Bıçak Sanatı - Forum

Temel Bilgiler

tealc

• *
  • 12
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Temel Bilgiler
« : 27 Haziran 2013, 01:50:46 »
2-3 saattir siteyi inceliyorum gerçekten yetenekli abilerimiz var ama ne yazık ki adam akıllı acemi bir insanın sahip olması gereken malzemeleri belirten bir konu yok. Bu konu altında hazır kalıplarla veya her şeyi kendi yapacak insanlar için ekipman ve fiyat bilgileri eklenirse çok güzel olur. :)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Temel Bilgiler
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2013, 11:45:38 »
Mengene, işkence,çeşitli kalınlıklarda eğe,farklı kumlarda zımpara, mümkünse sütun matkap yoksa normal matkap, hss uçlar, demir testeresi.Forumda araştırıp beyin fırtınası yaparsan aradığın her şeyi rahatça bulabilirsin.Fiyat konusuna gelince internette ki sitelere bak derim yada hırdavatçılara.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2013, 15:30:57 »
merhaba.acele etme bence.o listeleri buralara iki üç sene önce yazmışlar.arayıp okumalısın.araç alet edevatı hırdavatçıdan herzaman alabilirsin,ama daha ucuz alabileceğin fırsatlar olur.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2013, 02:59:33 »
Öyle konular var aslında, yani ben foruma uğradığım zamanlarda vardı ama bulması epey zor. Forum çok karışık. Karışıktan ziyade biraz fazla bilgi içeriyor. Çok aktif bir forumumuz var maşallah bir ay önce yazdığınız konuyu arayın bulamazsınız O_O

Konuyla ilgili önerim şu;
Eğer eğe kullanmayı, makine kullanmayı uzun süre tecrübe etmediyseniz ilk başlarda ortaya çıkacak şeylere bıçak demeye dilinizin varmama olasılığı yüksek. Tabi kendinizi benim bıçaklarımla kıyaslarsanız o zaman başka :).

Bu yüzden ilk etapta;
-Kimseyi gürültünüzle rahatsız etmeyeceğiniz bir mekan
-Sütunlu matkap
-Balıksırtı,düz geniş,yuvarlak eğe
-Mengene
-40 tan bıçağınızı parlatmak istediğiniz dereceye kadar zımpara kağıdı
-Epoksi(sap malzemesini çeliğe yapıştırmak için)
-Pin
-HSS matkap ucu (3 ve 6mm)
-Kın yapacaksanız gerekli malzemeler (Deri kesmek için, dikmek için, delmek için vs.)
-Demir testeresi ve kıl testere
-Çelik
-İşkence ( en az 2 ama işkenceler bazen çok işe yarıyabiliyor. İmkan varsa 2 nin üstünde.)
- Falçata jiletleri ve Kumpas(adı kumpasmıydı tam emin değilim hani kalınlıkları ölçtüğümüz bir alet vardı... Malum forumdan uzun süredir uzağım.)
Tüm bunlar rahat rahat çalışmanız için yeterli olacaktır.

Emre Usta gibi değerli sanatçılarımız eğe hakimiyetinde çok iyi bir seviyededirler. Hatta Emre Ustanın bir konusu vardı yine bu bölümde. Sadece yukarıda yazdığım malzemeler ile bıçak yapıyordu ve yaptığı bıçağı görmeni dilerdim ;)
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2013, 21:58:10 »
Sitenin arama motoru cok verimli olmayabiliyor ben google advanced search kullnıyorum tavsiye ederim basitce soyle   google a girin ve arama kutucuguna   XYZ site:bicaksanati.com    yazın . tabi XYZ yerine ne aramak istiyorsanız onu yazın mesela  kolay bıcak yapımı site:bicaksanati.com  gibi

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2013, 02:19:31 »
İlgiliniz için teşekkürler arkadaşlar sizce ne kadar bütçe ayırmalıyım minimum? Öğrenciyim hobi olarak yapacağım için biraz sıkıntı oluyor. :)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2013, 03:45:59 »
Aslında bahsettiğimiz malzemeleri internetten araştırıp fiyatlarına bakabilirsin. Böyle yapınca siz, ben kızıyorum  >:(

Elinizin altında kocaman bir sosyal ağ var, bu tembellik değil de nedir ?

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2013, 13:21:47 »
Aslında bahsettiğimiz malzemeleri internetten araştırıp fiyatlarına bakabilirsin. Böyle yapınca siz, ben kızıyorum  >:(

Elinizin altında kocaman bir sosyal ağ var, bu tembellik değil de nedir ?
İnternette kazıkcılar fazla kime güvenip, güvenemeyeceğimi bilemem. Bu işin ustaları yani piyasısını bilenler var, benim sorum onlara. :)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2013, 16:28:38 »
Evet haklısın zaten koskoca yapı market Koçtaş İKEA vs biz şu tealc ye bir kazık atalım fiyatları yüksek çekelim diyecekti :)

Bunlar bahane :)...

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2013, 16:37:37 »
her alet edevat her yerden alınmaz.internette fiyatını ve kalitesini anlayacaksın.kullananların ne kullandığına bakacaksın çalışma tarzını belirliyeceksin.ondan sonra alacaksın.alman malı ,kaliteli Türk malı,çin malları.bazı çin malı aletler iyi olabiliyor iyi olduğunu biliyorsan ucuzsa alırsın mesela.mesela demir testeresini ben swiss made yazan turuncu testereler var ince onları kullanıyorum.3.5 lira kolay kolay körelmez.her pahalı da iyi değildir.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2013, 17:33:16 »
demir testeresinin komple kendisini alırken komple demir ,esnemeyen,sapı tahta olan ve germe sistemi iyi olan bir tane almak lazım.ben altaşın üretimi olandan aldım iki adet.biraz ağır ama alışılır.18 lira.birde sanayi içindeki hırdavatçılara sorarsan yoluyla hangisinin kaliteli veya yeterli olduğunu söylerler.

