Bence çok güzel olmuş Emin, yahu açı hep aynı olmak zorunda değil, eğer taşlama çizgisi hoşuna gidiyorsa süper. Ben sadece sırt tarafın yatay kısımlarını temizleyip ince zımpara ile geçsen bıçağın güzel olacağını düşünüyorum. Hatta ilk deneme için fazla fazla güzel

Yine de içine sinmiyorsa şöyle bir tavsiye verebilirim: Bıçağın ağzını 3 parça olarak tahayyül et, en arka kısım (ricasso bölümü) içe kavisli (recurve) geliyor, sonra bir dışa kavis alıyor, en son uç bölümü. Bu bölümlerin ayrı ayrı zımparalanması mümkün. Önemli olan senin nasıl bir bıçak istediğin.
Dikkat etmen gereken şeyler:
* Bıçağın içi tarafında da simetri var mı? Yani iki taraftaki taşlama eğiminin şekli aynı mı?
* İki eğim de bıçağın et kalınlığının orta noktasına eşit uzaklıkta mı? Yani açılar eşit mi? (bıçağın tümünde tek bir açı olması lazım değil, hele seninki gibi bol kıvrımlı ağızı olan bir bıçakta nerdeyse imkansız

)
Bu iki nokta geçer not aldıysa ve sen de görünümünden memnunsan tamamdır... Şunu da unutma, bu kaba hali, ısıl işlemden sonra temizlenip parıl parıl olduğunda çok çok daha güzel olacak

Ben resimlerinde gerçekten bir sorun göremiyorum, sadece dikine bazı kaba zımpara ya da eğe çizikleri var, bunları da boyuna zımparalatıp temizledikten sonra bana yollayıver, hiç dert etme, iyi yoldasın...
Birkaç örnek vereyim ağız açılarının sürekli aynı olması gerekmediğinin kanıtı olarak:

Gördüğün gibi burada açı giderek küçülüp taşlama cizgisi uca doğru iyice ağızdan uzaklaşıyor...

Bunda da taşlama çizgisi dümdüz gidiyor, halbu ki bıçağın ağzı seninki gibi içe ve dışa kıvrımlı...

Bunda ise üstteki bıçağın şekli nerdeyse seninkiyle aynı, taşlama eğimini de seninkiyle aynı şekilde vermiş. Sapa doğru daha geniş, uca doğru daralıyor. Bence bu tip bıçaklarda senin verdiğin gibi uca doğru daralan taşlama eğimi en dayanıklı uç geometrisini verir, ağzın sapa doğru olan bölümünde de yüksek performanslı keskinlik yakalarsın...
Eğer gerçekten ciddi bir sorun var da anlayamamışsam lütfen detaylı sorunlarını paylaşmaktan çekinme, bakalım Sefa usta, Gökhan, Durukan neler diyecekler? Ejder ve Eylem'de bu tür bıçaklara düşkünler, onların fikirleri de güzel bir bilgi verebilir...
Kolay gele...