Bıçak Sanatı - Forum

Uygun bileme aleti

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
  • Meslek: Makine Resim Konstruksiyon Teknikeri
  • Yer: Kocaeli
Uygun bileme aleti
« : 14 Mayıs 2013, 08:21:44 »
herkese merhaba ;

Web de gezinirken bunu gördüm fiyat olarak uygunuma geldi , sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.tinydeal.com/practical-knife-sharpener-hones-with-support-honing-oil-p-40013.html

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Uygun bileme aleti
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2013, 17:13:45 »
orjinaline göre bayağı uygun bu siteden değilde aliexpress alırsan daha garanti olur biraz daha ucuzunu bulursun
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2013, 20:28:26 »
Alet değil de, "bunu alan bunu da aldı" listesi beni benden aldı yahu...  :D
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2013, 20:53:35 »

:D :D :D :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2013, 21:18:07 »
Bak o kısmı hiç görmemiştim  :))

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2013, 22:06:01 »
Metin hocam, aynı paraya 5 taşlı orijinal Lansky seti ve ayak alabilirsin.

Alet: http://www.amazon.com/Lansky-Deluxe-5-Stone-Sharpening-System/dp/B000B8IEA4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1368557829
Ayak: http://www.amazon.com/Lansky-LM009-Universal-Mount/dp/B000B8L6NG/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1368557829

Tabii, baktığın sitenin kargo politikası "postayla beleş"; Amazon'dan getirtmek istediğinde normalde kargo ücreti üründen çok tutuyor. Ona göre de değerlendirmek lazım. Birisine getirtebilirsen, Lansky kullanan arkadaşlarım çok memnunlar.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2013, 22:17:50 »
Fiyat gayet uygun denenebilir fakat ödeme paypal kabul etmiyorlar diye biliyorum, olayın bu kısmı sıkıntılı bence. Eğer ürün işe yararsa bir çok arkadaş uygun fiyata yararlanabilir.

« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2013, 22:32:28 »
Eğer Aliexpres ten alışveriş yapacaksanız kredi kartı kullanabilirsiniz, güvenlidir hiç merak etmeyin. Benim alışverişim oldu oradan, 19-20 günde elinizde oluyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2013, 22:50:35 »
Alet değil de, "bunu alan bunu da aldı" listesi beni benden aldı yahu...  :D

Hımmm, enteresağn.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2013, 08:27:19 »
Fiyat gayet uygun denenebilir fakat ödeme paypal kabul etmiyorlar diye biliyorum, olayın bu kısmı sıkıntılı bence. Eğer ürün işe yararsa bir çok arkadaş uygun fiyata yararlanabilir.

Paypal ödeme işareti var orada , demek oluyor heralde.Bu siteden hiç ürün almadım .

Ama amazondaki Lansky setlerinden almak daha mantıklı bence. Zaten ustalarda onu tavsiye ediyorlar.

bu güne kadar 2 kez yurtdışı site alışverişi yaptım ikiside çin sitesi idi birinde paypal kullandım diğerinde k.kartının sanal kartını kullandım problemsiz geldi.

1.ürün araba temizliği için kil
2. bisiklet km sayacı.

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2013, 23:25:52 »
Satıcıyla iletişime geçtim, kabul etmiyor site kurallarıda bu dogrultuda "aliexpress"in. Bende kredi kartıyla direkt olarak almak istemedim; artık ebayden alıcam.

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 16 Mayıs 2013, 00:19:13 »

bunun üzerine tanımam 50 tl bir şey

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2013, 09:13:34 »
Diyosun...  ::)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2013, 11:51:39 »

bunun üzerine tanımam 50 tl bir şey
Evet itiraf ediyorum, bende bıçağımı bununla biliyorum. :) Gerçi bıçağı iki kez taşa değdirdiğimde yarısı toz olup gidiyor ama sonuç mükemmel. :2up Test için yüzüme köpük sürüp traş olabiliyorum. :)
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2013, 11:58:47 Gönderen: murat güleç »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #15 : 16 Mayıs 2013, 12:16:05 »
yıllardır bizi kandırdınız bizde arkansas girit derken tonla para döktük bu yola  :D espri bir yana bende hss testereden yaptığım kiridashi benzeri maket bıçaklarımı komşumuzun makinesinde bilemiştim iş görüyor :2up
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2013, 12:19:53 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #16 : 16 Mayıs 2013, 16:36:26 »
canım bıcakları bu canavarlara yaklastırmak ustalık ve becerı ıster demek benım daha hızlı kosup cok yol almam lazım :) :)

erdemenc

• 59
  • Erdem ENÇ
  • Meslek: Elektrik & Elektronik Mühendisi (Atlas Copco Teknik Destek Mühendisi)
  • Yer: İstanbul / Ataşehir
« Yanıtla #17 : 09 Haziran 2013, 00:36:21 »
Konuyu biraz hortlatmış olucam ama aliexpressten getirttiğim bir düzenek hakkında bilgi vermek istedim. Burada ilk linkini verdiğin bileme aletinin daha fazla sağlam ve iş gören versiyonunu yapmışlar fiyatıda uygundu.

