Bıçak Sanatı - Forum

Kamelya Yağı :)

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
Kamelya Yağı :)
« : 19 Nisan 2013, 17:11:02 »
Öncelikle şunları okudum:
1
Genel Muhabbet / Karbon çelik bıçakların bakımı ?
« Gönderen: evren ozmermer  06 Ekim 2012, 09:32:25 »
......  var; mineral yağlar kullanın diyen var, kamelya yağı diyen , pamuk yağı diyen, kanola yağı diyen ? ......
2
Genel Muhabbet / Ynt: Karanfil yağı aldım japonca bilen bakabilirmi
« Gönderen: merttt9  26 Şubat 2011, 22:36:37 »
......  eklicektim daha sonra bu sayfayı kontrol edince kamelya yağı yazdığını gördüm dediğim gibi baharat  ............  dolayı kafam karışmıştı,neyse baharat dükkanında kamelya yağı yokmuş ayrıca pek duymamışlar ama google  ............  ile idare edicem çünkü pahalı ortalama 30 tl  Awe Kamelya Yağı (Camellia Oil) 15 ml   Awe   ......
3
Bıçakçılık / Ynt: Paslanmayı Nasıl Önleyebilirm
« Gönderen: Kaya  09 Aralık 2012, 23:32:15 »
......  bakimi icin kamelya yagi kullanabilirsin benim rutubetli garajimda  ......
4
Sabit Namlu / Ynt: ilk bıçağım
« Gönderen: Uğur  22 Şubat 2013, 14:08:50 »
...... : Kaya - 22 Şubat 2013, 03:50:01  Baharatcidan kamelya yagi al zimparadan cikar cikmaz hemen sür çok  ............  bir savasin ardindan ortaya cikabiliyor.     kamelya yağını ilk fırsatta alacağım ustam inatla savaşa  ......
5
Sabit Namlu / Ynt: O1 Av Bıçağı
« Gönderen: genç bıçak  09 Ocak 2013, 08:53:21 »
......  2013, 17:20:40  Hocam bicagi mutfakta kullanirken kamelya yagi kullanilabilir , balistolda kullananlar var  ......
6
Bıçakçılık / Ynt: Bor yağı
« Gönderen: SertacMezereli  16 Aralık 2012, 15:45:28 »
......  yapılan: Kaya - 16 Aralık 2012, 14:51:12  Sertac kamelya yagi kullaniyorum kurudugunda ince bir film  ......
7
Genel Muhabbet / Ynt: Mora Knive resmen paslanıyor!
« Gönderen: Kaya  02 Şubat 2013, 00:52:26 »
......  almamak olacak.    bu arada baharatcidan biraz kamelya yagi al onunla sil dünyanin bir cok yerinde  ............  makina yaglari tehlikeli olabilir. bu arada kamelya yagi ve balistol dogal oldugu icin cokda güzel  ......
8
Genel Muhabbet / Ynt: katana yağı sorusu
« Gönderen: circassian  16 Şubat 2011, 16:13:30 »
...... , kamelya yagiymis, kanjiye yanlis bakmisim, kusura  ......

Önce ilçemde aradım sonuç: baharatçılar ismini duymamış :))))))))))))
Mısır Çarşısında sordum:
"Kamelya yağı mı ?  ??? ??? ???"
"Kamelya yağı mı var ?  ??? ??? ???"
"Şu ileridekinde vardır"
"..."
"..."
Çarşı bitti :)))))))))))))))))))
Yokuşta başka bir baharatçı :
"Kamelya yağı mı? Çiçeği bile pahalı kim alacak da satacağız..."
:))))))))))))))))

Sonuç: İstanbulda varsa bile çok nadir baharatçıda vardır ve artık vazgeçtim olsada almam ...  :)) :)) :))
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Kamelya Yağı :)
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2013, 17:35:57 »
10 Şubat'ta bir Bauhaus Morasını önce sabunlu suyla yıkayıp kurutup sonra da Komili sızma zeytinyağı ile yağladım. Karbon çelik olan bıçakta halen pas ya da leke görmeyi bekliyorum.

Gıdaya değmeyen bıçaklarda hiç düşünmeden ucuzcularda satılan makine yağlarından kullanıyorum.

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2013, 08:11:29 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul

onok

• 292
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2013, 12:32:03 »
10 Şubat'ta bir Bauhaus Morasını önce sabunlu suyla yıkayıp kurutup sonra da Komili sızma zeytinyağı ile yağladım. Karbon çelik olan bıçakta halen pas ya da leke görmeyi bekliyorum.

Gıdaya değmeyen bıçaklarda hiç düşünmeden ucuzcularda satılan makine yağlarından kullanıyorum.

Teşekkürler... :2up :2up :2up
Forumda Bauhaus Morasından bahsedildiğini duyunca koşup aldım ve ilk portakal ve elma kesiminden sonra meşur lekeler oluştu, kullanmadan önce zeytinyağı ile yağlamış olsaydım sizin gibi herhalde hala ilk halini koruyor olurdu.
Benim şaşırmam Mısır Çarşısında Baharatçıların bir kısmının duymamış olması diğerlerinin de satmıyor olması, İstanbuldaki arkadaşlar bilir mısır çarşısında yok yok yani en bilinen baharattan tutun da hiç adını sapını duymadığınız şeylere kadar hepsi var üstelik çok pahalı malzemeler de var mesela kurutulmuş reişi mantarı (misal olması için) kutusu 70,00 gibi fiyata satılıyor ki kamelya yağı forumda 30,00 TL olarak geçiyor yani anlamak mümkün değil...
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

onok

• 292
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2013, 12:33:28 »
baharatçılar neden duymamış internette var
http://images.gittigidiyor.com/6428/Kamelya-Yagi-20-ml__64286125_0.jpg
http://www.ballicarsi.com/FB,1025,39,kamelya-yagi-15-ml-aromaterapik-yaglar-awe-cemre.jpg

Aynen, bahatçı olup duymamış olmak... ::) ::) ::)
Aralarında forumu takip edenler varsa öğrenirler artık... :2up :2up :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2013, 22:39:44 »
 :D :D hazir gitmisken birde "Abura tsubo"da alin yoksada sorun degil memleketim insaninda fikir cok hemen bir sey uyduruverir..
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2013, 22:46:14 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar