Bıçak Sanatı - Forum

Sanırım hobilerime uzunca bir süre ara vereceğim,

SERDAR ŞEMHAL

• *
  • 15
  • Meslek: pazarlama-satış
  • Yer: kahramanmaraş
Bugün eşimle sağlam kavga ettik  :) Bıktım senin hobilerinden dedi :) Dönüp baktım eve, harbiden abartmışım. Kiler av malzemeleriyle tıka basa dolu. Daha çatıda asansör dairesinin yanında bot ve kaba malzemeler var. Sanaide bir arkadaşımın yanında köpek duruyor. Her iki günebir yem ve temizlik için gidiyorum yanına. Balkonda kocaman ceviz tezgah üzerinde taşlama ve mengene bağlı. Bir misafir gelse çay içecek yer yok. Mutfak masasının üzeri, kılıf ve ince tesfiye malzemeleriyle dolu, yatak odasında duvarda dört tüfek asılı...
Galiba biraz abartılı oldu artık...
Maliyet hesabı yapıyorum, ayda kızımın kreş parası kadar masrafım var, malzeme eskiyor, bitiyor, daha iyisi çıkıyor...
Acilen bir depo bulmam lazım.
Geçen gün Discovery de tabu diye bir program vardı, Hobi mi? tabu mu? diye değerlendiriyorlardı konuları. Benimkiler tabu oldu sanırım artık. Daha iyisi, daha fazlası... sonu yok. En iyi avı ben vuracam, en iyi malzemeler bende olsun, en güzel bıçağı ben yapacam...
Bu bıçakları yaptığımda face book a koydum, hertaraftan telefon geldi, bizde isteriz diye. Bitarafım kalktı, gururum okşandı, gaza geldim. Evet sihirli cümle ''GAZA GELİYORUM'' ve abartıyorum artık.
Geçen sezon limit aşımından 2400 tl ceza yedim. (ördek avında) Üç defa ölümden döndüm (Boğuluyordum) Hep daha fazlası için. Havam olsun şanım yürüsün kompleksi sanırım bu. Düşündüm bu gün buna ihtiyacım var mı diye. Evet herkes kadar var. Fakat olmasa da olur. En güzel bıçağı yapmasam ne kaybederim? En iyi avcı olmasam bana kaybı ne olur? Hiiiiiç.
Bir kadınla başa çıkmayı beceremeyen hıyar (Ben) en iyi avcı olsa kaç yazar?
Anlıyacağınız yaşam alanımdan ve bir süreliğine de hayatımdan hobilerimi çıkartmaya karar verdim. Elimde dört tane bıçak var, bitirip tezgahı toplayacağım.
Misafir üye olurum artık :)
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2013, 22:45:19 Gönderen: SERDAR ŞEMHAL »
532 5216835

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Sanırım hobilerime uzunca bir süre ara vereceğim,
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2013, 23:26:49 »
Aynı durum bir çoğumuzda var galiba. Her geçen gün birşeyler ekleniyor. Benimde balkon dağıldı artık ve balkonda dönemiyorum. Hep ıvır zıvır dolu. Çalışma tezgahına ihtiyacım olur diye mengene bile almadım daha. Raflı bir sistem yapmam gerekiyor. En güzeli abartmamak gerekiyor herhalde. Eksik hiç bitmiyor ve bitmez.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2013, 23:30:24 »
çok abartmamak lazım Salim abinin dediği gibi 3 yıl oldu foruma üyeyim 1 bıçak yaptım oda Özgür abinin sayesinde onuda DTE çekilişinde paylaştım aklımda 1000 tane fikir var ama icraate geçsem benim durumumda senin gibi olur heralde Serdar abi :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2013, 00:00:32 »
Ara verme işine bende katiliyorum.daha bitiremedigim ona yakin profil var.bir taraftan dalis malzemeleri bir taraftan sirt çantasi tirmanis malzemeleri ve bir sürü iş takimlari oldu.simdi bir daha ev tasinma islemi daha bir kac ay önce garajimi tasimistim simdi yeniden ayni senaryo Allah'tan dte bicagimi bitirebilmisim.yeni tasindiğim evde iki katli bir buçuk odali garajim olacak insallah ama daha önce evde büyùk bir tadilat beni bekliyor bu arada çalisiyorumda artik insallah becerebiliriz.şansimi denemek istiyorum artik ne yapabilirsek misafir üyelere bir katilim daha olacak gibi duruyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2013, 00:14:51 »
bende bı ara evde yapmayı denedım ama olmadı allahtan ısyerımın yanında depo olarak kullandıgım bı   alan vardı orayı duzenleeyıp elektırık cektım esımlede anlastım haftada 2 gun aksm 23.00 kadar atolyemde takılıyorum herkes halınden memnun  :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2013, 01:12:19 »
Bu aralar aynı buhranın mislisi bende de var. Önceleri sadece fotoğraf ile uğraşıyordum çok yer kaplamıyordu. Sonra balık... Bıçak, arı.....Dolaplar dolu bodrum dolu çatıda kurumaya bırakılmış ağaçlar...

