Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara makinemiz :)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
bant zımpara makinemiz :)
« : 26 Mayıs 2013, 23:35:53 »
Arkadaşlar merhaba,

Alt kat komşum Adem abinin büyük emekleriyle bitirdiğimiz bant zımpara makinemiz ve bu makineyle lamadan profil haline gelen ve daha sonra ağızlarını açtığımız bıçaklar.

Ben fotoğraflarını ekledim,teknik detaylarını Adem abi yazayacak;

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: bant zımpara makinemiz :)
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2013, 23:49:01 »
Çok güzel makine, harika  :2up Geniş tabla ve yatay kullanabilme opsiyonuyla tam anlamıyla tadından yenmez. Yalpa kolunun çözümü de gerçekten çok yaratıcı  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2013, 10:13:04 »
Tebrikler makina gercekten guzel olmus on tablaya bayildim gercekten cok işlevsel gozukuyo

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2013, 11:20:06 »
Bu makineyi elde bulunan malzemeler kullanılarak masraf etmeden yaptık desem yeridir sadece tekerleklere ve kullanılan alüminyum tabla ve bıçak tutucu parçanın alüminyumuna para verdik gerisi tamamen el emeği ve genellikle hurda malzemeler veya eldeki parça demirlerle yaptık.daha bir çok parçası var resimi çekilmemiş değişik kafa tablaları ince tekerlek satıh taşlama kafası ve her yöne hareketli ekstra bir kafa tablası daha vs aklıma gelmeyen parçalarda var,ayrıca motoru çamaşır makinasından çıkma ve devir ayarı var devir sayısı ilk başta yetmeyeceğinden korkuyordum ama gayet yeterli bir alet oldu (Devir ayarı için bile masraf etmedik sıradan bir dimmer)ve son dakka elimdeki masa lambasını üzerine eğreti bir şekilde aceleyle monte edip resimleri öyle çektim şimdi Bülen ustam (en azından benim bıçak ustam o) işi bana öğretirse bende bıçak yapıcam gerçi iki profil çıkardık ama daha kırk fırın ekmek yemem lazım (yazaten 120 kiloyum kırk fırın daha yersem ne olurum bilmem)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2013, 11:26:02 »
 Super sizi tekrar tekrar tebrik ediyorum :2up bu arada motor devir isini nasil ayarladiniz merak ettim

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2013, 11:55:28 »
Motor devrini sıradan bir dimmer ile yaptık çamaşır makinesi motorları üniversal motor olduğundan bir dimmer yeterli geliyor (Dimmer evlerde kullanılan ışık iddeti ayarlamaya yarayan çevirmeli düğmedir)

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2013, 12:54:14 »
Az masrafla elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştık,eğer yetersiz bir yer olursa onu geliştiririz diye düşündük,ama bize göre süper oldu...

En masraflı kısımlar alınan tekerler,rulman yataklar (üzerinde olanlar yeni değişti, eskiler yataklar diğerleri acaip ses yapıyordu,şimdi fısıltı halinde çalışıyor :)  ) ve mecburi kalın malzemeden yapılması gereken bant zımparanın kafası (10 mm malzemeden kesildi) oldu,

Ben daha beceremiyorum ama büyük teker,küçük teker hatta bir küçük teker öne alınıp iç bükey taşlama yapılabilir,artı özellik ( fotoğraflarda biraz fazlaca yatmış görünüyor,artı tabla farklı ) yan yatıyor,disk zımpara kullanılabiliyor,ben en çok bu özelliğini seviyorum,bıçak bilemede çok faydası var, stokta da 80-3000 kum arası disk zımpara bol miktarda mevcut :)

Beni en çok korkutan devir ayar mekanizması ve üzerinde ki motor oldu ama onlarda bizim gibi süper acemilerin elinde 4 tane profil çıkarıp birde üstüne ağız açarak yaptıkları işin hakkını verdiler...

