Bıçak Sanatı - Forum

bushcraft (eğe) 2

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: bushcraft (eğe) 2
« Yanıtla #40 : 24 Temmuz 2013, 22:44:05 »
Bùlent Bey denilecek söz kalmamiş .Mauser filintasi gibi bir şey olmus .Forumumuza sizin gibi biriside ayri bir renk katiyor.Ellerinize sağlik..

Berkecim sen okumaya devam et doğru yoldasin aynen dediğin gibi miknatis tutmadiği anda 850 derece filan gibi olduğunu varsayabilirsin .sen yağa daldirana kadarda 810 dereceye düser sende optimal sicakliği yakalamis olursun..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #41 : 25 Temmuz 2013, 08:50:52 »
Sevgili Bülent, artık bıçağını görsek tanırız güzelliğinde işler çıkarmaya başladın... gerçekten gayet başarılı olmuş bu da, hatta sanki biraz daha güzel....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #42 : 25 Temmuz 2013, 09:02:25 »
Evet bir mükemmel çalışma daha, kabak cevizi sevdim güzel durmuş, ellerinize sağlık tebrikler Bülent bey..

ghotzy

• **
  • 59
  • cut.. or not cut !
  • Meslek: Muhasebe-Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #43 : 25 Temmuz 2013, 09:37:17 »
el emeği göz nuru, güle güle kullanın bir bushcraft hastası olarak gerçekten çok beğendim,

merak ettiğim bir konu var her eğeden bıçak yapılır mı? yani o kadar çok eğe çeşidi var ki aynı et kalınlığında olan çeliği dandik eğe yok mudur? mesela nalburdan alacağımız bir eğe kaliteli bir eğe midir nasıl anlayacağız?

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #44 : 25 Temmuz 2013, 11:03:12 »
Ben bunu gördükten sonra eğelere verdiğim paralara acımam. Harika görünüyor, benim olmasını çok isterdimmm.

teşekkür ederim,beğenmenize sevindim :)

elinize sağlık zaten beğendiğim bir form , işçilik de titiz olunca ,  keyifli bir bıçak olmuş... :2up :2up :2up :2up

Teşekkürler :)

bende bu yapıyı seviyorum,çok sivri burunlu bıçak hoşuma gitmiyor,profil çıkarırken de elim başka şekle gitmiyor  :D :D

Hocam o su verme işini mıknatıs yoluyla yapsak hani çeklik manyetiklik özellğini kaybedince su verme ısısına geliyormuş falan öyle birşeyler varmış mış...

su verme konusunda ustalarımız fikrini söylerler,o konuda tecrübe sıfır :)

Bùlent Bey denilecek söz kalmamiş .Mauser filintasi gibi bir şey olmus .Forumumuza sizin gibi biriside ayri bir renk katiyor.Ellerinize sağlik..

Berkecim sen okumaya devam et doğru yoldasin aynen dediğin gibi miknatis tutmadiği anda 850 derece filan gibi olduğunu varsayabilirsin .sen yağa daldirana kadarda 810 dereceye düser sende optimal sicakliği yakalamis olursun..

Teşekkürler Kaya bey,beğenmenize sevindim,

Sizin gibi bir ustada bu tarz yorumlar almak ayrı bir keyif,kendi bıçağımı baştan sona kadar tasarlayıp yapmak fikri forumma üyü olduğumdan beri vardı,çok şükür forumda ki çok kıymetli ustalarımızın destekleriyle artık birşeyler yapabiliyorum :)

Bu tip işler daha özel oluyorlar arada sevip yerine kaldırıyorum,ama d2 bıçak her yerde d2 :)

Sevgili Bülent, artık bıçağını görsek tanırız güzelliğinde işler çıkarmaya başladın... gerçekten gayet başarılı olmuş bu da, hatta sanki biraz daha güzel....  :2up

Teşekkürler Murat ustam,beğenmeme sevindim :)

Bende de yavaş yavaş bir tarz oturuyor,bunu da giydirmek için yakın zaman sana gönderebilirim,hatta bir iki tane daha var :)

Evet bir mükemmel çalışma daha, kabak cevizi sevdim güzel durmuş, ellerinize sağlık tebrikler Bülent bey..

