Herkese günaydın , yapmış olduğum bir ön çalışma sadece. bundan önceki tasarımda yapıyı kare profillerden oluşturmaya çalışmıştım ve motoru kayış kasnak düzeneğinde yapmıştım motoruda ileri geri kaydırmayla kayışların gerginliğini ayarlıyordum fakat baktımki olmuyor böyle bir tasarıma gideyim dedim ,motoru hız kontrollü düşünüyorum ve motor mili ne kadar iyi yataklanırsa o kadar iyi olacak gibi görünüyor.
Bu motor sistemi olur. Ama çok hassas imal etmek lazım.
Oysa kayışlı sistem ne kadar kolay. Motor yerleştirmede na kadar hata yaparsan yap, bir kaç vidayla ayarı yapılabilir. %100 ayarı tam olmasa da fark etmez, nasıl olsa kayış esnek.
Oysa bu sistemde motor ekseni, rulman yatakları ekseni ve bant ekseni çok düzgün olmalı. Amatörce uygulaması biraz zor.
Ertuğrul bey aynen söylediklerinize katılıyorum , bende parçaları hepsini bi seferde değilde acele etmeden zamana yayarak maddi imkanlar çerçevesinde

hassas yapmaya çalışacağım.
Çizim çok güzel olmuş
motora devir ayarlaması esnekliği kazandırabilmek için kademeli kasnak kullanılabilirdi belki.
bu motor bağlama sistemi olmaz.gereksiz.ya kasnak+bilya ya da invertırlı direk motorda kasnak.
Bu motor bağlama sistemi gayet güzel olur iki tane yataklı rulman kullanılmış ki, motor ana kasnağını tam eksende tutar, neden olmaz dediniz acaba?
Teşekkürler Sefa hocam , eğer çizimleri geliştirmek üstüne ekleme çıkarma çalışma yapmak isterseniz gönderebilirim , UCF yataklarda bağlatılar yapılarken ufak tefek tıklamalarla vida kaçıklıklıkları ve yatağın mile yerleşimi düzeltilebilir eğer hassas olmazsa veya bağlantı merkezlerinde problem olursa

Benimki şimdilik bir proje , değerli görüşleriniz için çok teşekkürler, parçaları maddi imkanların el verdiğince her ay toparlamaya başlayacağım , inşallah tamamlayabilirim ve fotoğraflarını paylaşırım