Bıçak Sanatı - Forum

bushcraft (eğe)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
bushcraft (eğe)
« : 21 Haziran 2013, 12:05:15 »
Arkadaşlar merhaba,

Adem abinin istediği eğeler geldi,bu nasıl birşey anlamadım resmen kıvılcım deposu :)

Çeliği ne anlayamadık,yaklaşık 1,5 saat 220 derece civarı fırında kaldı şalomoyla epey bir ısıtmamıza rağmen delik delmek mümkün değil,üç dört tane matkap katlettik :))

Kabze bir müşterimin getirdiği bir ağaç,onun da ne olduğunu bilmiyorum ama çok yoğun ve ağır bir ağaç, garip garip renkleri var..

Çok zor bir bıçak oldu ;

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bushcraft (eğe)
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2013, 12:15:31 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2013, 12:19:15 »
Çok güzel gerçekten. Elleriniz dert görmesin.
Okinawian

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2013, 12:29:33 »
eğenin kendi deseni bıçağa güzel bir görüntü katmış. gayet güzel. elinize sağlık.

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2013, 12:50:44 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Teşekkürler Salim ustam,eğe çok zor bir iş ama bitmiş hali nerdeyse jilet, birde azıcık paslanma direnci olsa :)

Çok güzel gerçekten. Elleriniz dert görmesin.

Teşekkürler :)

eğenin kendi deseni bıçağa güzel bir görüntü katmış. gayet güzel. elinize sağlık.

Teşekkürler,

Amaç zaten yaşamış malzemeyi ikinci hayatını yaşatmak,o yüzden tam olarak taşlamıyoruz ki eğe olduğu belli olsun :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2013, 12:52:08 »
Tebrikler cok guzel olmus

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2013, 12:53:18 »
merhaba.görünüşü işçiliği çok güzel olmuş.desenlerdeki talaşları temizleyebiliyormusun? kullanışlı oldu mu?yani bir şeyler kesilirken oradaki tırtırlar sürtünmeyi zorlaştırıyor mu?iyi çalışmalar.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2013, 12:58:57 »
Olmamış

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2013, 13:04:27 »
Paslanmayı bence hiç dert etmeyin. Ufak bakımla halledersiniz. Eğe ile yapılabilecek en güzel bıçak profillerden biri olmuş çalışmanız. Eğe ile yapılan ilk bushcraft bıçağı Özgür kardeşimizin çalışmasında görmüştüm ve hayran kalmıştım. İçimde uhde kaldı. İnşallah bir gün bende yaparım. 

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2013, 14:17:12 »
Tebrikler cok guzel olmus

Teşekkür ederim :)

merhaba.görünüşü işçiliği çok güzel olmuş.desenlerdeki talaşları temizleyebiliyormusun? kullanışlı oldu mu?yani bir şeyler kesilirken oradaki tırtırlar sürtünmeyi zorlaştırıyor mu?iyi çalışmalar.

Bu tip malzemeyle yapılan çalışmalarda mümkün olduğu kadar aslını yaşatmaya çalışmak lazım,benimde amacım buydu,

Desenlerde ki talaş derken orası eğenin yüzü,akşan geç vakit bitti,biraz detay çekince talaşları temizlemediğimiz ortaya çıkmış :)

Kesme konusunda bir sorunu yok,scandi ağız olunca zaten kesme sorunu yok.

İnce dişli bir eğeydi,sorunsuz görevini yerine getiriyor :)

Olmamış

ben sana ne diyeyim ki :)

Paslanmayı bence hiç dert etmeyin. Ufak bakımla halledersiniz. Eğe ile yapılabilecek en güzel bıçak profillerden biri olmuş çalışmanız. Eğe ile yapılan ilk bushcraft bıçağı Özgür kardeşimizin çalışmasında görmüştüm ve hayran kalmıştım. İçimde uhde kaldı. İnşallah bir gün bende yaparım. 

Salim ustam bende de bu tarz yaşamış malzemeden yapmak fikri vardı,Özgür ustamızdaki bıçağıda canlı gördüm gerçekten süper..

Eğer uygun görürsen en yakın zamanda bir tane kaba ağız açılmış formu verilmiş ve eğer delebilirsek :) delinmiş bir tane sana göndermek isterim,bir iki tane daha gelecek var :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2013, 15:17:15 »

Salim ustam bende de bu tarz yaşamış malzemeden yapmak fikri vardı,Özgür ustamızdaki bıçağıda canlı gördüm gerçekten süper..

