 derecelik kayma olmuş levhalarda mil dönmedi kilitlendi. metali planya ile düzleştirecek yer bulamadım. üstüne yeni levha kaynatıp salyangoz yataklı rulman ile mili bağladım. mil dönüyor ama bu seferde şeriti dışa fırlatıyordu..
diğer bir sıkıntı motorun ve milin kasnakları arasındaki kayış gerginliğini elle ayarlıyacağım bir düzenek yapamamış olmam.
gibi çok basit olup benim çözemediğim sorunlar.
onun için kurban sonrasına bıraktım projemi bu arada çelik örme eldiven alacam, deri eldivenler pert oldu yaralarımı iyileştirip, istirahat edecem. bide seni bekliyecem sen bu sorunları nasıl aşacaksın ona göre bana klavuzluk edeceksin.
bide gergi tekerine bombe verdin mi balık sırtı kıvamında bant merkezde dursun diye, yoksa emre hocamın yaptığı gibi bant mı dolayacaksın. biraz uzun oldu kusura bakma.