Benim de eşim evde sürbisa kullanıyor. Onca bıçağın içinde en sevdiği sürbisa . Neden mi ?
Ona göre Solingenler zor bileniyor "işe yaramaz" . Şef bıçağı ise hemen paslanıyor "öyle bıçak mı olur" . Benim yaptığım karbon "tahta saplı, yıkama, makineye atma, sil, kurula, yağla ohoooo kendime bakmıyorum o kadar" diye diye hepsini eliyor.
Sürbisaya ise "masatla bile keskinlik veriliyor, plastik saplı at makineye, ortadan kırılsa hepi topu 10-15 lira" diye bakıp favorisi ilan ediyor.
Bu arada hangi bıçak olursa olsun kılları kesecek kadar keskinlik elde etmek mümkün. Hele ki yeterince sertleştirilmediyse daha kolay. Örn Sürbisa. Eğer keskinleştiremiyorsanız bence sizin yöntemde bir sorun var.