Tadını yiyen bilir
Normal tavalarda pişirme ile alakası olmuyor. Aynen benim arkadaşlarda aynı fikirdeler. Birkaç yaptığım özel yemek var ve beni ikna edebilirlerse arada yaparım arkadaşlara. Döküm tava sadece antrikot için değil balık, tavuk ve av hayvanları içinde geçerli.
Salim ustam genel tavsiye döküm ürünler için her çeşit için ayrı tava şeklinde tavuk et aynı tava (zaten sevmem son haberlerden sonra 40 yıl yemesem aramam

) olabir ama balık için döküm tava mutlaka ayrı olmalı,malum yapı gözenekli..
Döküm tavalar genelde et türü yemeklerde hazırlanmada kullanılır. Ben ete pek domates karıştırmam
Ayrıca döküm tava deterjan ile yıkanmaz. Güzelce silmeniz yeterlidir. Özgür kardeşim bilseydim alacağını bayramda aşağıdaki ürün 50 TL idi
http://www.esse.com.tr/essenso_tribeca_duo_griddle_48x26cm/ProductDetails.aspx?ProductID=17703
Bu boyutlarda tavada işini görür;
http://www.esse.com.tr/staub_cast_iron_grilltava_siyah_34x21cm/ProductDetails.aspx?ProductID=22049
Bu işi yapan yerli üreticilerde var ama ben denk gelmedim.
Döküm tavada et pişirmek isteyenler;
Önce güvendiğiniz yerden dinlenmiş et alın.
Eti üzerine kaya tuzu, karabiber (kendiniz çekin) ve zeytin yağı dökün. Bunu etin her iki yüzeyi için yapın ve bir gün dolapta bekletin.
Tavayı ocağa koyun ve ocağın en yüksek ayarda olmasına dikkat edin. Tavanın ısınması 3 dakika falan alabilir.
Tava yeterince ısındıktan sonra etinizi koyun (Tabi et önceden dolaptan çıkarılmalı ve et soğuk olmamalı).
Etin kalınlığına ve istediğiniz pişme oranına göre yaklaşık 3-5 dakika kadar bir tarafını pişirin. Pişene kadar eti çevirmeyin. Aynı işlemi diğer taraf için uygulayın.
Etin iki tarafı pişince etini üzerine tereyağı koyun ve yağ eriyince kaşık yardımı ile yağı etin üzerine dökün. Bu işlemi hızlı bir şekilde durmadan yapın ve yağı yakmayın. Bu işlemi yaparken zaten tereyağı köpük köpük olacaktır. Daha sonra afiyetle yiyin
Ben böyle yapıyorum eklenmesi gereken püf noktaları varsa söylerseniz sevinirim.
Döküm tavada et pişirmek isteyenler;
Önce güvendiğiniz yerden dinlenmiş et alın.
aynı taktikEti üzerine kaya tuzu, karabiber (kendiniz çekin) ve zeytin yağı dökün. Bunu etin her iki yüzeyi için yapın ve bir gün dolapta bekletin.
ben tuz harici birşey koymuyorum,tuz koymaktaki amaçta yüzeyi daha hızlı mühürlemek,diğer konulan malzemeler bana göre gerçek et tadını gölgeliyor 
Tavayı ocağa koyun ve ocağın en yüksek ayarda olmasına dikkat edin. Tavanın ısınması 3 dakika falan alabilir.
ben 10 dakika civarı tutuyorum,tam ısısını da üzerine çok küçük bir damla su döküp test ediyorum 
Tava yeterince ısındıktan sonra etinizi koyun (Tabi et önceden dolaptan çıkarılmalı ve et soğuk olmamalı).
aynı taktikEtin kalınlığına ve istediğiniz pişme oranına göre yaklaşık 3-5 dakika kadar bir tarafını pişirin. Pişene kadar eti çevirmeyin. Aynı işlemi diğer taraf için uygulayın.
aynı taktik,döküm tava eğer kaplamasız(yeni nesil döküm tavalar emaye kaplamalıdır ve daha az yapışma sorunu olur) ise yüksek ısı sebebiyle ilk anda yapışır,yüzey tam olarak piştikten sonra kendisi ayrılır,yani eti pişirirken sürekli kurcalamayın..Etin iki tarafı pişince etini üzerine tereyağı koyun ve yağ eriyince kaşık yardımı ile yağı etin üzerine dökün. Bu işlemi hızlı bir şekilde durmadan yapın ve yağı yakmayın. Bu işlemi yaparken zaten tereyağı köpük köpük olacaktır. Daha sonra afiyetle yiyin
dediğim gibi ben ilave hiçbir şey koymuyorum,tereyağ sonuçta hayvansal bir yağ ama tamamen farklı lezzette bir yağ,bu sebebten bence etin kendi yağının lezzetini bozuyor..tava tavsiyesi dersen Türkiye de iki tane bu işi yapan ciddi firma var;
http://www.hecha.com.tr/http://www.lavametal.com.tr/uzun oldu ama güzel oldu