Eğer uygun görürsen en yakın zamanda bir tane kaba ağız açılmış formu verilmiş ve eğer delebilirsek :) delinmiş bir tane sana göndermek isterim,bir iki tane daha gelecek var :)

Böyle bir teklifte bulunman bile beni onure etti. Zahmet vermekten çekinirim çok teşekkürler.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2013, 16:17:46 »
Çok güzel olmuş,yanlız taşlama ağzını biraz daha yukarı çeksen 15-16 mm daha tatlı olur diye düşünüyorum (şahsi fikrim)
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #12 : 21 Haziran 2013, 16:40:01 »

Böyle bir teklifte bulunman bile beni onure etti. Zahmet vermekten çekinirim çok teşekkürler.

Kesinlikle keyif duyarım,senin elinden çıkanlar ayrı bir güzel :)

Çok güzel olmuş,yanlız taşlama ağzını biraz daha yukarı çeksen 15-16 mm daha tatlı olur diye düşünüyorum (şahsi fikrim)

Mehmet ustam beğenmene sevindim :)

Malzemenin 3,5mm civarı et kalınlığı var,genişlikte çok fazla değildi.

Ağız scandi açıldı ve malesef ki hiç yumuşatamadık,bundan yüksek ağızın kırılma riski çok fazla olurdu,bu yüzden böyle bıraktım..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 21 Haziran 2013, 16:44:31 »
matkap uclarını heba adeceğinize beni arasaydınızya yahu yol gösterirdik :)
ellerinize sağlık bende isterim o eğelerden  8)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #14 : 21 Haziran 2013, 16:47:21 »

Bu sözünü iltifat olarak alıyorum  ;)  Zaman sorunumdan doğru dürüst bişeyler ortaya çıkaramadım maalesef  :(

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #15 : 21 Haziran 2013, 16:52:28 »
matkap uclarını heba adeceğinize beni arasaydınızya yahu yol gösterirdik :)
ellerinize sağlık bende isterim o eğelerden  8)

Usta sorma,resmen katliam oldu :))

Karbür uç almak lazım ama biraz tuzlu,bu arada kabze hani o biçtirdiğimiz ağaç vardı ya ondan :)

Ben olur diyordum ama ne mümkün sen söyle ne yapmak lazım :)

Bu sözünü iltifat olarak alıyorum  ;)  Zaman sorunumdan doğru dürüst bişeyler ortaya çıkaramadım maalesef  :(

yapılan işler ortada,görmemek ne mümkün :)

« Yanıtla #16 : 21 Haziran 2013, 20:40:13 »
Adem Bey ve sen kafa kafaya verdiniz bence ve de çok çok güzel işler izliyoruz. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş.

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #17 : 22 Haziran 2013, 11:35:30 »
Adem Bey ve sen kafa kafaya verdiniz bence ve de çok çok güzel işler izliyoruz. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş.

Teşekkürler Sefa abi,

İşi baştan sona tamamlayan olmak başka bir duygu,gerçekten çok keyif alıyoruz,ama eğe gerçekten dertli malzeme nasıl yumuşar veya delik delmek için ne yapamak lazım abi ?

Matkap ucu katili olduk,kafayı sıyıracağız,

Bir haftadır bekar hayatı yaşıyorum,felsefe ''yemek ye atölyeye in '' oldu :))

« Yanıtla #18 : 22 Haziran 2013, 11:45:16 »
Eğeyi yumuşatmak çok kolay aslında. 800-850 dereceler arasında tavlayıp kuma veya küle sokarak yavaşça soğutursan yumuşayacaktır.

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #19 : 22 Haziran 2013, 11:52:18 »
Eğeyi yumuşatmak çok kolay aslında. 800-850 dereceler arasında tavlayıp kuma veya küle sokarak yavaşça soğutursan yumuşayacaktır.

Sefa abi o sıcaklıklar da ne kadar kalması lazım ?

Ancak renkten dereceyi nasıl anlayabiliriz,lazım malum ısıyı ölçemiyoruz :)

birde şalamo ile o derecelere çıkar mı ?