Bıçağı beceremedik, fotoğrafta artık makine yenilemek gerekiyor.Ama balık dediniz miydi vazgeçemiyorum ondan.. Ahh balığı bir bırakabilsem. Yahu haftas onu oğlumu alıp gezmek varken gecenin üçünde buz gibi havada, motosikletle 60 km yol git. dönüşün hüsran... Çekilir manyaklık değil. Geçen gün "oltalarımı satayım, motorsikleti de satayım hafta sonu oğlumla vakit geçiririm dedim. Ama olmadı. Motorsiklet sanki çorabım oldu. onsuz olmuyor. oltalarım desem tütün gibi...

Ne edcez bu işi çıkış yolu bilen var mı?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2013, 01:28:02 »
Sırtınızdaki küfelerden birini indirmeden bir başkasını daha sırtlanmayın derim.

Bıçakla ilgilenmeniz yapış sürecinden zevk alıyorsanız, uğraşmak hoşunuza gidiyorsa güzel. Bu başka bir hobi de de aynı. Yok, "kabzaya bununla bir çentik daha attım" yolundaysanız bence bakış açınızı gözden geçirin. Bu hayatta başarılacak işlerin sonu yok.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2013, 08:24:44 »
Serdar geçmiş olsun.Hepimizin başından geçen olaylar karşılıklı özveri ve anlayış ile altından kalkılmayacak sorunlar değil ALLAH dermansız dert vermesin.
Sezonda haftanın 3 günü kara avı,sezon kapandığında zıpkın ile balık avı,bunlar için malzeme vs vs en az 250 km yol uzayıp giden masraflar hep daha iyi tüfek daha iyi safkan köpek daha iyi zıpkın yok elbise yazlı kışlık birde nedendir anlamadığım hep yanına yedek olsun av yada dalış yarıda kalmasın.Artık ipin ucunu kaçırmıştım 1 arabam pert oldu avda  meraya kadar rahat gideceğim diye benzin canavarı araçlara ödediğim bedel masrafları hep içeri hep içeri kaçırdı.
Öyle bir hastalık ki tedavisi yok gibi aslında egomuzu bıraktığımızda hepsi düzeliyor.
Bir arkadaşımın uzun zaman önce yan komşusu yüzünden dükkanı yandı köpeği içeride öldü,dükkanda ele avuca gelecek hiç bir şey kalmadı. Akşamında 3 günlük av programına afyona domuza geldi.Sonrasında avda domuz vurdu bir anlık sorumluluktan kaçış,avda alınan haz fakat hayat acımasız devam ediyor kendini zor toparladı.
Şimdi ne yapıyorum biraz asimile oldum ;dalışı bıraktım malzemeleri değerlendirdim. 3 adet ruhsata kayıtlı 18   su borusunu 2 ruhsata düşürdüm (belli mi olur ilerde gene depreşen yaralarımız olur:) şu an 2 tane çifteyi kenarda bekletiyorum.
Yer sıkıntısından köpeklerimi eşe dosta verdim,arazi aracı görürsem yolumu değiştiriyorum  ara sıra gizli gizli sahibinden de bakıyorum.
Bir hafta hanım ve çocuğu alıp onların isteğini gerçekleştiriyorum.Bir hafta kendime ayırıp c.tesi öğlen çıkıp pazar akşam eve dönüyorum.
Daha çok av vurmaktansa daha çok haz alıp az vurduğum avları tercih ediyorum.Artık eskisi gibi uçara kaçara ver sıkıyı yok keklik açılana kadar domuz avı keklik açıldığında akşam bek sabah keklik öğlen keyif akşama doğru dönüş.
Dalışa gene arkadaşlar ile gidiyorum fakat bu sefer suyun üstünde botta sırtı çeken yada olta atan veya sahilde mangalı yakan ben oluyorum.
Fazla dağıtmadan toparlamaya çalışayım  sende ufaktan ufaktan elindekileri değerlendir gene  ava git limitleri aşmamaya çalış göreceksin zamanla hepsi düzelir.
Senden kendi kendine söz vermeni istiyorum böylece bir avcıyı daha meralardan uzaklaştıracağım bütün keklikleri ben avlayacağım hihohaohahahaha >:D >:D >:D >:D >:D >:D şaka şaka

