Elinize sağlık. İki ortak güzel işler çıkartıyorsunuz 
Bende dövme yaptığım eğede 2 kez yumuşatma denemesi yaptım ama yumuşamadı meret.
En son tekzenden 2 küsür liraya beton uç aldım. Bant zımparada ucunu açtım. Hiç zorlanmadan delebildim.
Teşekkürler,
Dövme esnasında bir miktar yumumamış olabilir gibi,sonuçta tekrar şekilleniyor..
Eğer beton ucu delerse süper fikir,hatta bir iki tane sds makine için uçlarım var onları deneyeyim
Bu beton (karbür) uçların muhabbeti geçmişti ve kullanılabileceği söylenmişti. Ama kullanıp da yorum yapan olmamıştı. Sonucun olumlu olması güzel. Peki delik delerken herhangi bir soğutma sıvısı kullandınız mı?
Denemekte fayda var Salim ustam,iyi bir metal karbür uç 25-30 tl arası

Ben gerektiğinde hep kullanıyorum. Beton matkap uçlarının uç çekirdeği tungsten karpid olduğundan banamısın demiyor. Soğutma sıvısı olarak kimi zaman bor yağlı su kimi zaman da sadece su kullandığım oluyor, ince parçalarda ise soğutma sıvısı kullanmıyorum. Betonda kullanılan matkap uçları karbür matkaplardan daha dirençli, karbür uçlar en küçük zorlamalarda kırılırken uygun açıda bilenmiş beton uçlarda aynı sorun olmuyor.
Birde uç bilemekten anlasam süper olacak Sefa abi
En büyük eksimiz o,eğer zahmet olamazsa uygun açıyla bilenmiş 5-6-7 2 set uç istesem