Ama mekanik usta Adem abi,eline kaynak makinesi ve jet taşını alınca demirden adam yapar desem yeridir:)

« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2013, 12:58:41 Gönderen: BLACK08 »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2013, 13:09:23 »
Ellerinize sağlık zımpara makinası harika olmuş ama benim dikkatimi çeken arka plandaki biley taşı oldu bir ara konuşalım  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2013, 13:12:23 »
Güzel olmuş ellerinize sağlık. En önemlisi eldeki imkanlarla böyle makinenin çıkması. Ellerinize sağlık. Evet ya o biley taşının altındaki plastik kısım saksı değil mi? Onunda resimlerini bir ara yayınlayın bence.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2013, 13:31:02 »
Güzel olmuş ellerinize sağlık. En önemlisi eldeki imkanlarla böyle makinenin çıkması. Ellerinize sağlık. Evet ya o biley taşının altındaki plastik kısım saksı değil mi? Onunda resimlerini bir ara yayınlayın bence.
Biley taşı  bildiğiniz köstre taşı bir kaç sene önce memlektim Rizede almıştım biliyorsunuz köstre tası sulu bilemede kullanılır altındaki saksının içi su dolu ve taş dönerken suyun içinde dönüyor dervi çok yüksek olmadığından su sıçratma derdi yok önündeki parçada bıçaktan dökülen suyun etrafa dağılmasını önlüyor oldukça güzel bileme yapıyor altında da motor var yani motor gücü ile dönüyor bir ara onunda videosunu çekip koyarız buraya.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2013, 15:01:22 »
Çok iyi olur çünkü bir ara bu bileyleme sistemine benzer sistem yapmak isteyenler vardı. Yapmak isteyenler için iyi bir referans olur.

« Yanıtla #11 : 27 Mayıs 2013, 19:38:52 »
Makina süper olmuş, ellerinize sağlık  :2up  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2013, 22:01:09 »
en ıyı makına istediğinizi sorunsuzca verendir.  elinize kolunuza sağlık ikinizinde  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #13 : 28 Mayıs 2013, 19:16:02 »
Çok iyi olur çünkü bir ara bu bileyleme sistemine benzer sistem yapmak isteyenler vardı. Yapmak isteyenler için iyi bir referans olur.

Yakın zamanda onunda detaylı fotoğraflarını ekleriz

Makina süper olmuş, ellerinize sağlık  :2up  :2up

Teşekkür ederiz Sefa abi :)

İsteklerimiz fazlasıyla karşılayan hem ekonomik hem çok fonksiyonlu (isviçre çakısı gibi :) )bir makine oldu,ilerleyen zamanda aksayan yönlerini daha da iyileştirmek niyetimiz var ama şimdilik yeterli geldi..

en ıyı makına istediğinizi sorunsuzca verendir.  elinize kolunuza sağlık ikinizinde  ;)

Teşekkür ederiz Taner usta :)

Bende seninle aynı fikirdeyim,maksat işini hakkıyla yerine getirmesi,şekil şemal çok önemli değil,bizim seviyemizde iş yapanlar için hazır satılan amatör makinelerden çok daha sağlıklı oldu,

ama senin yaptıkların dillere destan :)

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 28 Mayıs 2013, 23:05:19 »
Güzel olmuş, siz de beğendikten sonra gerisi ortaya koyacağınız güzel bıçaklar olacaktır. Çamaşır makinesi motoru ile dimmerin elektrik bağlantısını şematik olarak atabilirseniz çok yardımcı olursunuz.
You lie, we die.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #15 : 29 Mayıs 2013, 00:12:08 »
Güzel olmuş, siz de beğendikten sonra gerisi ortaya koyacağınız güzel bıçaklar olacaktır. Çamaşır makinesi motoru ile dimmerin elektrik bağlantısını şematik olarak atabilirseniz çok yardımcı olursunuz.
Bağlantı şemasını vermek için motoru bilmek gerek bilmeden vermek doğru olmaz bu tip motorlar genelde çift devirlidir biri yıkama devri biri sıkma devri eğer tek devirli ise işiniz daha kolay eğer bulabilirsen eski çıkma motor bir resmini görmekte fayda var ama soket bağlantısını görebilecek şekilde resim çekersen iyi olur

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #16 : 03 Ağustos 2013, 00:24:40 »
Video çekmiştim koymayı unutmuşuz ses oldukça rahatsız edici bu videoda ama yatakları değiştirdik makine şu an oldukça sessiz videoya aldanmayın.
http://www.youtube.com/watch?v=Hvml6wwVwJg

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #17 : 03 Ağustos 2013, 08:14:50 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #18 : 03 Ağustos 2013, 16:39:08 »
hayırlı olsun.güle  güle kullanın.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #19 : 28 Mayıs 2014, 13:29:39 »
Makinamızın motorunda rulman sorunları baş gösterince motoru değiştirdik ve birazda değişiklikler yaptık. Bu son hali.

Buda Atölyeden bir kaç kare.

Akşam ikide profil çıkardım.