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2013, 08:50:14 »
yalnız değilsin merak etme, bende elimi ayağımı çektim epeydir,ama içim gidiyor uygun zamanda yine ufak ufak başlarım diye düşünüyorum.

ghotzy

• **
  • 59
  • cut.. or not cut !
  • Meslek: Muhasebe-Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2013, 09:54:00 »
hep merak ettiğim bir konuydu bu? sonu ne olacak benim halimin... acaba benim gibi olan var mıdır diye.. demek ki yalnız değilmişim :)
kara avcılığı, tüfekler, köpekler, trap atıcılığı, havalı tüfekler, zıpkınla balık avı, olta avcılığı,aldığım sattığım off road  araçları, dalış için şişme botlar, bıçak olayı v.s.. bunlara ayrılan zaman..bütçe..emek.. bu işin sonu yok !
nefsimizin ve  egomuzun bizi götürdüğü yere gitmek yerine bir yerine... noluyo lan! demek lazım bence de..
bir düşünün hangimiz eğer gerçekten para ile ilgili sorunu olmasaydı, gerçekten büyük bir deposu olan ev alarak içini ağzına kadar hobi malzemeleriyle doldurmazdık? sonra bir bakmışsın hobi olarak başladığımız uğraşlar bizi esir almış, kölesi olmuşuz, ailemiz çoluk çocuğumuz bizden ümidi kesmiş, mutlu mu olurduk böyle olunca?? eşim çocuğum, anne babam yüzüme bakmadıktan sonra, avın en iyisi, balığın en büyüğü, malzemelerin en kalitelisi benim olsa ne olur??

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2013, 10:04:50 »
Eşliğin ve babalığın hakkını verecek kadar aile ile ilgilenip artan vakti hobilere vakfetmek gerek. Kızım şu anda yedi aylık ve atölyeye gidip de eve sekizden sonra geldiğim akşamlar beni beklemekten uyku düzenin bozulduğunu, bana doymadan uyuyamadığını gördüm. Ben de artık atölyeye sadece öğle aralarında gitmeye karar verdim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2013, 12:06:53 »
Hayırlısı olsun ustam. Bıçak işinde yeniyiz bilemeyeceğim ama avcılık denilince akan sular durur. Dağların, barutun kokusu. Tüfeğin gümbürtüsü, kekliğin kanat sesi vaz geçilecek keyifler değil. Allah kolaylık versin :)

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2013, 13:50:32 »
arkadaslar bu bicak konusunda benim basimda dertde iki hafta icerisinde 3 tane bicak aldim
son bicaga 200€ verdim eylül ayinda atölyemi kurup kendim yapacagim, biz bu bicak sevdasindan cok zor ayriliriz gibime geliyor
o bicak bende olsun bu bicak bende olsun dolaplarin ici bicak kayniyor, son zamanda birde damascus hastaligi kaptim
mübarekler cokta pahali ama ne yapayim dayanamiyorum aliyorum,
herkese ALLAH"TAN acil sifalar diliyorum  :D :D

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2013, 17:26:50 »
Dertler aynı arkadaşlar, ben henüs kendi bıçağımı yapmaya başlamadım şekli şeması hazır bekliyor sanırım biraz daha beklese iyi olacak... Allah eşlerimize sabır versin... :2up :2up :2up
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2013, 18:05:58 »
arkadaşlar bu sorunlar bendede vardı bır zamanlar.  yaptığımşey hangi hobımın öncelıklı olduğuna karar vermek  ;)  balık tutmadan yapamam dıyordum ama artık bıçak yapmak öne çıktı.

