Bıçak Sanatı - Forum

Ikea slitbar ve Bora S.K.

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
  • Meslek: Aşçı
  • Yer: İstanbul-Adana-Miami
Ikea slitbar ve Bora S.K.
« : 07 Temmuz 2013, 17:17:39 »
İkeanın Damascus bıçağını aldım geçen hafta ve oldukça memnunum. serdar kılıç'ın ağzını düzelttirmem lazım ama

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Ikea slitbar ve Bora S.K.
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2013, 23:33:20 »
Hayırlı olsun. Damast olan bıçak hakkında fiyat özellik vs. bilgi verir misiniz? Diğerinin ağzı içbükey sanırım şu an dimi?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2013, 08:25:43 »
Gule gule kullanin

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2013, 10:59:51 »
öncelikle şef bıcağınız hayırlı olsun ama boranın bushcart benzeri bıcağının agızının düzeltilmesi biraz zor olur olsada bıcağın şekli değişir
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2013, 11:29:40 »
Aynen Özgür ustaya katılıyorum. Borayı geri gönderin ve düzelttirin. Bu bıçakta çok görülen bir sıkıntı bu maalesef.

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2013, 12:52:11 »
bora kendi bıçaklarını ücretsiz biler.şef bıçağınız hayırlı olsun.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2013, 17:01:51 »
Programda ki Serdar Kılıç bıçağı tek ağız scandi seri üretim yaptıkları Serdar kılıç bıçağı iç bükey kağıt gibi ağız yapısı olan bir bıçak,en küçük zorlamada kırılıyor,forumda da konuşulmuştu..

Bora'nın yaptığı bana göre hata,kesinlikle geri verin ve yeni versiyon yapacağız dedikleri scandi ağız yapılı olanı alın derim,en azında daha sağlam olur,

Birde alan kişi kendi bıçağını bileyebilmeli yoksa bir espirisi yok,eğer bileyemeyeceksem o bıçağı almam zaten..

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2013, 20:17:10 »
güle güle kullanın

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2013, 00:51:44 »
Boranın bıçağını nerdeyse ilk piyasaya sürdüklerinde almıştım. Geçtiğimiz ay içinde İstanbul av fuarında standlarında aynı modelı farklı ağızla görünce Tolga bey e benım bıçağımın böyle olmadığını dolayısıyla sureklı agzının bozuldugunu ve masatlamak zorunda kaldığımı soyledım. kendısı de ılk uretılen 100 modelde bu sorunun olduğunu Ankaraya yollarsam düzeltceklerini ifade etti. yani yeni üretilen Serdar Kılıçlar iç bükey değil arkadaşlar.

Ikea Slitbar'a gelince fiyatı 99 lira. ağırlığı okulun bize verdiği F.Dick marka şef bıçağından fazla. üstünde VG10 Chromium steel 1249 yazıyor. tabi çelik modelinden anlamadığım için bana pek bişey ifade etmedi açıkcası :)

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2013, 11:31:26 »
VG10 paslanmaz çelik kimyasal kompozisyonuna bakılır ise yüksek karbon oranı ile bıçak için iyi bir çelik denilebilir.

VG10 C:1.0% Cr:15,0% Mo:1.0% V:0.2% Co:1.5%
"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2014, 10:42:12 »
Zaman geçiyor yeni bıçaklarla tanışıyorsun ve chef olmanın da verdiği gazla ne bulursan topluyorsun
Globaller Fdickler ikealar zwilling cımbızlar taşlar microplane rende ve soğan kokusu gidermek için çelik sabun :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2014, 15:56:16 »
Zaman geçiyor yeni bıçaklarla tanışıyorsun ve chef olmanın da verdiği gazla ne bulursan topluyorsun
Globaller Fdickler ikealar zwilling cımbızlar taşlar microplane rende ve soğan kokusu gidermek için çelik sabun :)

elinizdekilerin hepsi güzel bicaklar. bizde bu foruma girmeden önce en kral bicakları viktorinoxlar zannediyorduk :)  Ama 440 serisine altin semer vursan ........ Ben Bana kalırsa JAPON lara transfer zamani gelmiş.

"Aogami Super Steel" araştırın

mesela http://www.youtube.com/watch?v=1aeci_2BxNg 

« Son Düzenleme: 02 Ekim 2014, 16:29:13 Gönderen: gokhand »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2014, 16:46:45 »
Hatta el yapımı bıçaklara transfer diyelim.Forumdaki ustalarımızın birinin yapacağı 3mm D2 şef bıçağı ile yorucu bir iş gününden sonra bile iyiki bu bıçakla çalıştım diyebilin.Hemde paranız Japon abilere değil bir ustamıza gitmiş olur. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #13 : 02 Ekim 2014, 19:01:21 »
Hatta el yapımı bıçaklara transfer diyelim.Forumdaki ustalarımızın birinin yapacağı 3mm D2 şef bıçağı ile yorucu bir iş gününden sonra bile iyiki bu bıçakla çalıştım diyebilin.Hemde paranız Japon abilere değil bir ustamıza gitmiş olur. :2up
abi bence 2mm daha güzel şef bıçağı olur tam bilmiyorum ama ne kadar ince o kadar keskin diye düşünürsek eğer ::) bu arada iyi günlerde kullanın bıçaklarınızı çok güzel bıçaklarınız var  :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #14 : 03 Ekim 2014, 00:05:09 »
Çelik sabun nedir ? ne işe yarar ? nasıl kullanılır ?  ilgimi çekti.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2014, 00:07:39 »
Çelik sabun nedir ? ne işe yarar ? nasıl kullanılır ?  ilgimi çekti.
abi bu bayaa sabun gibi kullanılıyor kokuyu felan hapsediyor diye biliyorum ben bi ara yaban tvde balıkçılar için yok soğan için felan deyip duruyordu normal temizliği yaparmı bilmem ama kullananlar kokuyu temizlediğini söylüyor
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2014, 00:27:12 »
Çok güzel bir setiniz varmış güle güle kullanın gözümü alamadım ve çokça nazar ettim  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2014, 00:32:43 »
Çok güzel bir setiniz varmış güle güle kullanın gözümü alamadım ve çokça nazar ettim  ^-^
maşallah de abi  ;D

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
« Yanıtla #18 : 03 Ekim 2014, 00:38:00 »
Maşallah dedim demez olurmuyum allah daha iyisini ve güzelini versin bizlere de nasip olsun  O:-)
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 03 Ekim 2014, 00:39:46 »
çelik sabun bulamazsanız  kaşık deneyin  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)