10 Şubat'ta bir Bauhaus Morasını önce sabunlu suyla yıkayıp kurutup sonra da Komili sızma zeytinyağı ile yağladım. Karbon çelik olan bıçakta halen pas ya da leke görmeyi bekliyorum.
Gıdaya değmeyen bıçaklarda hiç düşünmeden ucuzcularda satılan makine yağlarından kullanıyorum.
Teşekkürler...

Forumda Bauhaus Morasından bahsedildiğini duyunca koşup aldım ve ilk portakal ve elma kesiminden sonra meşur lekeler oluştu, kullanmadan önce zeytinyağı ile yağlamış olsaydım sizin gibi herhalde hala ilk halini koruyor olurdu.
Benim şaşırmam Mısır Çarşısında Baharatçıların bir kısmının duymamış olması diğerlerinin de satmıyor olması, İstanbuldaki arkadaşlar bilir mısır çarşısında yok yok yani en bilinen baharattan tutun da hiç adını sapını duymadığınız şeylere kadar hepsi var üstelik çok pahalı malzemeler de var mesela kurutulmuş reişi mantarı (misal olması için) kutusu 70,00 gibi fiyata satılıyor ki kamelya yağı forumda 30,00 TL olarak geçiyor yani anlamak mümkün değil...