Bıçak Sanatı - Forum

Ikea slitbar ve Bora S.K.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Ikea slitbar ve Bora S.K.
« Yanıtla #20 : 03 Ekim 2014, 00:45:04 »
çelik sabun bulamazsanız  kaşık deneyin  ;)
işe yarıyor mu  ??? ama bizim evdeki kaşıklar çelik değil alüminyum gerçi gider kaşık alırım ne olcak  O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #21 : 03 Ekim 2014, 00:45:51 »

Aynen kim kaldı eski aşçılardan  ^-^ eskiden çelik sabun yoktu elimizdeki soğan kokusu geçsin diye kaşıkla ovardık. Şimdi çelik sabun çıktı biraz daha süslüsü oldu. Hiç sabun olmadan elinizi bu çelik sabun veya kaşıkla ovalayınca çıkmayan soğan ve balık kokusu elinizden çıkar.
En son 5 tl ye bitene kadar diye bir siteden bu çelik sabunlardan satın almıştım.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

« Yanıtla #22 : 03 Ekim 2014, 03:12:15 »
Gerçekten de işe yarıyor mu?

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
  • Meslek: Aşçı
  • Yer: İstanbul-Adana-Miami
« Yanıtla #23 : 03 Ekim 2014, 20:06:50 »
İyi dilekleriniz için teşekkürler :]

Global de bir japon markası, ama geleneksel değil modern tarzda bir bıçak. El emeği bıçak almak istiyorum ama önümüzdeki ay askere gideceğim. döndüğümde artık.
benim bu aralar japonlarda favorim Deba tarzı bıçaklar.

Ve bu arada sabun gerçekten işe yarıyor. soğan, sarımsak, balık gibi kötü gelen kokuları elinden alıp götürüyor.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 03 Ekim 2014, 20:32:55 »
evet yarıyor, nasıl oluyor bılmıyorum ama işe yarıyor. hatta ılk bana tavsıye eden arkadaşı dövüyordum dalga geciyor dıye ,çok fena bozulmuştum  :)  yanlız benım anlamadığım bır kaşıkta oldu dığerınde olmadı  tabı balık  kokusu için bu dedıklerım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
« Yanıtla #25 : 03 Ekim 2014, 22:41:43 »
Soğandaki kokuyu veren sülfür bileşikleridir, kahvedeki kimyasalların bu bileşiklerle tepkimeye girdiğini okumuştum. denedim işe yarıyor. Eger sogan yediyesniz ve agziniz kokarsa kavrulmamış kahve çekirdeklerini çğnemeye çalışın birşeyiniz kalmıyacak. Gerçi ilk başlarda biraz sert oluyor.

« Yanıtla #26 : 04 Ekim 2014, 01:58:57 »
Ne tür bir çelik işe yarar acaba, bilgisi olan var mı? büyük olasılıkla paslanmaz çeliklerdir  ::)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
« Yanıtla #27 : 04 Ekim 2014, 03:06:44 »
Benim kullandığım sabun paslanmaz çelik zira banyoda sabunlukta duruyor matlaşma dışında hiç bir bozulma olmadı alalıda 2 seneden fazla oldu ama krom nikel oranını bilemem. Sabunun linkini bayram sonrası atayım
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
« Yanıtla #28 : 04 Ekim 2014, 09:27:23 »
Benim sabunum zwilling marka. Esselerde 17 liraya satiliyor. Yabantv de satis yapiyor ama pek bilgim yok

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #29 : 04 Ekim 2014, 09:37:01 »
İnternette çin sitelerinin birçoğunda 3 dolardan az bir paraya satılıyor.Ama çelik konusunda bir bilgi yok.
http://www.dx.com/p/stainless-steel-hand-palm-odor-remover-lasts-forever-26063#.VC-Vf1xcJFk
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
« Yanıtla #30 : 24 Ekim 2015, 14:48:19 »
selamlar. uzun zamandır giremiyordum kusura bakmayın :) yeni ALETlerle geri döndüm aranıza

yeni olan ahşap saplı Shun seki magoroku çine giden bir arkadaşımızdan istedik. orjinal aldığını sanıp Fake bıçağı vermişler bizimkine. ha jilet gibi o ayrı  :2up

burda yeni olanlar da soldaki G-5 ve G-3. g5 nakiri yani japon sebze bıçağı. g3 ise carving bıçağı. ben genelde et porsiyonlamak için kullanıyorum :)

konyali

• *
  • 44
  • Yusuf
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 24 Ekim 2015, 22:20:43 »
morethanhuman, gerçekten çok güzel bıçaklarınız var. Mesleğiniz de olunca haliyle...

Aslında zaman ve bütçe denkleştirince ayrı bir başlık açacağım, anneme şef bıçağı (evladiyelik ama) almak veya yaptırmak istiyorum. Elinden dünyadan türkiyeden her çeşit tabak çıkar, sağolsun :) Ama bıçak ve mutfak denince formlar, çeşitler derya deniz. Bu konuda öneri ve fikirlerinizden (zamanınız olduğunda, olur ise) paylaşırsanız memnun olurum.

Kimler hangi çeşit bıçak tercih etmeli, olmazsa olmaz şef bıçağı formları, hangi form ne için nasıl kullanılır, çelik damaskus tercihleri gibi.

Dikkat ettim neredeyse hiç ahşap sap yok. Sanırım ahşap saplar mutfakta koku (soğan vs) çekiyor, kolay kolay da gitmiyor gibi değil mi?

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #32 : 24 Ekim 2015, 23:08:48 »
Fabrikasyon bıçakların ahşap yapılmayıp ,genelde plastik birleştirme yapılması ,ahşap aralarında bakteri üremesi nedeniyledir. Özellikle Otel gibi işketnelerde Sağlık Bakanlığı bunu şart koşuyor. Daha önce sıcak mutfak aşçılığı yaptım. Oradan biliyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

konyali

• *
  • 44
  • Yusuf
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #33 : 24 Ekim 2015, 23:14:41 »
Öyle profesyonel ve yönetmelik gerekli sebepler de olabilir demek, anladım. Bizim evde koku yapmayla ilgili bir şikayet de mevcut. Ömer bey sizden de şef bıçağı konusunda yönlendirmeler (varsa) beklerim.

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
« Yanıtla #34 : 25 Ekim 2015, 17:30:11 »
selamlar. ahşap bakteri üretimine mahal verdiği için ve mutfaklarda değişken sıcaklıklarda çatlama yapabileceği için genelde kompozit veya plastik saplı bıçaklar tercih ediliyor. bazı işletmeler her tezgaha ayrı renk bıçak kullanıyor mesela çapraz bulaşma olmaması için... Ahşap sap kullanan şefler var ama onlar ŞEF. mutfakta şef ne derse o olur :D

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
« Yanıtla #35 : 25 Ekim 2015, 19:34:29 »
Endüstriyel mutfaklarda kullanılan bıçaklar HACCP gereği renkli bıçak çeşitleri ile kullanılmalıdır,

Renklerine göre bıçaklar şuralarda kullanılmalıdır;

YEŞİL BIÇAKLARI Sebze bıçağı olarak

MAVİ BIÇAKLARI Balık bıçağı olarak

KIRMIZI BIÇAKLARI Çiğ et bıçağı

SARI BIÇAKLARI Tavuk bıçağı

KAHVERENGİ BIÇAKLARI Pişmiş et bıçağı

BEYAZ BIÇAKLARI Unlu mamüllerde hamur bıçağı ve Sütlü mamül bıçağı

SİYAH BIÇAKLARI Genel kullanım bıçaklar

• 1805
« Yanıtla #36 : 25 Ekim 2015, 22:54:03 »
Öyle profesyonel ve yönetmelik gerekli sebepler de olabilir demek, anladım. Bizim evde koku yapmayla ilgili bir şikayet de mevcut. Ömer bey sizden de şef bıçağı konusunda yönlendirmeler (varsa) beklerim.
Tabiki memnuniyetle,Ben Zwillingin MİYABİ serisini kullanıyorum.Paslanmaz Damascus ve Life Time Garantie  ;)[/url][/img]
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2015, 23:00:28 Gönderen: damasscus(Ömer Yüksel GÜNER) »
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #37 : 25 Ekim 2015, 23:04:34 »
Tabiki memnuniyetle,Ben Zwillingin MİYABİ serisini kullanıyorum.Paslanmaz Damascus ve Life Time Garantie  ;)

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #38 : 25 Ekim 2015, 23:10:18 »
Sağol Osmanım.Ben yüklemeye uğraşırken sen eklemişsin bile,bravo Hızır gibisin  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #39 : 01 Aralık 2015, 17:48:07 »
Endüstriyel mutfaklarda kullanılan bıçaklar HACCP gereği renkli bıçak çeşitleri ile kullanılmalıdır,

Renklerine göre bıçaklar şuralarda kullanılmalıdır;

YEŞİL BIÇAKLARI Sebze bıçağı olarak

MAVİ BIÇAKLARI Balık bıçağı olarak

KIRMIZI BIÇAKLARI Çiğ et bıçağı

SARI BIÇAKLARI Tavuk bıçağı

KAHVERENGİ BIÇAKLARI Pişmiş et bıçağı

BEYAZ BIÇAKLARI Unlu mamüllerde hamur bıçağı ve Sütlü mamül bıçağı

SİYAH BIÇAKLARI Genel kullanım bıçaklar

Bu ayrıntılar önemli. Aslında ben yazarak zaten bu bilgileri hortlattım ama acaba bunu nereye kopyalasak da aranınca bulunsa?

Güvenli mi olur yoksa dekorasyon mu?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben