Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri` sebze bicagi

metin anan

  • ***
  • 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
Nakiri` sebze bicagi
« : 20 Ağustos 2013, 11:32:08 »
merhabalar ,dün bitirdigim Japon stili mutfak bicagi,sizlere sunmak istedim,celik zladiniox paslanmaz damast 4mm. den 2,5 mm.ye dövdüm sertlik 63HRC  toplam 30 cm.sap stabilize olmus gürgen

selamlar.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2013, 12:49:29 »
Çok güzel olmuş  :2up  Bununla şimdi ne doğrama yapılır ama :)

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2013, 12:55:31 »
Ustam eline sağlık her zaman ki gibi güzel bir bıçak olmuş. Zladinioxun içeriği nedir ustam?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2013, 12:59:02 »
üstadım ellerine sağlık çelik olarak çok güzel bir seçim ayrıca bıçak bir harika

paslanmas damascusu dövmenin incelikleri nedir, aynen paslanmaz gibimidir ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

metin anan

  • ***
  • 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2013, 13:10:29 »
Ustam eline sağlık her zaman ki gibi güzel bir bıçak olmuş. Zladinioxun içeriği nedir ustam?

tesekkürler,Zladinox damateel rwl 34 gibi toz ceikten yapiliyor,süper kalite bir celik,65 hrc ye kadar sertlestirilebilir ustura gibi keskin olabilir

metin anan

  • ***
  • 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #5 : 20 Ağustos 2013, 13:17:20 »
üstadım ellerine sağlık çelik olarak çok güzel bir seçim ayrıca bıçak bir harika

paslanmas damascusu dövmenin incelikleri nedir, aynen paslanmaz gibimidir ?


tesekkürler , :) ben dögerken ,kaynagi bozmamak icin borax katiyorum ve celigi sogutmamaya dikkat sdiyorum

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2013, 13:27:17 »
üstadım ellerine sağlık çelik olarak çok güzel bir seçim ayrıca bıçak bir harika

paslanmas damascusu dövmenin incelikleri nedir, aynen paslanmaz gibimidir ?


tesekkürler , :) ben dögerken ,kaynagi bozmamak icin borax katiyorum ve celigi sogutmamaya dikkat sdiyorum

eyvallah ustadım teşekür ederim. :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

-Hüseyin Ateş

  • ***
  • 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2013, 14:11:40 »
10 numara bir bıçak olmuş  :2up

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2013, 14:45:29 »
Elinize sağlık çok harika olmuş  :2up damast taki desenler çok harika

YAŞAR PEHLİVAN

  • ***
  • 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2013, 15:50:31 »
Elinize sağlık üstat, yaptığınız tüm bıçaklar harika hakikaten hepsi sanat eseri.

B.B

  • Başıma başlık.
  • ***
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2013, 17:58:25 »
Bir zamanlar sitedeki ilk damascus çalışmalarını Gökhan abi yapıyordu... Forumdaki becerikli insan sayısı her geçen gün artıyor. :)))
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

sedatkolleksiyon

  • ***
  • 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #11 : 20 Ağustos 2013, 19:45:02 »
sanat eseri gibi olmuş .seyirlik
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #12 : 20 Ağustos 2013, 23:06:41 »
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Mustafa Özdemir

  • ***
  • 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #13 : 21 Ağustos 2013, 00:06:43 »
Çok güzel olmuş ustam ellerimize sağlık.özür dileyerek soruyorum kaç paraya mââl oluyor peki damascus bıçaklar .

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #14 : 21 Ağustos 2013, 00:07:21 »
Cok badarili bi calisma tebrik ederim

metin anan

  • ***
  • 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #15 : 21 Ağustos 2013, 09:25:29 »
Çok güzel olmuş ustam ellerimize sağlık.özür dileyerek soruyorum kaç paraya mââl oluyor peki damascus bıçaklar .

tesekkürler mustafa kardes, zladinox damaskus 100,120 € stabilize olmüs ahsapin fiatlari 25,45 € civarinda.

forester

  • ***
  • 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #16 : 21 Ağustos 2013, 10:35:06 »
Harbiden çok güzel , paslanmaz olması ayrı bir güzel elinize sağlık....

mehmet turan

  • *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #17 : 21 Ağustos 2013, 10:46:12 »
Hem damas hemde paslanmaz,şiir gibi :) harika olmuş üstad  elinize sağlık.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #18 : 21 Ağustos 2013, 12:49:50 »
Metin usta tebrik ederim ellerinize saglık, Sefa usta daha once forumda geleneksel nakirilerin neredeyse ustura et kalınlıgında oldugunu belirtmisdi sizinkide oldukca ince gorunuyor. Sormak istedigim şu acaba ısıl islemde agızda yamulmayı nasıl önlüyorsunuz. Yoksa profil ısıl islem sonrası mı bu kadar inceltiliyor . İyi calısmalar

metin anan

  • ***
  • 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #19 : 21 Ağustos 2013, 14:13:41 »
Metin usta tebrik ederim ellerinize saglık, Sefa usta daha once forumda geleneksel nakirilerin neredeyse ustura et kalınlıgında oldugunu belirtmisdi sizinkide oldukca ince gorunuyor. Sormak istedigim şu acaba ısıl islemde agızda yamulmayı nasıl önlüyorsunuz. Yoksa profil ısıl islem sonrası mı bu kadar inceltiliyor . İyi calısmalar


Ben isil islemine baslamadan önce 0,4  0,6 mm.ye kadar inceltiyorum ,sertlestikten sonra yeni zimparaya (zimparanin yeni olmasi cok önemli) cok az devirde inceltiyorum, makine suda calisabiliyorsa daha hizli calisilabilir .
Ünlü Alman  Davo firmasinin ,ustura yapimi videosunu buldum belki ilginizi ceker  .
http://www.youtube.com/watch?v=VGsqklpCBNY
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2013, 14:32:37 Gönderen: metin anan »