Bıçak Sanatı - Forum

Ömürlük bıcak tercihi konusunda üstatlarımdan yardım bekliyorum

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
Ynt: Ömürlük bıcak tercihi konusunda üstatlarımdan yardım bekliyorum
« Yanıtla #21 : 26 Ağustos 2010, 19:30:17 »
Aman hocam İzmitten şunu 40 - 42 $ civarı almıştım.
Bence fazla rağbet etmeyin, pahalı biraz

Bilgiler de biraz yanıltıcı galiba.

BUCK un kendi sitesinde bıçağın yalnızca sapı karbon fiber efektli derken, burada karbon fiber bıçak olarak karşımıza çıkıyor.
bıçak çeliği BUCK a göre 440A dır. üzeri titanyum kaplı olarak. (tabii BUCK bu siteden daha iyi bilemeyebilir ama....)
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2010, 19:38:13 Gönderen: mehmet şentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Burak

• *
  • 38
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: ıstanbul
« Yanıtla #22 : 26 Ağustos 2010, 21:36:59 »
Buck alacaksanız şuraya da bakmanızı öneririm.

http://www.armer.com.tr/BICAK-CAKI-cid-425.html?trd=armer.com.tr&brand=832&cats=425&strpagenum=&view=&showstck=1&order=

Fiyatlar çok uygun geldi.

Buck alıcam dıye degılde buck ın bır modelı kafama takıldı yoksa markadan dolay bır takıntı degıl. O modelde malesef burda yok:S

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
« Yanıtla #23 : 27 Ağustos 2010, 03:03:32 »
birde CRKT modellerine bak derim buck dan daha kaliteli bence, bide katlana bilir testere tipli çakılarda bileme sıkıntısı yaşıyorum varmıdır buna bi çare ?

Burak

• *
  • 38
« Yanıtla #24 : 27 Ağustos 2010, 07:59:18 »
birde CRKT modellerine bak derim buck dan daha kaliteli bence, bide katlana bilir testere tipli çakılarda bileme sıkıntısı yaşıyorum varmıdır buna bi çare ?

Crkt kullandım ama buck ergo hunter pro modelınden ustun bır model sankı onda, omurluk bır marka olarak gormuyorum ben onu güven uyandırmıyor bende:S

Burak

• *
  • 38
« Yanıtla #25 : 27 Ağustos 2010, 22:02:30 »
Bugun bıcagı aldım fakat zaman sıkıntısından dolayı resım cekemedım. Urunu 30 dk kadar her acısından ınceledım. Oncelıkle sunu soyleyeyım ben urunu sırf aldıgım ıcın oven bırısı degılım ıncelemelerım tamamen objektıf olarak cok zor tatmın olan bırısı olarak yapılmaktadır:)
Urunun kılıfı cok guzel gorunuyor, derı fakat omurluk bır bıcak ıcın nekadar yeterlı olur bılemem. Kılıfında duran 2. aparat olarak verılen parca derı kesmek vs gıbı durumlarda kullanılırmıs yanı benım ıcın gereksız bır ayrıntı fakat gorunusu hosuma gıttı:) Bıcagın boyu ne buyuk ne kucuk, bu benım acımdan bır avantaj. Sapını tuttugumda eım terlese bıle kaymasını onluyor sıyah ve kahverengı sap kalıtesını daha arttırmıs cunku sade sıyahını gormustum kara pılastık gıbı basıt gosterıyordu.. Gelelım celıgıne keskınlıgıne, s30v arastırdıgım kadarı ıle onde gelen celıklerden bırtanesı, keskınlık koruması, kolay bılenmesı konusunda bırsey dıyemem. Henuz tecrube edınemedım fakat keskınlıgını gercekten cok begendım. bacagımdakı kıllarda deneme yaptım 10 cm kadar kaldırmadan bıcagı surttum ve 10 cm boyunca sınekkaydı yaptı yarında yanak kısmına tıras kopugu surucem ve yanak kısmını bıcakla kesmeyı denıycem bır fılmde gormusdum hep heveslenmıstım:) Yarın bu ıslemı yaparken vıdeoya alıcam paylasmayı umıt edıyorum. Son olarakda sımdı ben bu bıcagı kullandıgımda ıllakı korelıcekdır. Guzel bır bıleme setı ve dogru teknıkle suankı keskınlıgını gerı kazandırabılırmıyım. Eger kazandıramıycaksam okadar cok hosuma gıttıkı hıc kullanmıycam. Kenarda kosede dursun yerekı keskın olsun:P

« Yanıtla #26 : 27 Ağustos 2010, 22:21:05 »
Kullanmayınca zaten doğal olarak "ömürlük" olacaktır ;)

Burak

• *
  • 38
« Yanıtla #27 : 27 Ağustos 2010, 22:24:51 »
Kullanmayınca zaten doğal olarak "ömürlük" olacaktır ;)

Muhım olan omur boyu saklamaya deger olması ama dogru soluyorsun omrune omur katar bu ıstırahat:)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #28 : 27 Ağustos 2010, 22:26:26 »
Forumumuzda bir arkadaşımız var nick i keskin,
usturalara ilgili ve nefis orijinal usturalar satıyor.

Traş için tavsiye ederim, keskinlik konusunu kafaya biraz takabilirsiniz yanlız.
El kaysa kulak , burun kopar gider.. :))

bu arada Bıçağınızı da keyfle kullanın artık. hayırlı olsun..

Burak

• *
  • 38
« Yanıtla #29 : 27 Ağustos 2010, 22:28:57 »
Forumumuzda bir arkadaşımız var nick i keskin,
usturalara ilgili ve nefis orijinal usturalar satıyor.

Traş için tavsiye ederim, keskinlik konusunu kafaya biraz takabilirsiniz yanlız.
El kaysa kulak , burun kopar gider.. :))

bu arada Bıçağınızı da keyfle kullanın artık. hayırlı olsun..

Ustura tavsıyesı bayaga guzel oldu ;D ;D Izledıgım fılmde adam av bıcagı ıle tras oluyordu:) Ustura ıle olsa ona ozenırdım sanırım. Sakalımın cıkması ıcın fılmden sonra 10 yıl bekledım ;D sıra geldı av bıcagı ıle trass olmaya:) Saka bır tarafa yarın tras vıdeosunu yaplasıam:)

« Yanıtla #30 : 27 Ağustos 2010, 22:34:03 »
Bıçakla traş öyle her bıçakla olmaz 8) bu iş için genellikle Bowie ler kullanılır.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #31 : 27 Ağustos 2010, 22:41:31 »
Sapındaki vida kapağı açınca da içinden çıkan iğne iplikle koldaki yırtığı Hart Hurt diye dikersin ki TAM OLSUN   >:(   değil mi hocam :)) :))