Öyle konular var aslında, yani ben foruma uğradığım zamanlarda vardı ama bulması epey zor. Forum çok karışık. Karışıktan ziyade biraz fazla bilgi içeriyor. Çok aktif bir forumumuz var maşallah bir ay önce yazdığınız konuyu arayın bulamazsınız O_O
Konuyla ilgili önerim şu;
Eğer eğe kullanmayı, makine kullanmayı uzun süre tecrübe etmediyseniz ilk başlarda ortaya çıkacak şeylere bıçak demeye dilinizin varmama olasılığı yüksek. Tabi kendinizi benim bıçaklarımla kıyaslarsanız o zaman başka

.
Bu yüzden ilk etapta;
-Kimseyi gürültünüzle rahatsız etmeyeceğiniz bir mekan
-Sütunlu matkap
-Balıksırtı,düz geniş,yuvarlak eğe
-Mengene
-40 tan bıçağınızı parlatmak istediğiniz dereceye kadar zımpara kağıdı
-Epoksi(sap malzemesini çeliğe yapıştırmak için)
-Pin
-HSS matkap ucu (3 ve 6mm)
-Kın yapacaksanız gerekli malzemeler (Deri kesmek için, dikmek için, delmek için vs.)
-Demir testeresi ve kıl testere
-Çelik
-İşkence ( en az 2 ama işkenceler bazen çok işe yarıyabiliyor. İmkan varsa 2 nin üstünde.)
- Falçata jiletleri ve Kumpas(adı kumpasmıydı tam emin değilim hani kalınlıkları ölçtüğümüz bir alet vardı... Malum forumdan uzun süredir uzağım.)
Tüm bunlar rahat rahat çalışmanız için yeterli olacaktır.
Emre Usta gibi değerli sanatçılarımız eğe hakimiyetinde çok iyi bir seviyededirler. Hatta Emre Ustanın bir konusu vardı yine bu bölümde. Sadece yukarıda yazdığım malzemeler ile bıçak yapıyordu ve yaptığı bıçağı görmeni dilerdim