Teşekkürler Ahmet abi,

elimizden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum,beğenilirse ne ala :)

el emeği göz nuru, güle güle kullanın bir bushcraft hastası olarak gerçekten çok beğendim,

merak ettiğim bir konu var her eğeden bıçak yapılır mı? yani o kadar çok eğe çeşidi var ki aynı et kalınlığında olan çeliği dandik eğe yok mudur? mesela nalburdan alacağımız bir eğe kaliteli bir eğe midir nasıl anlayacağız?

Sorunuza gelirsek malesef ki her eğe aynı kalite değil,bu galiba ingiliz malı bir eğeydi ve gerçekten muhteşem bir kıvılcım atışı vardı :)

Biraz paraya kıyıp marka bir eğe alırsanız muhtemelen işinizi görecektir ama eğe gibi sertleştirilmiş malzemeyle çalışmak biraz dertli,yumuşatmadan delmek bile sorun ki profil çıkarma ağız açma işiniz siz düşünün,elde yapmak malesef mümkün değil mecburi makine yardımı lazım...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #45 : 25 Temmuz 2013, 12:01:33 »

Bazı eğe çeşitlerinde iç kısmı düşük karbonlu çelikten dış kısmı yüksek karbonlu çelikten yapılmış olanlar var.Bunlar iş görmezler bıçak yapımında Black&Decker ve Bauhausta satılan Vicent eğeler bu şekilde üretilmişlerdir.

Sorunuza gelirsek malesef ki her eğe aynı kalite değil,bu galiba ingiliz malı bir eğeydi ve gerçekten muhteşem bir kıvılcım atışı vardı :)

Biraz paraya kıyıp marka bir eğe alırsanız muhtemelen işinizi görecektir ama eğe gibi sertleştirilmiş malzemeyle çalışmak biraz dertli,yumuşatmadan delmek bile sorun ki profil çıkarma ağız açma işiniz siz düşünün,elde yapmak malesef mümkün değil mecburi makine yardımı lazım...
Abi kullandığın eğe hint malı olan JK markasına ait bende de aynısından var ancak işleyecek alet-edevat yok bende  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #46 : 25 Temmuz 2013, 12:44:46 »

Bazı eğe çeşitlerinde iç kısmı düşük karbonlu çelikten dış kısmı yüksek karbonlu çelikten yapılmış olanlar var.Bunlar iş görmezler bıçak yapımında Black&Decker ve Bauhausta satılan Vicent eğeler bu şekilde üretilmişlerdir.

Abi kullandığın eğe hint malı olan JK markasına ait bende de aynısından var ancak işleyecek alet-edevat yok bende  :D

Marka konusunda aydınlanmış olduk ,ingiliz diye tahmin ettim sömürgesi hindistan çıktı,yabancı sayılmaz  :2up :2up :2up

Yenilerini bilmiyorum ama bu eski bir eğeydi,gene de eğe alacaksam olsam tercih ederdim,bana göre bıçak olarak çok başarılı :)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #47 : 25 Temmuz 2013, 13:14:10 »
Süper bir işçilik tebrik ederim çok güzel  :2up :2up :2up eğe ile çalışmak yorucu olduğu kadar bir o kadarda zevkli olsa gerek ben daha cesaret edemiyorum.

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #48 : 25 Temmuz 2013, 13:38:18 »
Süper bir işçilik tebrik ederim çok güzel  :2up :2up :2up eğe ile çalışmak yorucu olduğu kadar bir o kadarda zevkli olsa gerek ben daha cesaret edemiyorum.

Teşekkür ederim Yunus ustam,beğenmene sevindim :)

Eğe birde iyi bir eğeyse atölye köşelerinden hurdaya ayırmaktansa bence ona ikinci hayatı yaşatmak lazım,bu mantıkla yola çıkmıştım, benimde çok beğendiğim bir çalışma oldu..

Aslında bir tane eline alsan senden daha da sanat eseri bir iş çıkar,ama elde yumuşatmadan bir şey yapmak mümkün değil,kesin makine desteği lazım...

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #49 : 25 Temmuz 2013, 15:19:11 »
Sal gelsinler Bülent usta.... :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....