Arkadaşlar,
Hepimizin amacı aynı, ortak paydamız bıçak. Kırgınlıklar unutulur gider, hepimizin aynı şeylerden bahsettiğini görüyorum ancak dağınık olması ve farklı şekillerde ifade edilmesi, yazı olarak anlatılmış olması karmaşık gibi görünse de aslında aynı şeyleri söylüyoruz. (Slogan hariç, başından beri yazdığım gibi n'olur slogana takılmayın, bu sloganı ben bulmadım, üreticiler kendilerini bu şekilde tanıtmayı uygun görmüşler ve ben sadece Yatağan da ziyaretçiydim...)
Buradaki soruların cevabını adım soyadım gibi eminim ki hepimiz biliyoruz...Konunun başında belirttiğim gibi Alman üreticiler, kuzey ülkeleri öyle organizasyonlar yapıyorlar ki ürettikleri bıçakları gıptayla izliyoruz. Benim yatağan daki hayal kırıklığım buydu, biz bir zamanlar üst kalite bıçakları, kılıçları bu kasabamızda üretmişiz. Hala t5 ile de olsa insanlar burada ürettikleriyle ev geçindiriyor. İşte bu işe gönül vermiş forum üyeleri olarak bir nebze de olsa destek olabilirsek ne mutlu bize. Fikirlerimizi toparlayıp yatağanlı yetkililere mail atabiliriz. Faydalanmak isterler, istemezler onların bileceği iş olur...Keşke burada yerli olarak bizim standartlarımıza uygun bıçaklar üretilebilse ve fiyatları dünyada üretilenlerle aynı olsa iyi olmaz mıydı? O zaman ne ben Opinel kullanmayı isterdim, ne de başka bıçaklar kullanmak zorunda kalmazdık. En azından yerli üretim alternatifimiz olurdu. Böylece giydirilmiş vergilerden de kurtulabilirdik...
Arkadaşlar,
Kimseyi kırmak benim de tercih ettiğim bir yöntem değil. Açık olarak özür diliyorum. Konunun anlaşılmış olmasına ve destek veren tüm arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim.