Bıçak Sanatı - Forum

Penseye Parmak eti Kıstırma.

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #20 : 25 Nisan 2013, 07:58:14 »
Gelmiş geçmiş olsun Sefa hocam

mustafaalis

  • ***
  • 51
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: istanbul
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #21 : 25 Nisan 2013, 09:06:19 »
Çok geçmiş olsun hocam ne kadar dikkat edilirse edilsin böyle olaylar oluyor çünkü insan sıkıştırdağı nesneyi düşünürken başka birşey düşünemiyor eline koluna hakim olamayabiliyor sonucunda böyle şeyler sık sık olabiliyor (şahsen kendimden biliyorum) :)
Yok yok, kini söküp atmalı yürekten.
Er sırra, göz yaşı kuvvetli bilekten.

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #22 : 25 Nisan 2013, 09:10:08 »
Geçmiş Olsun Sefa bey ???

turgut aydemir

  • *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #23 : 25 Nisan 2013, 09:51:29 »
Sefa  hocam geçmiş olsun malesef bu tür kesikti çekiçti sıkıştırma olaylarını çok yaşıyorum muhakkak çok çok dikkat etmek gerekir de olsa en küçük bir dikkat dağılmasında oluyor ALLAH tekrarından korusun

XauPau

  • ***
  • 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #24 : 25 Nisan 2013, 10:47:23 »
Çok geçmiş olsun Sefa Usta. Bu tip kazaları ben eskiden çok yaşardım. Neredeyse bıçakla uğraştığım her gün bir yerimi keserdim. Sonra bir gün dikkatsizliğin en büyüğünü yapıp parmağımı ve kazağın kolunu frezeye kaptırınca neredeyse bütün elimden oluyordum. Son anda şartele yetişebildim de bir parmağın ucu ve bilekte biraz çizikle kurtardık. Olayın üstünden yaklaşık 3 sene geçti, o gün bugün bıçak kullanırım elime çizik dahi atmadım. Ne zaman elime kesici, delici, kırıcı kıstırıcı bir alet alsam “ Bak bir yerini kesmek yok, varsın işler yetişmesin, varsın biraz fazla yorulayım ama hızlı yapacam, kolayına kaçacam demek yok” diyorum kendi kendime. Dikkatimin azıcık dağıldığını hissettiğim anda da tüm işleri bırakıyorum bir kenara

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #25 : 25 Nisan 2013, 12:27:31 »


   Ne kadar dikkatli olursak olalım akacak kan damarda durmuyor malesef  :(   Çok geçmiş olsun Sefa hocam, Allah beterinden saklasın ...

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #26 : 25 Nisan 2013, 12:56:06 »
Geçmiş olsun Sefa ustam, elini kullanamayacak hale getirmemiştir umarım  :(

Geçen ay 3 hafta sağ elim tatil yaptı, ben de aklıma gelince gülüyorum ama o sırada hiç eğlenceli olmadı. Ancak öğrendim tam bileylenmiş bir japon bıçağını perdahlamamayı, perdah bitti ve sahibine verdim bıçağı ama işaret parmağı uçtan tırnağa kadar açıldı  ???

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #27 : 25 Nisan 2013, 13:47:59 »
Geçmiş olsun Sefa ustam. Allah acil şifa versin.
Ben de 22 nisanda kötü bir kaza yaşadım. Yaptığım DTE3 bıçağının namlu kısmını peçete ile siliyordum. Elim ağız kısmının altında baş ve işaret parmağımla namluya ileri geri sürtüyorum. Artık otomatiğe bağlamışım. Bir an parmaklar namludan kurtuldu ve geri hamle yapmamla orta parmağın tırnak üst kısmı yanlamasına en az 4 mm derinlikte kesildi. :( Bir daha namlunun ağız kısmına elimi koymam.   

berdohan

  • Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • ***
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #28 : 25 Nisan 2013, 15:17:06 »
Hocama geçmiş olsun.

Kulağıma küpedir, eniştem derdi ki, bir yerini inciterek yaptığın işin hiçbir kıymeti yok.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ilkser

  • ***
  • 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #29 : 25 Nisan 2013, 15:23:30 »
Çok geçmiş olsun Sefa Hocam. (Tecrübelerini yazan dostlarada geçmiş olsun.)
Umarım tez zamanda iyileşirsiniz.
Pense tarafından gazi edilen birisi olarak, bende mümkün olduğunca bu aletten uzak duruyorum.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

tufan

  • ***
  • 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #30 : 25 Nisan 2013, 16:51:44 »
Geçmiş olsun sefa ustam  :(
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

kaligraf

  • ***
  • 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #31 : 25 Nisan 2013, 18:28:25 »
Geçmiş olsun abi.
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan
                                      
                                                                            YUNUS EMRE

ferroburak

  • ***
  • 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #32 : 25 Nisan 2013, 18:37:43 »
Geçmiş olsun.

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #33 : 25 Nisan 2013, 18:46:19 »
gecmis olsun sefa hocam ALLAH sifasinida beraberinde versin :( :( :o

Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #34 : 25 Nisan 2013, 20:53:02 »
Arkadaşlar çok sağolun, öyle dramatik bir şey değil, geldi geçti. Başparmağın kenarından biraz pırtlattım hepsi bu, elimi filan gayet güzel kullanıyorum sorun yok.

Osman Güney

  • ***
  • 418
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #35 : 25 Nisan 2013, 22:07:20 »
Sefa usta büyük geçmiş olsun. Gerçekten tehlikeli bi durum.

onok

  • ***
  • 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #36 : 02 Mayıs 2013, 21:28:38 »
Geçmiş olsun...
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

bayrak

  • ***
  • 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
Ynt: Penseye Parmak eti Kıstırma.
« Yanıtla #37 : 22 Ocak 2014, 11:10:22 »
Siz siz olun, penseyle bir parçayı var gücünüzle sıkarken, pensenin çenelerinin arasına parmak etinizi veya hiç bir etinizi denk getirmeyin. Çünkü pozisyon böyle gelişince pense kesinlikle parçadan kurtuluyormuş, valla kesik filan hikaye eti doğrudan patlatıyor ( muş) onu öğrendim bugün  :))
sefa abi,pense değilde kelpeten ve çekiçle yaşanmış kötü tecrübeler oldu bizdede.bıçağın deliğini deleyim dedim matkapla uç kırıldı bari dedim ince uç yok çiviyle deleyim çelik çivi deler diye düşünmüştüm , çekici parmağa bir vurdum parmak mormor hem kanıyo hem zonkluyo kötü bir deneyim allah kimseye bu acıyı yaşatmasın,geçmiş olsun :'(
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..