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #11 : 03 Temmuz 2013, 18:24:58 »
Evet haklısın zaten koskoca yapı market Koçtaş İKEA vs biz şu tealc ye bir kazık atalım fiyatları yüksek çekelim diyecekti :)

Bunlar bahane :)...

Evet, bahane. Haklısınız, ben haksızım.. :)

her alet edevat her yerden alınmaz.internette fiyatını ve kalitesini anlayacaksın.kullananların ne kullandığına bakacaksın çalışma tarzını belirliyeceksin.ondan sonra alacaksın.alman malı ,kaliteli Türk malı,çin malları.bazı çin malı aletler iyi olabiliyor iyi olduğunu biliyorsan ucuzsa alırsın mesela.mesela demir testeresini ben swiss made yazan turuncu testereler var ince onları kullanıyorum.3.5 lira kolay kolay körelmez.her pahalı da iyi değildir.
Araştırıyorum ama o kadar çok mal var ki internette hangisi daha iyi karar veremiyorum, tecrübem yok hangisi daha iyidir anlayamam, dediğiniz gibi fiyata göre yargılamada olmaz...

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #12 : 03 Temmuz 2013, 18:38:37 »
alım-satım bölümünün alt kısımlarında pferd eğeler ve takım market geçiyor,biraz oralara bak.ben eğeleri çok yıllar önceden kullanırım.iyi kaliteli eğe almak lazım.bence vallorbe marka eğeler çok iyidir.üzerinde göz sembolu var,swiss made diye yazar.biraz pahalıdır 12 euro .ama değer.esaş marka atlı eğe alabilirsin finlandiya çeliği imiş yerli imalat.4-5 lira filan.kullanırım iyi.zımparaları da mutlaka kaliteli olandan almalı.işte zamanla olacak.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #14 : 15 Temmuz 2013, 08:45:56 »
Linkteki eğe seti ince işler yapmak için alınabilir.Ağız açmak için daha büyük eğeler lazım aşağıdaki linkte oldukça kaliteli olan Pferd eğelerin nerede satıldığı bilgisi var bu eğeler seni uzun süre idare eder. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4331.0 burada hangi şekildeki ve diş kalınlığındaki eğelerin daha çok işimize yarayacağını da Sefa hoca anlatmış.

Yapıştırıcı içinde epoksi diye ararsanız bulabilirsiniz bende Pattexin epoksisi var işimi görüyor.Bison,Devcon,Uhu markalarınıda forumda kullanıp memnun olanlar var.Şırınga şeklindedirler.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

sedatkolleksiyon

• 200
« Yanıtla #15 : 15 Temmuz 2013, 17:43:14 »
bunların hiçbirini alma.o mengene filan hiç işe yaramaz.eğelerde  küçük ve çin malı bir seferde düzlenir.testerede yaramaz .

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #16 : 18 Temmuz 2013, 16:33:16 »
Öğrenciyim doğal olarak uygun fiyatlı arıyorum sizler ne önerirsiniz? Linkli yani?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2013, 17:01:47 »
Ürünün fiyatından çok kalitesine önem gösterin. Yoksa aynı takımdan birden fazla almak zorunda kalıp daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Osman arkadaşın paylaştığı linkteki eğelere bir bakın derim. Mengene şimdilik gerek yok bence. Mengene yerine en az 2 adet işkence alın. 2 işkence ve bir tahta parçası ile bıçağı her türlü bağlayıp şekillendirebilirsiniz. En azından ben öyle yapıyorum. Balçak gibi ufak parçaları şekillendirmek için ise mengene şart gibi. Orta yollu masaya sabitleyebileceğiniz bir mengene işinizi görür. Sizin paylaştığınız mengeneyi kesinlikle almayın. Bıçak yapımı için uygun değil.

tealc

• *
  • 12
« Yanıtla #18 : 18 Temmuz 2013, 17:13:49 »
Ürünün fiyatından çok kalitesine önem gösterin. Yoksa aynı takımdan birden fazla almak zorunda kalıp daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Osman arkadaşın paylaştığı linkteki eğelere bir bakın derim. Mengene şimdilik gerek yok bence. Mengene yerine en az 2 adet işkence alın. 2 işkence ve bir tahta parçası ile bıçağı her türlü bağlayıp şekillendirebilirsiniz. En azından ben öyle yapıyorum. Balçak gibi ufak parçaları şekillendirmek için ise mengene şart gibi. Orta yollu masaya sabitleyebileceğiniz bir mengene işinizi görür. Sizin paylaştığınız mengeneyi kesinlikle almayın. Bıçak yapımı için uygun değil.
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/iskenceli-hobi-calisma-tezgahi-ucretsiz-kargo-89662539 işkenceli masa hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Mengene ve eğe hariç geri kalanı önerir misiniz?

Arkadaşın dediği eğelerden hangi boy, hangi kalınlıkta ve hangi çeşitleri almalıyım?
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2013, 17:17:25 Gönderen: tealc »

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
« Yanıtla #19 : 18 Temmuz 2013, 17:19:21 »
Bu masa bir işine yaramaz 5 kiloluk masa sen eğe yaparken gökte dalgalanan bayrak gibi sağa sola salınır :).

Yere sabitlerim veya duvara sabitlerim dersen başka tabi ama duvara sabitlersen çıkacak ses fazla olacaktır...