Bıçak Sanatı - Forum

Gravürlü Bıçak Çalışması

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Gravürlü Bıçak Çalışması
« : 06 Mart 2013, 12:30:12 »
Selamlar değerli dostlar,bu aralar gravür ile daha fazla uğraşmaya çalıştım tam istediğim neticeye varamasam da çıkan sonucu sizler ile paylaşayım istedim.Bıçak da gravür çalışmak için uygun bir modeldi,inşallah bundan sonrakilerde gravür işini daha iyi yapabilirim,şimdilik yapabildiğim bu kadar ilerde yavaş yavaş gelişecek diye düşünüyorum.Bu arada bıçağın çeliği Rasim ustanın dövdüğü damascus,balçak ve pimler paslanmaz,ahşap bocote ağacı.

« Son Düzenleme: 06 Mart 2013, 12:45:06 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Gravürlü Bıçak Çalışması
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2013, 12:42:54 »
elinize sağlık çok güzel olmuş

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2013, 12:59:53 »
İbrahim bey , gerçekten süper çalışmalar Gravür balçağa çok yakışmış elinize sağlık , damast için de Rasim ustanın eline sağlık :)  :2up

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2013, 13:02:51 »
bıçağın kendisi de üstündeki ince işçilik de muhteşem...ellerinize sağlık tebrik ediyorum saygılar

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2013, 13:07:11 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Damascusta ayrı bir güzel.Gravür işi için hangi aralıklarda uçlar kullanmak lazım.Daha doğrusu 2 mm lik uç geniş mi yoksa ince oyma mı yapıyor?
« Son Düzenleme: 06 Mart 2013, 13:34:29 Gönderen: forester »

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2013, 13:24:42 »
elinize sağlık ustam çok başarılı bir gravür çalışması bıçak zaten ayrı bir güzel tebrik ederim.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2013, 13:48:31 »
İbrahim Abi çok güzel bir biçak düşüncesi ortaya koymuşsunuz.Kullanilan malzemeler ve uyumlari çok iyi .Rikassonun namlu ağziyla birlesimi çok hoş bir ayrinti .birkac noktaya olan elestirilerimi çok acimasiz yapmayacağim haberin olsun yalniz hatirlatmam belki bu konulara dikkat edilmesi hususunda hepimize yol gösterici olacaktir.namlunun sol tarafinda ahsap birleşimindeki aralik ,rikasso ve namlu sırti arasindaki boşluk olmamasi ki sag tarafta bu ideal gözüküyor.namlu sağ tarafinda tek bir paslanmaz borudaki pah olsaydi bicaga elestiri yapabilecek bir bir konu bulmak bir hayli zor olacakti.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2013, 13:56:53 »
Harika olmuş ellerine sağlık ustam. Her seferinde daha güzel gravürler çıkıyor karşımıza. Pimlerede çalışma uygulaman ayrı güzellik katmış. Damascus için ayrıca Rasim ustanın ellerine sağlık.

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2013, 18:04:32 »
elinize sağlık çok güzel olmuş
Teşekkür ederim

İbrahim bey , gerçekten süper çalışmalar Gravür balçağa çok yakışmış elinize sağlık , damast için de Rasim ustanın eline sağlık :)  :2up
Teşekkür ederim Burak,Rasim ustanın hakkını ödeyemeyiz.

bıçağın kendisi de üstündeki ince işçilik de muhteşem...ellerinize sağlık tebrik ediyorum saygılar
Teşekkürler Bora beğenmene sevindim

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Damascusta ayrı bir güzel.Gravür işi için hangi aralıklarda uçlar kullanmak lazım.Daha doğrusu 2 mm lik uç geniş mi yoksa ince oyma mı yapıyor?
Teşekkür ederim Murat,gravürde kullandığım uçların hepsi aynı çapta 4 mm çapında hava çeliği ve elmas kalemler,sadece bileme yapılırken farklı açılarda kalemler bilenerek kullanılıyor.Bu işin sırrı da burada zaten,eğer iyi bilenmiş bir kaleminiz yoksa gravür işini yapmanız neredeyse imkansız,her yapılacak gravür için çeşitli açılarda kalemler bilemeniz gerekiyor en çok kullanılanı,kesme ağızı 120 derecelik açı ile bilenmiş olanı kalemler bilendiği zaman aşağıda ki gibi gözüküyor.

elinize sağlık ustam çok başarılı bir gravür çalışması bıçak zaten ayrı bir güzel tebrik ederim.
Teşekkür ederim Sinan,senin yaptığın eserlere de yetişemiyorum maşallah hepsi birbirinden güzeller.

