Bıçak Sanatı - Forum

San mai 2

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
San mai 2
« : 29 Mayıs 2013, 23:03:55 »

Tekrar merhabalar ; ikinci arkadaşımız tamamen doğaçlama bir fıghter ( bana göre ). Boy 28 cm. Namlu 15 cm. Kalınlık 7.5 mm. Bu arkadaşda 12mm lik  5160 kullandım. Yanaklar gene 5mm lik silme. Sapta bubinga ağacı. Hem tip olarak hemde karakter olarak çok saldırgan bir arkadaş, hemen bir hatıra bıraktı elimde  >:D. Bu akşamlık bu kadar, kısmetse hafta sonuna doğru yeni bir san mai yle görüşmek dileğiyle, selamlar .

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: San mai 2
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2013, 23:10:12 »
Bu daha önceki profillerine benzemiyor. Doğaçlama yapmışın ama bu da çok güzel olmuş. Sanmai işçiliğine ayrıca bayıldım. Allah koluna kuvvet versin, ellerine sağlık. Senden bıçak görmeyi özlemişim :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2013, 23:17:49 »
Bu daha önceki profillerine benzemiyor. Doğaçlama yapmışın ama bu da çok güzel olmuş. Sanmai işçiliğine ayrıca bayıldım. Allah koluna kuvvet versin, ellerine sağlık. Senden bıçak görmeyi özlemişim :)

Çok teşekkür ediyorum Salim kardeşim, çok mutlu oldum övgü dolu sözlerinden, valla bu iki bıçağıda peşpeş dövdüm ve acayip gaza geldim. İlk sanmai 4 saat kadar sürmüştü fakat bu arkadaşlar daha çabuk sürede olgunlaştı. Sanırım önümüzdeki hafta ortası sana olan sözümüde yerine getirebileceğim kısmet olursa  8)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2013, 23:24:52 »
Soytürk her ıkı sanmai bıçağın güzel . ama bunun ayrı bır çekıcılığı var  ;)  bu arada  değişik çelıklerle çalışıp kontrastı dahada arttırabılırsın.  valla o kalınlıktakı çelığı kolum eskı halınde olsa döverim ama şu anda düşünemiyorum bıle  :)
yakında ev yapımı şahmedana başlayabilirim. bır plan proje bulsak..  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 29 Mayıs 2013, 23:42:25 »
   Çok teşekkür ediyorum Salim kardeşim, çok mutlu oldum övgü dolu sözlerinden, valla bu iki bıçağıda peşpeş dövdüm ve acayip gaza geldim. İlk sanmai 4 saat kadar sürmüştü fakat bu arkadaşlar daha çabuk sürede olgunlaştı. Sanırım önümüzdeki hafta ortası sana olan sözümüde yerine getirebileceğim kısmet olursa  8)

Sen beni dert etme ne zaman istersen ve ne zaman müsait olursan. Bugün boşum ve çelik dövmek istiyorum dediğinde yaparsın. Konuştuğumuz gibi sapla falan uğraşma o kısmı bana bırak. Siyah buffalo boynuzu veya kemik sap yaparım inşallah. Keşke bulsak ta geyik boynuzu kullansak. Umarım o günlerde gelir :) Ama mutlaka logon olsun.

Bu arada söylediklerim övgü değil gerçekten. Eleştirilere açık olduğunu biliyorum o yüzden beğenmesem söylerdim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2013, 23:45:44 »
Soytürk her ıkı sanmai bıçağın güzel . ama bunun ayrı bır çekıcılığı var  ;)  bu arada  değişik çelıklerle çalışıp kontrastı dahada arttırabılırsın.  valla o kalınlıktakı çelığı kolum eskı halınde olsa döverim ama şu anda düşünemiyorum bıle  :)
yakında ev yapımı şahmedana başlayabilirim. bır plan proje bulsak..  :-\

Evet Taner ustam, kısmetse daha değişik fikirler var kafamda, ev yapımı şahmerdanın bende takibindeyim ama elle dövmenin, kan ter içinde kalmanın hali bir başka  8)

Sen beni dert etme ne zaman istersen ve ne zaman müsait olursan. Bugün boşum ve çelik dövmek istiyorum dediğinde yaparsın. Konuştuğumuz gibi sapla falan uğraşma o kısmı bana bırak. Siyah buffalo boynuzu veya kemik sap yaparım inşallah. Keşke bulsak ta geyik boynuzu kullansak. Umarım o günlerde gelir :) Ama mutlaka logon olsun.

Bu arada söylediklerim övgü değil gerçekten. Eleştirilere açık olduğunu biliyorum o yüzden beğenmesem söylerdim.

:2up  :2up  :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #6 : 30 Mayıs 2013, 00:17:27 »
Çok özgün ve biçağin karakterine giden bir formu var .bomba gibiyim diyor.tebrik etmek az bile gelebilir ellerine sağlik..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 30 Mayıs 2013, 00:41:09 »
Soytürk,hep içimde ukte olmuştur dövme işler ancak ne kolum ne belim dövme işine sıcak bakmıyorlar, tabii sendeki kol kuvveti lazım bu kalınlıkta çelikle çalışmaya. Senin yaptıkların her geçen gün olgunlaşıyor, kendine has güzel bir karakter kazandı artık, aramızda bir çoğunun isteyeceği hoşlukta eserler verdikçe senin bir sonraki işinin nasıl olacağını merak eder olduk. Sanmaiye yakışır bir bıçak tipi olmuş bu, kendine özgü bir ihtişamı var, helal diyorum  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2013, 00:50:27 »
Eline saglık kardeş çeliğin o kesitten bıçak haline gelene kadar dövme işlemini tecrube etmiştik bayagı ter dökmek gerekiyor güzel olmuş
bir sanmai denemesi yapmak isterdim dorusu, ikinciyi sabırsızlıkla bekliyor ulucağım kolaygelsin :2up ;)
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2013, 08:17:46 »
dostum eline sağlık cok güzel olmuş  :2up :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2013, 08:27:20 »
İki'side süper tebrikler :2up :2up :2up ellerine emeğine sağlık

