morethanhuman, gerçekten çok güzel bıçaklarınız var. Mesleğiniz de olunca haliyle...
Aslında zaman ve bütçe denkleştirince ayrı bir başlık açacağım, anneme şef bıçağı (evladiyelik ama) almak veya yaptırmak istiyorum. Elinden dünyadan türkiyeden her çeşit tabak çıkar, sağolsun

Ama bıçak ve mutfak denince formlar, çeşitler derya deniz. Bu konuda öneri ve fikirlerinizden (zamanınız olduğunda, olur ise) paylaşırsanız memnun olurum.
Kimler hangi çeşit bıçak tercih etmeli, olmazsa olmaz şef bıçağı formları, hangi form ne için nasıl kullanılır, çelik damaskus tercihleri gibi.
Dikkat ettim neredeyse hiç ahşap sap yok. Sanırım ahşap saplar mutfakta koku (soğan vs) çekiyor, kolay kolay da gitmiyor gibi değil mi?