İbrahim Abi çok güzel bir biçak düşüncesi ortaya koymuşsunuz.Kullanilan malzemeler ve uyumlari çok iyi .Rikassonun namlu ağziyla birlesimi çok hoş bir ayrinti .birkac noktaya olan elestirilerimi çok acimasiz yapmayacağim haberin olsun yalniz hatirlatmam belki bu konulara dikkat edilmesi hususunda hepimize yol gösterici olacaktir.namlunun sol tarafinda ahsap birleşimindeki aralik ,rikasso ve namlu sırti arasindaki boşluk olmamasi ki sag tarafta bu ideal gözüküyor.namlu sağ tarafinda tek bir paslanmaz borudaki pah olsaydi bicaga elestiri yapabilecek bir bir konu bulmak bir hayli zor olacakti.

Teşekkür ederim Kaya,senin yorumunu okuduktan sonra kendimden şüpheye düşüp bıçağı tekrar inceledim,herhangi bir yerinde açıklık göremedim senin gördüğün de sanırım fotoğraftan kaynaklı bir yanılsama ayrıca ip deliklerinin ikisi de pahsız oarada da bir yanılsama var ,fakat yinede çok teşekkür ederim bu kadar dikkatli olduğun için ,bu sayade bizler de daha dikkatli olmak zorunda kalıyoruz.

Harika olmuş ellerine sağlık ustam. Her seferinde daha güzel gravürler çıkıyor karşımıza. Pimlerede çalışma uygulaman ayrı güzellik katmış. Damascus için ayrıca Rasim ustanın ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Salim beğenmene sevindim,gravürü de inşallah daha iyi yapmaya gayret edeceğim tabii kolay olmuyor biraz uğraşmak gerekecek.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

« Yanıtla #9 : 06 Mart 2013, 18:49:11 »
Ben bunu hatırlıyorum, o zamanlar daha bitmemişti ama ne geleceğini tahmin etmiştim. Doğrusunu söylemek gerekirse benim tahminlerimin ötesinde. Çok güzel olmuş, ellerine kollarına sağlık.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2013, 19:34:10 »
Çok şık olmuş elinize sağlık.
Si vis pacem, para bellum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2013, 19:38:59 »
ustadım ellerine sağlık istediğin gibi olmasıyda ben bu arkadaşı misafir ederim  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2013, 20:00:10 »
Cok guzel olmus elinize saglik

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2013, 20:15:17 »
İbrahim usta tek kelime söylüyorum başkasına ihtiyac yok ''mü-kem-mel'' :2up :2up :2up
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2013, 21:51:28 »
İbrahim Usta, seyirlik bir sanat eseri olmuş. Ellerine sağlık.
PRIMUM NON NOCERE

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2013, 22:08:12 »
Bir ramazan bayramı bir kurban bayramı vardı sayenizde gözlerimiz her gün bayram ediyor. elin kolun dert görmesin ibrahim usta HARİKA

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #16 : 06 Mart 2013, 22:17:43 »
ibrahim abi bu iş bu kadar olur  yeni eserlerin  dahada güzel olur  devamını bekliyoruz    saygılar

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #17 : 06 Mart 2013, 22:21:08 »
    Çok güzel olmuş. :2up

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #18 : 06 Mart 2013, 23:27:00 »
Ellerine sağlık İbrahim abi, gravürler çok güzel, pimler de ayrı bir şıklık olmuş.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #19 : 06 Mart 2013, 23:44:38 »
Ustam ellerine sağlık süper olmuş bıçak ayrı bir güzel gravür ayrı bu arada Rasim ustamında ellerine sağlık,