Ben bunu gördükten sonra eğelere verdiğim paralara acımam. Harika görünüyor, benim olmasını çok isterdimmm.
teşekkür ederim,beğenmenize sevindim

elinize sağlık zaten beğendiğim bir form , işçilik de titiz olunca , keyifli bir bıçak olmuş...

Teşekkürler
bende bu yapıyı seviyorum,çok sivri burunlu bıçak hoşuma gitmiyor,profil çıkarırken de elim başka şekle gitmiyor

Hocam o su verme işini mıknatıs yoluyla yapsak hani çeklik manyetiklik özellğini kaybedince su verme ısısına geliyormuş falan öyle birşeyler varmış mış...
su verme konusunda ustalarımız fikrini söylerler,o konuda tecrübe sıfır

Bùlent Bey denilecek söz kalmamiş .Mauser filintasi gibi bir şey olmus .Forumumuza sizin gibi biriside ayri bir renk katiyor.Ellerinize sağlik..
Berkecim sen okumaya devam et doğru yoldasin aynen dediğin gibi miknatis tutmadiği anda 850 derece filan gibi olduğunu varsayabilirsin .sen yağa daldirana kadarda 810 dereceye düser sende optimal sicakliği yakalamis olursun..
Teşekkürler Kaya bey,beğenmenize sevindim,
Sizin gibi bir ustada bu tarz yorumlar almak ayrı bir keyif,kendi bıçağımı baştan sona kadar tasarlayıp yapmak fikri forumma üyü olduğumdan beri vardı,çok şükür forumda ki çok kıymetli ustalarımızın destekleriyle artık birşeyler yapabiliyorum
Bu tip işler daha özel oluyorlar arada sevip yerine kaldırıyorum,ama d2 bıçak her yerde d2
Sevgili Bülent, artık bıçağını görsek tanırız güzelliğinde işler çıkarmaya başladın... gerçekten gayet başarılı olmuş bu da, hatta sanki biraz daha güzel.... 
Teşekkürler Murat ustam,beğenmeme sevindim

Bende de yavaş yavaş bir tarz oturuyor,bunu da giydirmek için yakın zaman sana gönderebilirim,hatta bir iki tane daha var

Evet bir mükemmel çalışma daha, kabak cevizi sevdim güzel durmuş, ellerinize sağlık tebrikler Bülent bey..
Teşekkürler Ahmet abi,
elimizden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum,beğenilirse ne ala

el emeği göz nuru, güle güle kullanın bir bushcraft hastası olarak gerçekten çok beğendim,
merak ettiğim bir konu var her eğeden bıçak yapılır mı? yani o kadar çok eğe çeşidi var ki aynı et kalınlığında olan çeliği dandik eğe yok mudur? mesela nalburdan alacağımız bir eğe kaliteli bir eğe midir nasıl anlayacağız?
Teşekkürler

Sorunuza gelirsek malesef ki her eğe aynı kalite değil,bu galiba ingiliz malı bir eğeydi ve gerçekten muhteşem bir kıvılcım atışı vardı

Biraz paraya kıyıp marka bir eğe alırsanız muhtemelen işinizi görecektir ama eğe gibi sertleştirilmiş malzemeyle çalışmak biraz dertli,yumuşatmadan delmek bile sorun ki profil çıkarma ağız açma işiniz siz düşünün,elde yapmak malesef mümkün değil mecburi makine yardımı lazım...