Bıçak Sanatı - Forum

esnek bıçak için ne kullanmalıyız

saiir

• *
  • 10
  • Meslek: aşcı
  • Yer: ankara
esnek bıçak için ne kullanmalıyız
« : 03 Eylül 2013, 22:12:15 »
slmlar flato bıçağı için ağızı tutacak ayrıyetten esnek ola bilecek bir bıcak için ne tür metal kullanmalıyız ayrıyetten show bıcakları varmı nerden bula biliriz yardımcı ola bileceka ustalara şimdiden teşekkür ederim ayrıyetten daha önce açmış olduğum konudaki bıçak örneğini yaptım uc kısmına monte ettiğim parçayı puntalıyacak punta bulamadım bende argonla kaynak yaptırayım dedim bıçak eridi şimdi elimde çanta kaynak makinası var bunu punta makınasıyla değiştirecen ama öncelikle puntanın ağız kısmında oynama yaptırmam lazım tormacıda yeniden yapınca bıçaklarımı koyacam emeği gecen tüm arkadaşlara teşekkür ederim buda yenipuntalıcağım bıçak 2 saat uğraştım acemi olunca böyle oluyor bir profosyonelle çalışmayı planlıyorum farklı bıçaklarla yaptığım çalışmalarımdan örnekler

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: esnek bıçak için ne kullanmalıyız
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2013, 00:12:33 »
Su havuc file bayildim acaba ahsaplada yaptiginiz calismalar varmi varsa gormek isteriz

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2013, 01:40:30 »
Paslanmazlik için 75 ni8 kullanilabilir ama bicağim daha çok keskin olsun diyorsaniz 12c27 gibi bir şey olabilir ince olarak bulabilirseniz 440 c ile de başarili olabilirsiniz ama standart sertliğini biraz daha yumuşatmak gerekecektir.420 seriside iyi sertleştirilebilirse iyi biçak olabilecek çeliklerden biri parlakliği ve esnekliği sizi tatmin edecektir.
Bu arada güzel çalişmalar tebrikler..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2013, 11:24:36 »
Güzel çalışmalar, ellerinize sağlık. Aslında bu işler için yapılmış bıçak setleri var. Burgulu kesme dışında bu setlerdeki bıçakları incelerseniz işinize yarayacak başka modellerde çıkarırsınız.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2013, 11:30:49 »
güzel bir fleto bıçağı için bence fazla uğraşmadan 4116 kulanın derim iyide olur
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2013, 14:57:23 »
ne güzel yapmışsınız onları...
fırsat bulup da nasıl yapıldıklarını da videoyla yayınlayabilirseniz sanırım hepimiz ilgiyle izler , büyük ihtimalle de evde deneme fırsatı bulabiliriz :)...saygılar..

saiir

• *
  • 10
  • Meslek: aşcı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2013, 21:04:53 »
dediğiniz gibi çelik ürünler satan biyerden esnek ince çelik aldım ama benim bileme makinam da bileyim dedim bıçak yandı bende altına su koydum taşa su değdirerek yaptım yakmadı ama bu seferde bıçak kesmiyor ağzı ince oldu ama ağzında yanık parçalar kalıyor pütürlü oluyor o pütür leri alsın diye birazdaha açıyı dikleştirdim bu seferde bıçak kesmiyor açaba makinanın üzerindeki taştanmı kaynaklanıyor makınayı 80 tl almıştım amatör bi makina bu makina üzerindeki taşı sökdüm diyelim yerine ince metalleri bilemek için nasıl bir taş kullanmalıyım
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2013, 21:06:47 Gönderen: saiir »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2013, 21:22:01 »
Makinanız nasıl bir şey? Fotoğraf paylaşır mısınız?
Okinawian

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #8 : 05 Eylül 2013, 23:09:25 »
sair kardesim sen en güzeli zimparaylan bile 400lük 600 lük 800 lük en son 1000 lik valla süper olur
ayni ustura gibi olur :) ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2013, 00:02:41 »
Bileme işlemini mi soruyorsunuz yoksa taşlama hattını mı soruyorsunuz. Eğer bileme işlemlerini soruyorsanız http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=489.0 Sefa hocamız burada yağda bileme işlemini çok güzel anlatmış. Yılmaz arkadaşın söylediği gibi zımpara da gayet iyi iş görür. Sefa hocanın taşta uyguladığı aynı tekniği zımparada da uygulayabilirsiniz. Birde bıçağı yaptığınız çelik ısıl işlem görmüş mü? Eğer öyle ise bıçağın profilini nasıl çıkarıyorsunuz? Yüksek devirli kesicilerle çalışmak zaten ısıl işlem görmüş çeliği bozacaktır.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 06 Eylül 2013, 00:13:57 »
Çeliğe suyunu verdinizmi ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2013, 09:29:19 »
Ayrica bileyleme işinide elde değil vulkanusla yapabilirdiniz..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #12 : 06 Eylül 2013, 10:24:44 »
Ben bu bıcagi anlayamadim yani resimli ayrintili bi anlatim lazim istediginiz formun fotolariyla beraber