elinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim
İbrahim bey , gerçekten süper çalışmalar Gravür balçağa çok yakışmış elinize sağlık , damast için de Rasim ustanın eline sağlık

Teşekkür ederim Burak,Rasim ustanın hakkını ödeyemeyiz.
bıçağın kendisi de üstündeki ince işçilik de muhteşem...ellerinize sağlık tebrik ediyorum saygılar
Teşekkürler Bora beğenmene sevindim
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Damascusta ayrı bir güzel.Gravür işi için hangi aralıklarda uçlar kullanmak lazım.Daha doğrusu 2 mm lik uç geniş mi yoksa ince oyma mı yapıyor?
Teşekkür ederim Murat,gravürde kullandığım uçların hepsi aynı çapta 4 mm çapında hava çeliği ve elmas kalemler,sadece bileme yapılırken farklı açılarda kalemler bilenerek kullanılıyor.Bu işin sırrı da burada zaten,eğer iyi bilenmiş bir kaleminiz yoksa gravür işini yapmanız neredeyse imkansız,her yapılacak gravür için çeşitli açılarda kalemler bilemeniz gerekiyor en çok kullanılanı,kesme ağızı 120 derecelik açı ile bilenmiş olanı kalemler bilendiği zaman aşağıda ki gibi gözüküyor.

elinize sağlık ustam çok başarılı bir gravür çalışması bıçak zaten ayrı bir güzel tebrik ederim.
Teşekkür ederim Sinan,senin yaptığın eserlere de yetişemiyorum maşallah hepsi birbirinden güzeller.
İbrahim Abi çok güzel bir biçak düşüncesi ortaya koymuşsunuz.Kullanilan malzemeler ve uyumlari çok iyi .Rikassonun namlu ağziyla birlesimi çok hoş bir ayrinti .birkac noktaya olan elestirilerimi çok acimasiz yapmayacağim haberin olsun yalniz hatirlatmam belki bu konulara dikkat edilmesi hususunda hepimize yol gösterici olacaktir.namlunun sol tarafinda ahsap birleşimindeki aralik ,rikasso ve namlu sırti arasindaki boşluk olmamasi ki sag tarafta bu ideal gözüküyor.namlu sağ tarafinda tek bir paslanmaz borudaki pah olsaydi bicaga elestiri yapabilecek bir bir konu bulmak bir hayli zor olacakti.
Teşekkür ederim Kaya,senin yorumunu okuduktan sonra kendimden şüpheye düşüp bıçağı tekrar inceledim,herhangi bir yerinde açıklık göremedim senin gördüğün de sanırım fotoğraftan kaynaklı bir yanılsama ayrıca ip deliklerinin ikisi de pahsız oarada da bir yanılsama var ,fakat yinede çok teşekkür ederim bu kadar dikkatli olduğun için ,bu sayade bizler de daha dikkatli olmak zorunda kalıyoruz.
Harika olmuş ellerine sağlık ustam. Her seferinde daha güzel gravürler çıkıyor karşımıza. Pimlerede çalışma uygulaman ayrı güzellik katmış. Damascus için ayrıca Rasim ustanın ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Salim beğenmene sevindim,gravürü de inşallah daha iyi yapmaya gayret edeceğim tabii kolay olmuyor biraz uğraşmak gerekecek.