Konuyu biraz hortlatmış olucam ama aliexpressten getirttiğim bir düzenek hakkında bilgi vermek istedim. Burada ilk linkini verdiğin bileme aletinin daha fazla sağlam ve iş gören versiyonunu yapmışlar fiyatıda uygundu.
http://www.aliexpress.com/snapshot/233929713.htmlLinkte plastik olan modeller ile yeni çıkmış bu model arasında kıyaslama yapmışlar bende ilk başta bu plastik olan modeli görüp heveslenmiştim, sonrasında bu metal modeli görünce çok daha mantıklı geldi. İş görme açısından güzel ancak beraberinde sadece 2 taş gönderiyorlar ve bana taşlar çok kaliteli gelmedi açıkçası, ancak yinede beklediğimden iyi iş çıkardılar su veya yağ ile kullanabilirsiniz demişler ben lansky setimden çıkan ince yağı kullandım elimde 10 numara yağ da vardı ancak onu denemedim. Aslında daha çok su taşlarına banziyorlar.Linkte verdiğin taşların aynıları. Birde çok ince ve narin yapıdalar bir tanesi elimden yanlışlıkla yere düşünce taşı kırıldı. Tekrar alt kısmından güzelce yeniden yapıştırdım. Gelelim düzeneğe, açının sabit kalması ve ayarlanması çok hoş ancak her seferinde bıçağı düzeneğe alyan yardımı ile iyice sıkı sıkıya tutturmak biraz insanı sıkıyor. Bir süre sonra hatta isyan noktasına geldim, ancak el alışkanlığın el ile bilemede yoksa yeni bir ağız açmak istiyorsan veya ağız açısından emin olduğun bir bıçak varsa işini epey kolaylaştırıyor. İçinden bir kullanım kılavuzu ve hangi yüksekliklerde hangi açıları elde edeceğin detaylı bir biçimde yazılı.
Benim kişisel yorumum şu, ağızı sıfırdan yeniden yapacaksan ve açısından kesin emin olmak istiyorsan bununla uğraşıp ağzı aç sonrasında son keskinlik için elde yüksek gritli bir taş ile sonlandır sonuç gerçekten tatminkar oluyor. Bu arada aynı siteden bu sete uygun daha çok grit çeşitlerine sahip taşlardan ekstra satın alınabilir ki ben aldım. Kredi kartı ile ödeme yaptım. Aliexprestten şimdiye dek en az 25-30 farklı siparişlerim oldu hiç birinde sıkıntı yaşamadım. Paypal veya kredi kartı kullandım. Önceden ödeme yapmak insanı tedirgin etsede dediğim gibi tamamen güvenilirler. Tek sorun özellikle bedava kargoda ki bu genelde chinapost veya airmail dedikleri sistem 1 ay da anca eline ulaşıyor. PTT kapına kadar getirip teslim ediyor. Fiyatı yüksek veya büyük kutulu ürünler olursa da gümrüğe takılıyor. Gidip ürünün ne olduğunu ve kaç paralık birşey olduğunu bi nebze ispat etmen gerekiyor. Sonrasında teslim ediyorlar. Tabi duruma göre gümrük parası da ödeyebiliyorsun ama dediğim gibi bu yüksek bedelli ürünlerde ve büyük kutularda olabilecek bi durum böyle ufak şeylerde hiç sıkıntı yok.
Bu arada lansky bileme setindeki taşlar çok daha kaliteli ve daha hızlı iş gördüğü aşikar, ancak açıyı bu düzeneklerdeki kadar çok fazla aralıkta seçtirmiyor ve yine bu düzeneklerde olduğu kadar sabit değil, elinin ayarına göre biraz kaydırma şansın var. Lansky alacaksan ayak almak baya bir işe yarıyor hatta ben mengene tarzı ayak almıştım bir yere sabitleyip sonrasında hızlıca çalışabiliyorsun. Tabi ayak modüler yapıda olduğundan takıp çıkarması çok kolay.