Evet nihayet aşağıdaki linkde yer alan Damascus bıçağını cesaret gösterip gelmeme riskine rağmen 42 doları önemsemeyerek siparişi 23 mart 2013 de verdim ve az önce elime geçti.
http://www.aliexpress.com/item/100-true-Damascus-Bull-Buffalo-Horn-Handle-Hunting-Knife-DKH18/748108237.htmlResimlerini bugün yada bilahire vakit bulduğumda burada yayınlarım.
Fakat resimlerdeki gibi sanki değil yada resimde göz yanılgısı olabilir, çeliğinden bahsetmiyorum, kabze yapısı ve tekniğinden bahsediyorum.
namlu boyu 105 mm
Namlu et kalınlığı : 3mm
kabze hafifi içe dönük ( pek sevmem ) boyu 110 mm.
Ebatlarda sorun yok.
Kabze manda boynuzu deniyor belki doğrudur ama görüntü şeffaf polüüretan madde gibi duruyor,fakat yanılıyor da olabilirim.kabze ince, ele oturuşu hiçde ergonomik değil kabze et kalınlığı 10-11 mm gibi . Aslında güzel gösterişli bir ahşabı tercih ederdim fakat bu bıçak kemik kısmı kolayca çıkar, ahşap bir kabze yapmayı yada iyi bir ustaya ücreti mukabilinde istediğim şekilde yaptırmayıda düşünürüm, formda bu tür ustaların olduğunuda biliyorum, yani açıkça kabze ustası arıyorum. diyebilirim.
damascus çelik tam damascus sanki tabiiki dışarıdan gördüğüm tecrübesiz bir arkadaşınız gözü.
Kılıfı süper tam biçilmiş kaftan, derisi güzel, esnek yumuşak ve gerekli yerleride sert.tabiki ufak kusurlarıda var deri kılıfın iç yerlerinde punto metal yerleri açıkda duruyor, bıçağın çizilmesine neden olabilir.
Her neyse bunlar benim yorumlarım resimlerini yayınladıkdan sonra da sizlerin yorumlarını beklerim.