http://www.aliexpress.com/snapshot/233929713.html

Linkte plastik olan modeller ile yeni çıkmış bu model arasında kıyaslama yapmışlar bende ilk başta bu plastik olan modeli görüp heveslenmiştim, sonrasında bu metal modeli görünce çok daha mantıklı geldi. İş görme açısından güzel ancak beraberinde sadece 2 taş gönderiyorlar ve bana taşlar çok kaliteli gelmedi açıkçası, ancak yinede beklediğimden iyi iş çıkardılar su veya yağ ile kullanabilirsiniz demişler ben lansky setimden çıkan ince yağı kullandım elimde 10 numara yağ da vardı ancak onu denemedim. Aslında daha çok su taşlarına banziyorlar.Linkte verdiğin taşların aynıları. Birde çok ince ve narin yapıdalar bir tanesi elimden yanlışlıkla yere düşünce taşı kırıldı. Tekrar alt kısmından güzelce yeniden yapıştırdım. Gelelim düzeneğe, açının sabit kalması ve ayarlanması çok hoş ancak her seferinde bıçağı düzeneğe alyan yardımı ile iyice sıkı sıkıya tutturmak biraz insanı sıkıyor. Bir süre sonra hatta isyan noktasına geldim, ancak el alışkanlığın el ile bilemede yoksa yeni bir ağız açmak istiyorsan veya ağız açısından emin olduğun bir bıçak varsa işini epey kolaylaştırıyor. İçinden bir kullanım kılavuzu ve hangi yüksekliklerde  hangi açıları elde edeceğin detaylı bir biçimde yazılı.

Benim kişisel yorumum şu, ağızı sıfırdan yeniden yapacaksan ve açısından kesin emin olmak istiyorsan bununla uğraşıp ağzı aç sonrasında son keskinlik için elde yüksek gritli bir taş ile sonlandır sonuç gerçekten tatminkar oluyor. Bu arada aynı siteden bu sete uygun daha çok grit çeşitlerine sahip taşlardan ekstra satın alınabilir ki ben aldım. Kredi kartı ile ödeme yaptım. Aliexprestten şimdiye dek en az 25-30 farklı siparişlerim oldu hiç birinde sıkıntı yaşamadım. Paypal veya kredi kartı kullandım. Önceden ödeme yapmak insanı tedirgin etsede dediğim gibi  tamamen güvenilirler. Tek sorun özellikle bedava kargoda ki bu genelde chinapost veya airmail dedikleri sistem 1 ay da anca eline ulaşıyor. PTT kapına kadar getirip teslim ediyor. Fiyatı yüksek veya büyük kutulu ürünler olursa da gümrüğe takılıyor. Gidip ürünün ne olduğunu ve kaç paralık birşey olduğunu bi nebze ispat etmen gerekiyor. Sonrasında teslim ediyorlar. Tabi duruma göre gümrük parası da ödeyebiliyorsun ama dediğim gibi bu yüksek bedelli ürünlerde ve büyük kutularda olabilecek bi durum böyle ufak şeylerde hiç sıkıntı yok.

Bu arada lansky bileme setindeki taşlar çok daha kaliteli ve daha hızlı iş gördüğü aşikar, ancak açıyı bu düzeneklerdeki kadar çok fazla aralıkta seçtirmiyor ve yine bu düzeneklerde olduğu kadar sabit değil, elinin ayarına göre biraz kaydırma şansın var. Lansky alacaksan ayak almak baya bir işe yarıyor hatta ben mengene tarzı ayak almıştım bir yere sabitleyip sonrasında hızlıca çalışabiliyorsun. Tabi ayak modüler yapıda olduğundan takıp çıkarması çok kolay. 
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2013, 00:43:28 Gönderen: erdemenc »

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #18 : 09 Haziran 2013, 01:09:29 »
Lansky setini sende modifiye edebilirsin en nihayet uzay araci filan değil bir iki ufak operasyon eğe matkap bir iki vida ile istediğin hale getirebilirsin bozulsa bile canini sıkma alt tarafi bir saç parçasi sen çok daha iyisi ve işine daha yatkin olanini yaparsin çünkü ne istediğini biliyorsun bu arada çok hoşuma giden bir söz;
Ne aradiğini bilmeyen,bulduğunu anlayamaz...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2013, 21:57:46 »
Resimde görüldüğü kadarı ile edge pro dan birebir kopya yapmışlar.. Yanında taş geliyorsa büyük ihtimal ile çöptür o taşlar ancak bu problem değil bu set için yapılan orjinal taşlardan edinebilirsiniz. Lansky ile bu set arasında çok kullanım farkı var... Şayet zamanında ben baya modifiyeli bir Lansky kullanıyordum ancak şimdi shapton taşlı bir edge pro kullanmaktayım...fark kusursuz...