ayrıca eşimle  bende baya tartışmalar yaşadım .  ama bencılce davrandığımın farkına vardım bu tartışmalar sonucu ...

empati yapabiliyorsak  sorun  kendılığınden çözülüyor zaten. karşımızdakı insanında duyguları ıhtıyaçları ve hobılerı var aynı şekılde o davransa hemen köpürürüz  :)

hafta sonları cumartesı gunu tamamıyla benim, pazar günüde tamamıyla ben onunum  ;D 

bu şekılde sorun cıkmıyor  , tabı arada sırada ufak tefek kaçamaklarda olmuyor değil hani..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #15 : 04 Mayıs 2013, 13:14:39 »
Bence hele tüm gün çalışan birisi için en büyük sorun ilgi alanlarını fazla dağıtmak. Evet, çeşitlilik iyidir ancak özellikle bir emek-üretim süreci ise birkaç farklı sanatı aynı anda hobi edinmek makul bir davranış değil. Benim şu sıralar tek hobim dart. Bundan başka yaptığım diğer şeyleri (mesela squash oynamak vb.) gündelik etkinlik olarak yapıyorum, geliştirmeye çalıştığım ve üzerinde kafa yorduğum bir hobi veya uğraş bağlamında değil yani. Dart'ı önceliğe koyduğumdan bıçaklardan ve atölye işlerinden kalan zamanımda antreman veya turnuvalara katılmak fazladan külfet olmuyor, sonuçta başka da pek bişey yapmıyorum zaten. Bence uğraşılarımızı azaltım ilgi alanlarımızı ve algılarımızı genişletmek bu işin anahtarı. Tek yönlü bir gelişim olmaması için türlü farklı şeyleri gündelik etkinlik olarak fazla ciddiye almadan yapmak lazım. Bir de şu malzeme toplama çılgınlığına karşı durabilirseniz maddi olarak da külfetli olmaktan çıkacaktır yaptığınız uğraşlar. Örneğin bıçak yapmak hobiniz ise, bunun için bant zımpara veya türlü garip alet edevat peşinde koşmadan basit gereçlerle olabildiğince mükemmel şeyler çıkabileceğini bilmek yeterli olacak.

Kipmen Sanat web sitesi

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 04 Mayıs 2013, 15:21:04 »
yukarıdaki yazıların başlangıcını okudum sonrasına bakamadım,ama bu gibi durumlar için ayrı eve taşınıp,mümkünse çatı katı dubleks olabilir,bir yada 2 oda kendinize ayırın,ayrıca balkon sayısı 2 veya 3 olursa 1 balkonu kendinize ayırın,kapısına kilit vurun,yabancı filmlerde öyle oluyor  ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 04 Mayıs 2013, 16:53:04 »
yukarıdaki yazıların başlangıcını okudum sonrasına bakamadım,ama bu gibi durumlar için ayrı eve taşınıp,mümkünse çatı katı dubleks olabilir,bir yada 2 oda kendinize ayırın,ayrıca balkon sayısı 2 veya 3 olursa 1 balkonu kendinize ayırın,kapısına kilit vurun,yabancı filmlerde öyle oluyor  ^-^

dediğin gibi, yabancı filmlerde öyle oluyor...     ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #18 : 04 Mayıs 2013, 19:05:47 »
Hımm hatta garaj olayları var amerikalılarda, herhalde adamların %80 bıçakçısı garajlarında çalışıyor. Ama biz pek garaj ve tavan arası kültürüne sahip değiliz  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #19 : 04 Mayıs 2013, 19:58:28 »
Hımm hatta garaj olayları var amerikalılarda, herhalde adamların %80 bıçakçısı garajlarında çalışıyor. Ama biz pek garaj ve tavan arası kültürüne sahip değiliz  ^-^
  Amerikalıların garaj kültürü hep ilgimi çekmiştir, sadece hobi için değilde kimi büyük işlerinde garajda çıktığı söylenir amerikada en popüler ve güncel olarak aklıma gelen yotube'un ilk olarak evin garajında yayın hayatına başladığı efsanesi
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2013, 20:02:24 Gönderen: İsmet »