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #11 : 30 Mayıs 2013, 08:51:58 »
Soytürk ellerine sağlık çok güzel olmuş bu işi yedin,sıra damascusta senden onuda bekliyoruz.Çok beğendim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #12 : 30 Mayıs 2013, 09:20:17 »
Soytürk gerçekten çok güzel işler çıkarmaya başladın.... tebrikler....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2013, 09:32:43 »
Ellerine saglik , bence yaptigin en guzel is bu oldu. 
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #14 : 30 Mayıs 2013, 10:20:15 »
BENCEDE BU DAHA GÜZEL OLMUŞ...

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #15 : 30 Mayıs 2013, 10:52:51 »
Çok saldırgan ve caydırıcı bir tabiatı var bu arkadaşın onunla arkadaşlık etmek bile cesaret işi.Ellerine kollarına sağlık Soytürk ustam süperrr olmuş :2up :2up :2up

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #16 : 30 Mayıs 2013, 12:09:34 »
Bunlar yetmez arkadaş, başlamışken bir üçüncü, belki de dördüncü gerekir ;)
PRIMUM NON NOCERE

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #17 : 30 Mayıs 2013, 12:59:36 »
çeliğin kalınlıgını görünce baya kalori yakmısınız sanırım :) birde elde dövüldügünü varsayarsak  oldukca hos olmus eline koluna saglık

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #18 : 30 Mayıs 2013, 14:20:08 »
Soytürk usta süper olmuş elinize sağlık  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #19 : 30 Mayıs 2013, 23:24:32 »
Çok özgün ve biçağin karakterine giden bir formu var .bomba gibiyim diyor.tebrik etmek az bile gelebilir ellerine sağlik..

Teşekkür ederim Kaya ustam.

Soytürk,hep içimde ukte olmuştur dövme işler ancak ne kolum ne belim dövme işine sıcak bakmıyorlar, tabii sendeki kol kuvveti lazım bu kalınlıkta çelikle çalışmaya. Senin yaptıkların her geçen gün olgunlaşıyor, kendine has güzel bir karakter kazandı artık, aramızda bir çoğunun isteyeceği hoşlukta eserler verdikçe senin bir sonraki işinin nasıl olacağını merak eder olduk. Sanmaiye yakışır bir bıçak tipi olmuş bu, kendine özgü bir ihtişamı var, helal diyorum  :2up

Senden bu sözleri duymak çok iyi geldi Emre ustam, senin kadar titiz çalışmayada ben özenmişimdir hep  O:-)

Eline saglık kardeş çeliğin o kesitten bıçak haline gelene kadar dövme işlemini tecrube etmiştik bayagı ter dökmek gerekiyor güzel olmuş
bir sanmai denemesi yapmak isterdim dorusu, ikinciyi sabırsızlıkla bekliyor ulucağım kolaygelsin :2up ;)

İnşallah Mehmet kardeş, kısmet başka zamana İnşallah.

dostum eline sağlık cok güzel olmuş  :2up :2up :2up :2up

Teşekkür ederim  :2up

İki'side süper tebrikler :2up :2up :2up ellerine emeğine sağlık

Sağolasın Rasim ustam,senin  şahmerdanı gördükten sonra bizde home made power hammer'a yüklendik  ;) ( Balyoz'dan bozma çekiç )   ;D

Soytürk ellerine sağlık çok güzel olmuş bu işi yedin,sıra damascusta senden onuda bekliyoruz.Çok beğendim

Sağolasın Mehmet ustam, inşallah sırada oda var  O:-)

Soytürk gerçekten çok güzel işler çıkarmaya başladın.... tebrikler....  :2up

Teşekkür ederim Murat ustam.

Ellerine saglik , bence yaptigin en guzel is bu oldu. 

Teşekkür ederim.

BENCEDE BU DAHA GÜZEL OLMUŞ...

Eyvallah, insan nasıl evlatları arasında ayrım yapamazsa bende o pozisyondayım şuan  :)

Çok saldırgan ve caydırıcı bir tabiatı var bu arkadaşın onunla arkadaşlık etmek bile cesaret işi.Ellerine kollarına sağlık Soytürk ustam süperrr olmuş :2up :2up :2up

Sağolasın Yunus ustam  :2up

Bunlar yetmez arkadaş, başlamışken bir üçüncü, belki de dördüncü gerekir ;)

Hafta sonuna İnşallah 3. de hazır olur ama 4. bu hafta biraz zor gibi  ::)

çeliğin kalınlıgını görünce baya kalori yakmısınız sanırım :) birde elde dövüldügünü varsayarsak  oldukca hos olmus eline koluna saglık

Teşekkür ediyorum, inanın iş bitipte bıçağı asitleyip sonucu görünce o yakılan kalorilerin hiçbir önemi kalmıyor  :2up

Soytürk usta süper olmuş elinize sağlık  :2up

Teşekkür ederim ...